👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ważne, że ładnie prowadził rower przez przejście a przed przejściem dokładnie się rozejrzał

Ech, zanim kolejni DEBILE zaczną komentować, parę faktów:
- tam jest przejazd, są nawet znaki widoczne z daleka
- nie działała sygnalizacja
Teraz garść przepisów:
- kierujący mijający znak D-6 zobowiązany jest zmniejszyć prędkość aby nie narazić zdrowia rowerzystów wjeżdżających na przejazd
- Rowerzysta znajdujący się na przejeździe ma pierwszeństwo
- Że o omijaniu przed przejściem nie wspomnę.
- tam jest przejazd, są nawet znaki widoczne z daleka
- nie działała sygnalizacja
Teraz garść przepisów:
- kierujący mijający znak D-6 zobowiązany jest zmniejszyć prędkość aby nie narazić zdrowia rowerzystów wjeżdżających na przejazd
- Rowerzysta znajdujący się na przejeździe ma pierwszeństwo
- Że o omijaniu przed przejściem nie wspomnę.
mp0011
gówno prawda, koleś na rowerze wpierdzielił się na czerwonym, rowerzysta z prawej strony się zatrzymał, samochody przed przejściem stały i już ruszały, sprinter jechał i zapaliło mu się zielone, ci na środku też walili na czerwonym rowerami, a jeśli nie było świateł to było wtargnięcie, bo tak z partyzanta to na kibel można wskoczyć
gówno prawda, koleś na rowerze wpierdzielił się na czerwonym, rowerzysta z prawej strony się zatrzymał, samochody przed przejściem stały i już ruszały, sprinter jechał i zapaliło mu się zielone, ci na środku też walili na czerwonym rowerami, a jeśli nie było świateł to było wtargnięcie, bo tak z partyzanta to na kibel można wskoczyć
co jak co ale jakiś czas temu był materiał o przejazdach rowerowych. Ładnie zauważył jeden jutuber, że w kraju znanym z rowerzystów (Holandia), to własnie oni nie mają pierwszeństwa przed autem. Logiczne rower łatwiej zatrzymać. Dodatkowo tak swoją drogą ciekawe jak wyrok SN ma się do rowerzystów bo jak mniemam tak samo jak do pieszych. Można mówić o prawie, że to "wtargnięcie na przejście" (tak jak w wyroku uznając winę osoby przechodzącej) ale gdzie instynkt samozachowawczy. Reasumując ładnie poleciał

@Hrabia Drapula @greony12 Byłem tam w poniedziałek, sygnalizacja nie działała więc nikt z poruszających sie nie wjechał na czerwonym.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie