Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2014-04-18, 2:18
Pronto, nie powinno się nikogo zmuszać do żadnych przymusowych służb. Zaraz ktoś napisze, że przecież musimy się w razie czego umieć obronić przed ruskimi. Myślę, że broń w każdym domu sprawdzi się lepiej niż banda skoszarowanych pod przymusem patałachów.
konto usunięte
2014-04-18, 3:24
konto usunięte
2014-04-18, 6:39
Te prowokator wzięliby te dziśiejsze cioty chociaż do testowania min
@danke1111 - po co dałeś przecinek w zdaniu "Facet, logicznie mówi."? Nie ma potrzeby, z przecinkiem to dziwnie brzmi. Jak i ten facet - dziwnie brzmi... widać musiał się nieźle najarać/nachlać, żeby swoje żale wyrzucić. Zakładam, że były wojskowy, co go baba zostawiła (albo zostawi dopiero) jak chryje w domu robił po wyjściu z woja, bo nie mógł sobie poradzić z rzeczywistością... ale co tam
Autorze tego filmu, pokarz skan swojej ksiazeczki wojskowej w ktorej to byles w wojsku.
Wyczuwam ze sam jestes idiota ktory mowi o czyms o czym nie ma pojecia, a pacyfistom cha w de.
Rozmawiając z ludźmi z ostatnich poborów nie słyszałem żeby narzekali, dostać się do NSR też łatwo nie jest. Czasy się zmieniają.
Jak słuchają opowieści swoich ojców którzy byli szeregami na "zetce" w czasach PRL to wcale im się nie dziwię, że się boją.
Przywrócenie obowiązkowej służby też trochę przywróci normalności w relacjach damsko-męskich. Nie dziwię się, że kobiety włażą facetom na głowy w momencie kiedy, poza zmianą podpasek, nic ich w rolach społecznych nie różni.
konto usunięte
2014-04-18, 10:49
Ale o co ten ból dupy? Obowiązkowej służby wojskowej nie ma i nie będzie. I dobrze. Im więcej dookoła pedałów niezdolnych założyc babie chomąto i orać nią pole, tym lepiej dla nas, samców alfa nie mających z tym problemu. Źle myślę?
konto usunięte
2014-04-18, 15:28
@UP
Poczytaj jak to się odbywa w Szwajcarii. Każdy praktycznie ma broń w domu, a raz do roku w ramach szkoleń odbywają się zawody i konkursy na strzelnicach, nie pamiętam jak to się nazywa, ale ojciec mi mówił, że to chyba jest jakieś święto nawet u nich.
ma głos jak trynkiewicz z jednego wywiadu
Skoro jestem wolny dlaczego mam walczyć i umierać pod przymusem za mój niby kraj ... ??
konto usunięte
2014-04-18, 22:27
Ja powiem tak. Macie racje może i nie powinna być obowiązkowa no ale jednak chętnych z cywila tez nie przyjmują. Bo trzeba mieć już tzw. plecy w wojsku aby się dostać.
Może dobrze gada ale czuje jakby mi się flaki wywracały na drugą strone jak go słucham.