Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Filmik ukradziony z Facezbuka. ( brak info) Oby Internet tego nigdy nie zapomniał a klecha został namierzony z jakiej jest parafii.

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2025-01-20, 08:20 ]
Oto pierwotne źródło nagrania: facebook.com/watch/?v=621165840401892

podpis użytkownika

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zmieniono 4 razy Zgłoś
Bestia_z_cricolandu 2025-01-19, 17:26 2
JoSeed napisał/a:

Nie znam się aż tak dobrze na psychologii psów, jak Ty, ale uważam, że pies robi swoje, to, czego został nauczony - tu broni swego podwórka.
Generalnie po to ludzie trzymają psy na swoich posesjach by odstraszały byle kogo, kto się kręci wokół domu. Proste.

Wydaje mi się że właściciele mopsów, pinczerów, yorków i podobnych "potworów" nie podzielają twojego podejścia co do psów.
Zgłoś
JoSeed 2025-01-19, 17:28 1
Bestia_z_cricolandu napisał/a:

Wydaje mi się że właściciele mopsów, pinczerów, yorków i podobnych "potworów" nie podzielają twojego podejścia co do psów.

Jak wspomniałam, nie znam się na psach
Muszą mi wybaczyć, jeśli urządziłam ich psieci 😎

*uraziłam
Zgłoś
Skun37 2025-01-19, 19:07 2
C🤬j namierzony ks. bogdan okraska wieś Tolkiwiec

Zgłoś
paragon0 2025-01-19, 19:15
jak dla mnie podkład muzyczny nie potrzebny
Zgłoś
juderaus 2025-01-19, 21:11 3
Zgłoś
Lukash2107 2025-01-19, 21:42 1
I miliony debili idzie w niedzielę do kościoła.Oddaja dla idioty w sukience swoje zarobione pieniądze.Wracaja i dalej chlaja ćpaja i przeklinają.Oczywiscie mądrzejsi o msze.Pan z wami ale dawaj kase na tace
Zgłoś
dumad 2025-01-19, 21:59 2
Dobry pies! Największych złodziei przegania

podpis użytkownika

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Zgłoś
OpenStreetMaps 2025-01-19, 22:22
Oto pierwotne źródło nagrania: facebook.com/watch/?v=621165840401892 które dopiero teraz znalazłem. Proszę moderatorów o przypięcie go do tematu gdyż czas na edycję już upłynął

podpis użytkownika

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zgłoś
~Dostojny 2025-01-19, 23:16 1
OpenStreetMaps napisał/a:

Oto pierwotne źródło nagrania: które dopiero teraz znalazłem. Proszę moderatorów o przypięcie go do tematu gdyż czas na edycję już upłynął

Nic nie kombinuj, to które wrzuciłeś jest lepsze, bo o 3 sekundy dłuższe, na tym z linku jest przycięty początek.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Jersey 2025-01-20, 0:21 1
Zwierzęta wyczuwają zło 👹
Zgłoś
Zulu-Gula 2025-01-20, 7:01 1
Czarna zaraza.
Zgłoś
dumad 2025-01-20, 11:43
Ciekawe czy poniesie konsekwencje

podpis użytkownika

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wk🤬iał ludzi
Zgłoś
ziwpjb 2025-01-20, 13:00
o k🤬a, na końcu rzucił na niego klątwę
Zgłoś
Ork.Fajny 2025-01-20, 14:24 1
JoSeed napisał/a:

Nie znam się aż tak dobrze na psychologii psów, jak Ty, ale uważam, że pies robi swoje, to, czego został nauczony - tu broni swego podwórka.

Nie ma rasy psa którą się uczy bronić podwórka. To jest bardzo częsta patologia która wynika z tego że idioci tacy jak Ty kupują sobie pieski i je na tych podwórkach trzymają bez szkolenia i przyzwyczajania do innych zwierząt i tego jak mają z nimi wchodzić w interkacje.

JoSeed napisał/a:

Generalnie po to ludzie trzymają psy na swoich posesjach by odstraszały byle kogo, kto się kręci wokół domu. Proste.

Bzdura. Psy to wilki a wilki mają silny instynkt polowania - prey drive. Psy zostały przez nas udomowione do pomocy w polowaniach oraz do celów pasterskich i pomocy w zaganianiu innych zwierząt. Psy nie mają w swojej naturze pilnowania terenów bo naturalnie tereny wilków są troszkę płynne i ich granice ulegają pewnej zmianie. Nie mówiąc o tym że skala terenu jest inna. Dlatego takim debilom jak Ty psy potem uciekają z podwórka i atakują ludzi i inne zwierzęta bo dla nich ich terytorium to więcej niż Twoje podwórko.

psyhepl napisał/a:

Widziałeś kiedyś takie tabliczki "UWAGA PIES" ogólnie psy tak mają że ujadają jak ktoś chce wejść na posesję
Po to są psy by pilnować, czy żeby wesoło merdać ogonkiem jak ktoś ci wejdzie

Nie, nie są. To że jesteś debilem który nie wie że owczarek niemiecki to pies pasterski i nie nadaje się do ochrony działki bo jego instynktu to ganianie za wszystkim to już Twój problem.
Zgłoś
JoSeed 2025-01-20, 14:46
@Ork.Fajny:
Najpierw zaproponuję 50tkę Hydroksyzynki, co by ciśnienie opadło.
Ja nie wiem, skąd w Tobie taka agresja...
Ja na psach się nie znam, nie mam i generalnie się boję.
Jednakże podstawowa wiedza, jaką ma każdy kto raz się zetknął z tzw psem stróżującym upoważnia mnie do posiadania własnej opinii.
Więc luzuj nieco i bez potrzeby mnie nie obrażaj.

Zatem (z mojej strony kończąc wątek):
Za behawiorystą psów Michałem Szenem:

Rasy psów stróżujących:

Duże psy stróżujące - rasy:
owczarek kaukaski
owczarek podhalański
owczarek środkowo-azjatycki inaczej nazywany jako: azjata, cao
leonberger
bauceron
moskiewski stróżujący
Rottweiler
dog kanaryjski.

Małe psy stróżujące:
entlebucher
chow chow
sznaucer średni i sznaucer miniaturowy
jack russel terrier

Wymienione tutaj rasy mają to do siebie, że są samodzielne i zostawione samemu na terenie którego pilnują same podejmują decyzje jak się zachować. Rasy te wyczuwają zagrożenie i intencje człowieka. Choć są duże, silne i mogły by sporo biegać i będą chętnie z Tobą spacerować to jak zostawisz je same to nie marnują swojej energii - nie ganiają nonstop wzdłuż płotu, nie szczekają bez sensu - często przez długie godziny leżą, patrzą, nasłuc🤬ją i oceniają sytuację a w razie potrzeby reagują. Gdy dojdzie do konfrontacji z kimś lub z czymś co pies uzna za zagrożenie to psy te pokazują wtedy jak są zwinne, szybkie, waleczne. Te psie rasy to psy inteligentne, myślące, mające bardzo dobrą pamięć i błyskawicznie się uczące - jednocześnie są w dużej mierze niezależne, samodzielne i czasem uparte. Nudzi je wykonywanie kilka razy pod rząd tej samej komendy na placu szkoleniowym, to jednak nie oznacza że nie będą posłuszne właścicielowi. Trzeba je szkolić, układać, wychowywać - aby dobrze się z nimi żyło właścicielowi.

Dziękuję, żegnam
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie