👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Za jazdę rowerem po chodniku na front?! Grubo u nich z przepisami
camperboy napisał/a:
o rak nie weémie albo np popetni samobójstwo...
Na tym się opierają wojny - i jakoś się to toczy. Zbyt wielu samobójstw nie ma.

[ Dodano: 2025-02-25, 16:16 ]
JoSeed napisał/a:
dla ojczyzny...
ę o swoj kraj?
A czy Polskajest TWOIM krajem? Masz tu jakis przywilej jakiego nie ma Ukrainiec, Cygan, Murzyn, kobieta? Co sprawia, ze to państwo jest TWOJE? Jesteś bardziej chroniony prawnie niż Murzyn? Jak się pobijesz z Algierczykiem - prawo stanie po twojej stronie? Zapoznaj się z historią jak Szarpanki został maczetą pocięty. Albo jak Polak mieszka w parku w Łodzi w namiocie - piodczas gdu "Centra dla Murzynów" stoją jeszcze puste, ale już cieplutkie i goscinne.

zn506 napisał/a:
Historia pokazuje, że Polacy zawsze ponoszą największe ofiary nie mając żadnych korzyści i są z tego dumni.
Ale poświęcenie bez zysku? Raczej nie. Największa nagroda nie jest wyryta w księgach historii ani odziana w ziemską chwałę. Jest wieczna. Prawdziwe poświęcenie nie jest mierzone ziemią ani spuścizną, ale związkiem duszy z czymś o wiele większym niż ten ulotny świat. Duma z ziemskich zmagań blednie. Nagroda nieba nie.

azerbah napisał/a:
iemskich zmagań blednie. Nagroda nieba nie.
Więc jaki to ma sens?SKoro życie doczesne jest tak nieważne - dlaczego sądzisz, ze Bóg uzna twoje ziemskie zasługi w zabijaniu bliźnich? Przecież to co na ziemi - nieistotne.
Tak działa każda wojna. Jak był Wietnam to tysiące amerykanów uciekło z kraju.
zn506 napisał/a:
Więc jaki to ma sens?SKoro życie doczesne jest tak nieważne - dlaczego sądzisz, ze Bóg uzna twoje ziemskie zasługi w zabijaniu bliźnich? Przecież to co na ziemi - nieistotne.
Ale zupełnie nie rozumiesz sedna sprawy... Życie ziemskie jest ważne. Nie ze względu na to, co zyskujemy, ale jak żyjemy. Nie chodzi o władzę ani podbój; chodzi o posłuszeństwo, poświęcenie i miłość. Bóg nie honoruje zabijania z powodu ambicji. Honoruje prawość, sprawiedliwość i miłosierdzie. Ziemskie czyny rozbrzmiewają w wieczności; polem bitwy nie jest ziemia. To dusza.
Jesteś Polakiem. Jestes w najlepszym miejscu by sie o tym uczyc.

JoSeed napisał/a:
Z drugiej strony patrząc... młodzi, zdrowi ludzie opindalają się i unikają służby dla ojczyzny...
Szczerze mówiąc, też się zastanawiam, patrząc na młodych byków z Ukrainy, co oni u nas robią, zamiast bić się o swoj kraj? 😔
Trzeba mieć ostro nasrane, by w jakiejkolwiek wojnie w dzisiejszych czasach brać udział. Większość żołnierzy jest zmuszona do pociągania za spust. Pierwsze co robię gdy u nas pojawi się konflikt to pakuje się, albo nawet i nie i uciekam. Zabawa w berka z dronami nie ma nic wspólnego z patriotyzmem i walką o wolność człowieka.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie