K🤬a. Wydawać po 200 stówy miesięcznie(minimum), truć swój organizm, truć innych w około, a nawet z tego żadnej jazdy nie ma jak np. po maryśce, więc, po kiego c🤬ja palić pety? Co jest w tym takiego że jest to przyjemne? Smród? Rak? Czy może fakt że koledzy palą

teraz każdy będzie kupować papierosy i zostawi sobie paczkę i będzie ją trzymać parę lat i pokazywać jak kiedyś kosztowała gdy ceny wzrosną do 30 zł...
Czesiek181 C🤬j ci w dupę lamusie, ja jaram zielsko i faje bo mnie stać, a tobie c🤬j do tego tępa dzido !!!

W takim razie co jest takiego w tych fajach że je jaracie ?

Kłoński napisał/a:
W takim razie co jest takiego w tych fajach że je jaracie ?
Ja słyszałem, że w papierosach jest przeważnie tytoń, ale to może tylko plotki, bo sam nie palę.

Nap Limak napisał/a:
Ja słyszałem, że w papierosach jest przeważnie tytoń, ale to może tylko plotki, bo sam nie palę.

wypowiadaja sie ci ktorzy maja najmniej do powiedzenia w tej kwestii.. albo sami pala i chca zaistniec. stare mołhery na sadolu!
podpis użytkownika
wds

Niech papierosy kosztują 50zł - nikt nie będzie palił, a przecież c🤬j z tego palenia. Niech wódka będzie po 200zł za 0.5 - nikt nie będzie pił, a c🤬j z tego picia. Niech benzyna będzie po 20zł za litr - nikt nie będzie jeździł samochodem, a c🤬j z tego jeżdżenia tylko się korki robią, a przecież są autobusy, c🤬j tam, że do co drugiego się nie zmieścisz bo jest tak zap🤬lony ale są. Niech mięso będzie po 100zł za kilo- świnie, kury i krowy będą żyły lepiej od nas zieloni będą zadowoleni, będzie zajebiście humanitarnie, a c🤬j z tego jedzenia, na trawie też podobno ktoś tam przeżył. Jak jesteśmy przy trawie to niech dalej będzie nielegalna bo c🤬j. Do tego niech wszystkie pensje niech zostaną uj🤬e o 80% oprócz oczywiście pensji rządzących bo przecież muszą za coś kupić fajki, wódę i benzynę do nowego wozu.

Pomyśleć, że na portalu na którym każdy murzyn równany jest z asfaltem, panuje lewackie ścierwo, które lepiej wie co mam kupować i za jaką cenę.
Dlatego coraz więcej ludzi hoduje własny tytoń i ma szluga za około 8-12 groszy.
Na początek zaznaczam - nigdy nie paliłem i palić nie zamierzam.
Uważam jednak, że każdy dorosły człowiek ma prawo decydować o swoim życiu. Jeśli chce wyniszczać organizm poprzez palenie - należy mu na to pozwolić. Niech tylko nie truje innych ludzi (czyli - jeśli w pobliżu jest inny człowiek nie wyrażający zgody na wdychanie dymu, to niech sobie palacz c🤬ja przypala, a nie papierosa). Jego wybór, niech ponosi konsekwencje. Niech sam wykupi sobie ubezpieczenie (albo i nie - ze wszystkimi konsekwencjami).
W 2011 roku wpływy z akcyzy tytoniowej stanowiły 30% budżetu NFZ, a z alkoholu 16%. To jest k🤬a ZŁE! Niech każdy k🤬a ryzykuje - i płaci - za siebie! Dlaczego, przykładowo, kupując butelkę wina, muszę przy okazji płacić na leczenie zasranego żula sprzed bloku czy ofiar wypadku spowodowanego przez pijaka? Co mi do tego? K🤬a, pewnie już niedługo kupując nóż, będę musiał odsiedzieć parę dni w więzieniu, bo przecież pełno jest morderców z nożem, którzy nie zostali złapani, a odpowiedzialność musi być...
Uważam jednak, że każdy dorosły człowiek ma prawo decydować o swoim życiu. Jeśli chce wyniszczać organizm poprzez palenie - należy mu na to pozwolić. Niech tylko nie truje innych ludzi (czyli - jeśli w pobliżu jest inny człowiek nie wyrażający zgody na wdychanie dymu, to niech sobie palacz c🤬ja przypala, a nie papierosa). Jego wybór, niech ponosi konsekwencje. Niech sam wykupi sobie ubezpieczenie (albo i nie - ze wszystkimi konsekwencjami).
W 2011 roku wpływy z akcyzy tytoniowej stanowiły 30% budżetu NFZ, a z alkoholu 16%. To jest k🤬a ZŁE! Niech każdy k🤬a ryzykuje - i płaci - za siebie! Dlaczego, przykładowo, kupując butelkę wina, muszę przy okazji płacić na leczenie zasranego żula sprzed bloku czy ofiar wypadku spowodowanego przez pijaka? Co mi do tego? K🤬a, pewnie już niedługo kupując nóż, będę musiał odsiedzieć parę dni w więzieniu, bo przecież pełno jest morderców z nożem, którzy nie zostali złapani, a odpowiedzialność musi być...
Cytat:
I dobrze niech papierosy kosztują po 20 zł i tak idioci będą kupować.
Panie Tusk, tą samą myślą kieruje się pan zwiększając ceny paliw?

dla mnie tp mogą byc i za złotówke, jak tam przedsiębiorcy chcą, państwu nic do tego, byleby tylko jednocześnie sprywatyzowali wszystko co związane z medycyną i znieśli obowiązek ubezpieczeń