Główna Poczekalnia Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 16 minut temu
🔥 Ruska technologia śmigłowa - teraz popularne
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-11-30, 3:45
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
qmakk 2013-11-30, 4:51 2
W Irlandii min placa 8.65 euro na godzine. Za 30min roboty mozesz sobie cukierki kupic a w PL ? Dzien ? wiecej?
Zgłoś
urteusz 2013-11-30, 7:08 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-30, 7:54 1
Zgłoś
ramzei 2013-11-30, 9:38 1
Wróciłem z wekeendu z Angli. Tam oprócz typowo angielskich produktów takich jak właśnie te cukierki, wszystko jest z 2-3 razy droższe. Zrobienie prostego obiadu z makaronu i brokuł to koszt ok 75-100 zł gdzie w Polsce za ten sam obiad wystarczyłoby dać 25-35 zł. paliwo po 7zł jeden przejazd autobusem 20-25 zł. A zarobki przez agencję to 6.15 P max. Byłem tam u rodziny która już tam osiadła. Mieli dom w kredycie, samochód(skoda fabia z 2002), górę wynajmują mojemu kuzynowi. I co zauważyłem są tam z 10 lat a w domu to moja babcia z rentą ma lepsze wyposażenie. Mikroskopijny telewizorek zwykłe meble itp... Może nie zarabiam w Polsce świetnie ale stać mnie na dobry komputer, sprzęt do kina domowego, samochód 4 letni, WYCIECZKI np do Londynu, Turcji, Chorwacji... Nie czuję się r🤬any w dupę... Jak ktoś tylko siedzi i narzeka to gdziekolwiek by pojechał będzie miał tak samo.
Zgłoś
maciukrk 2013-11-30, 9:39
@up dokladnie w biedronce 100g tych cukierkow kosztuje 2,50 a za 400g paczke w uk trzeba dac 2 funty czyli pi razy drzwi 10 zl
Zgłoś
Ciesin 2013-11-30, 9:51 22
ramzei napisał/a:

Wróciłem z wekeendu z Angli. Tam oprócz typowo angielskich produktów takich jak właśnie te cukierki, wszystko jest z 2-3 razy droższe. Zrobienie prostego obiadu z makaronu i brokuł to koszt ok 75-100 zł gdzie w Polsce za ten sam obiad wystarczyłoby dać 25-35 zł. paliwo po 7zł jeden przejazd autobusem 20-25 zł. A zarobki przez agencję to 6.15 P max. Byłem tam u rodziny która już tam osiadła. Mieli dom w kredycie, samochód(skoda fabia z 2002), górę wynajmują mojemu kuzynowi. I co zauważyłem są tam z 10 lat a w domu to moja babcia z rentą ma lepsze wyposażenie. Mikroskopijny telewizorek zwykłe meble itp... Może nie zarabiam w Polsce świetnie ale stać mnie na dobry komputer, sprzęt do kina domowego, samochód 4 letni, WYCIECZKI np do Londynu, Turcji, Chorwacji... Nie czuję się r🤬any w dupę... Jak ktoś tylko siedzi i narzeka to gdziekolwiek by pojechał będzie miał tak samo.

Koszty życia w Anglii, gdzie zarabia się w funtach przeliczasz na złotówki? Masz Ty coś pod kopułą, czy mózg zostawiłeś na jednej z wycieczek?
Litr paliwa... 7 zł. 1 funt, to 5 zł. Więc zgodnie z Twoimi informacjami, za litr paliwa płacimy 1.4 funta. Pensja 1200 funtów, podziel przez 1.4 i masz ilość paliwa kupioną za jedną pensję. A teraz 1200 zł podziel przez 5 zł (przybliżony koszt litra benzyny w Polsce). Masz ilość paliwa kupioną za jedną pensję w Polsce. Porównaj i przemyśl.
Twój obiad - 35-100 zl, czyli 7-20 funtów.
20-25 zł, czyli... 20-25 zł.
Znów, przyjmijmy pensję 1200, dzielimy i mamy, że tak naprawdę, to jeden wuj, jeśli tam nie wychodzi to lepiej.
Przejazd autobusem - 20-25 zł, czyli 4-5 funtów.
4 złote płacę za przejazd jedną stronę, więc nie widzę różnicy.

A, skoro przez agencję zarobki, to 6.15 na godzinę, to licząc 8 godzin pracy, w ciągu miesiąca daje 1476 funtów. Wartość prawdopodobnie brutto, nie wiem ile wynosi podatek itp, więc dokładnej wartości nie znam. A skoro nie zarabiasz jakoś świetnie, to wnioskuję, że zarabiasz więcej, niż najniższa krajowa. Porównaj sobie swój standard życia z osobą zarabiającą podobną kwotę w funtach i żyjącą w na Wyspach.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-30, 10:06 1
Zgłoś
Smuggler1920 2013-11-30, 10:09
przecież to inny rozmiar opakowania...
Zgłoś
Dildowagins 2013-11-30, 10:18

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
Kniejas 2013-11-30, 10:45
Szkoda że nie ma porównania na ilość w sensie ile faktycznie tych cuksów jest za te 4 funty. 1 paczka? Zgrzewka? 3 zgrzewki za 4 funty?
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-30, 10:58
Klocki lego wyprodukowane w Czechach są droższe w Polsce niż w UK. Taniej mi wyszło kupić je w Anglii i zapłacić za przesyłkę do Pl niż kupić takie same klocki u nas. Dodam że i jedne i drugie były w cenie regularnej. Przed świętami w promocji można tam kupić fajny zestaw lego za 5-10f, u nas można liczyć na 10zł rabatu przy cenie 250zł...
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-30, 11:13 1
Zgłoś
takija 2013-11-30, 11:20 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-30, 11:22
Ramzei : twoja rodzina to niedojdy. zeby w anglii sie nie dorobic to trzeba na benefitach leciec albo pracowac 30h tyg.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem