Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Polska ludność
Kryptyda • 2025-05-09, 21:34
Ciekawostka.

W Polsce mamy około 8 mln psów domowych.
Dzieci w wieku 0-14 jest prawie 6 mln.
Psy zatem stanowią 17% "populacji", podczas gdy dzieci stanowią 12%.
Pies kosztuje średnio 500 zł miesięcznie, a dziecko 1600 zł.
Porównanie nie przypadkowe.
Taka tendencja sprawia, że stajemy się atrakcyjnym krajem do podboju przez Chińczyków.
Życzę udanego weekendu.
Zgłoś
Świadomy 2025-05-09, 21:57 5
Kurde, aż mnie zamurowało, tylko nadal k🤬a nie rozumiem na jakiej podstawie ten tekst coś udowadnia?
Zgłoś
BambiPMT 2025-05-09, 22:07 34
Psy do populacji liczyć. Ja jebie, a później takie debile wymyślają słowa jak ministra, albo że pilnikiem się pilnikuje.
Zgłoś
żmij 2025-05-09, 22:13 18
BambiPMT napisał/a:

Psy do populacji liczyć. Ja jebie, a później takie debile wymyślają słowa jak ministra, albo że pilnikiem się pilnikuje.

Cytując Lema: "Dlaczego mówi się szewc i krawiec a nie krawc i szewiec?"
Dla mnie kretynizmem roku jest słowo "gościcini".

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
Dżepetto 2025-05-09, 22:24 115
W Australii jest 49 milionów kangurów a w Urugwaju 3,5 miliona ludzi. Jeśli kangury zaatakowałyby Urugwaj, każdy obywatel tego kraju musiałby walczyć z 14 kangurami.
Zgłoś
jjjocker 2025-05-09, 22:40 5
Pies najlepszym przyjacielem człowieka, pozdrawiam
Zgłoś
staachujones 2025-05-09, 23:02 1
tylko po c🤬j chinczykom Polska?
Zgłoś
saves 2025-05-09, 23:16 11
staac🤬jones napisał/a:

tylko po c🤬j chinczykom Polska?

Dla psów
Zgłoś
htp 2025-05-09, 23:19 4
jjjocker napisał/a:

Pies najlepszym przyjacielem człowieka, pozdrawiam

Nieprawda. Kobieta jest najlepszym przyjacielem człowieka. Za przeproszeniem psa.
Zgłoś
Kaczor_Donald 2025-05-09, 23:52 5
Ale debil 😆
Zgłoś
Kryptyda 2025-05-09, 23:56 11
Do wszystkich agresywnych dziwadeł. W cudzysłów wzięte jest słowo "populacja", ponieważ nie uważam, żeby wypadało zrównywać psa z człowiekiem. Ten tekst nie ma niczego udowodnić. Powinienem dopisać, że kontekst tej ciekawostki dotyczy zjawiska jakim jest opieka ludzi bezdzietnych nad psami i traktowanie ich jak dzieci. W Polsce mamy problem demograficzny, a przyczyn jest wiele, to rozległy temat. A jeśli kangury zaatakowały by Uragwaj, to każdy obywatel tego narodu musiałby walczyć z 14 kangurami.
Tak swoją drogą, Sadistic udowodnił mi tylko, że człowiek to zwierzę.
Od kilku lat, jak czytam czasem wasze wywody i komentarze, to porównywanie niektórych z psem, ubliża psu. Pozdrawiam, może się wyrobicie.

[ Dodano 2025-05-10, 00:00 ]
Kaczor_Donald napisał/a:

Ale debil 😆

Pisze to gość co dał sobie nick: Kaczor Donald
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-05-10, 0:04 6
Wojna na Ukrainie czyli:

Zgłoś
twojstarywsamychgaciach 2025-05-10, 0:09 4
Co ty p🤬lisz? Skąd w ogóle 500 zeta?
Zgłoś
darek1234 2025-05-10, 2:21 5
Kryptyda napisał/a:

Do wszystkich agresywnych dziwadeł. W cudzysłów wzięte jest słowo "populacja", ponieważ nie uważam, żeby wypadało zrównywać psa z człowiekiem. Ten tekst nie ma niczego udowodnić. Powinienem dopisać, że kontekst tej ciekawostki dotyczy zjawiska jakim jest opieka ludzi bezdzietnych nad psami i traktowanie ich jak dzieci. W Polsce mamy problem demograficzny, a przyczyn jest wiele, to rozległy temat. A jeśli kangury zaatakowały by Uragwaj, to każdy obywatel tego narodu musiałby walczyć z 14 kangurami.
Od kilku lat, jak czytam czasem wasze wywody i komentarze, to porównywanie niektórych z psem, ubliża psu. Pozdrawiam, może się wyrobicie.

Jednak, żeby zrobić takie wyliczenie to musiałbyś psy doliczyć do populacji ludzkiej i dopiero wtedy podać procenty. Albo lepiej wypić, bardziej przydatne
Zgłoś
turor 2025-05-10, 6:26 11
Kryptyda napisał/a:

Koleś wlepia sobie babę w avatara a tych co mają avatra zgodnie z płcią określa dziwadłami
Nie dziwie się, ze w Polsce jest tak niska dzietność.
Po zlepku takich bzdur i ocenie autora aż strach zar🤬ać , wylęgnie się takie coś i trzeba będzie zaj🤬 łopatą
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie