Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Po zakończonej emisji miniserialu "Unsere mütter unsere väter" czas na kolejną porcję perypetii niemieckich żołnierzy na wojnie.

podpis użytkownika

O sobie leniwy,czasem arogancki chociaż bywam uprzejmy i pomocny.Interesuje się historią i fantasy.
Zgłoś
!Timon 2013-06-21, 12:15 8
Psu wolno szczekać - nie wolno gryźć. Opowiadanie dowcipów o Ż🤬dach/murzynach czy śmianie się z nich za ich plecami to jednak nie to samo co wymordowanie kilku milionów z nich.
P🤬leni łowcy hipokryzji.

podpis użytkownika

Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.

Czytanie ze zrozumieniem NIE BOLI. Jak nie kumasz to poproś starszego brata o wytłumaczenie.
Zgłoś
kupsobiegrzejnik 2013-06-21, 12:22 20
clf111 napisał/a:

I już się polaczki rzucają... chamstwo smród i ubóstwo, ale historia najwazniejsza ha haaaaaaaaaaaaa

Powinieneś w ryja dostać plebie umysłowy za 'polaczków'

podpis użytkownika

gdzie są flagi?
Zgłoś
quang-dat 2013-06-21, 12:24 9
Niemcy tuż po II WŚ wynajęli agencję PR-u w celu ratowania wizerunku tego sk🤬ionego kraju. Niemcy = Unia Europejska. UE = Ż🤬dzi, Ż🤬dzi= nienawiść do gojów, a zwłaszcza Polaków.

Co dobrego bracie ci uczyniłem że mnie tak nienawidzisz?

Tylko w Polsce karano śmiercią całą rodzinę za ukrywanie Ż🤬da. Tylko w Polsce AK za wydanie Ż🤬da karała śmiercią.
Karą za ukrywanie Ż🤬da było często spalenie całej rodziny żywcem.
Polacy mają najwięcej drzewek w Yad Vashem.
AK dostarczyło broń dla bojowników z powstania w getcie.

Ale w końcu jesteśmy tylko głupimi gojami.
Zgłoś
Ptoon 2013-06-21, 12:25 4
panpowazny,
Ze wszystkim się zgadzam oprócz tego, że rosjanie gw🤬cili tak samo jak niemcy. Niemcy jak robili rozp🤬ol to musieli mieć, albo wolne albo bardzo niskie morale w oddziale. Rosjanie natomiast szli i rozp🤬alali wszystko i wszystkich. W 44 i 45 roku armii czerwonej coraz więcej było mongołów i c🤬tych z wschodu i południa. Zawszona dzicz szła i w imię komunistycznych ideałów paliła budynki użyteczności publicznej i gw🤬ciła wszystko co nie sp🤬oliło.
Zgłoś
slec21 2013-06-21, 12:30 6
Panowie SQT i stanson, radzę bardzo dobrze przeszlifować od deski do deski historię początku XX w. skupiając się na terenach Polskich, wtedy zrozumiecie dlaczego w 39 roku antysemityzm praktycznie NIE istniał. Następnie radzę douczyć się o kampani wrześniowej w 39 roku na wschodnich kresach Polski (chodzi mi o moment wejścia rosjan (17 września) skupiając się na ż🤬dach, a raczej na tym co robili, i od opdowiedź skąd w Polsce tak silny antysemityzm) dziękuję do widzenia.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-21, 12:38 2
@slec21

W pełni się z tobą zgadzam, jednak nie wszyscy wiedzą, że ż🤬dzi wydawali Polaków. Odpowiedzią na takie zachowanie było Jedwabne z czego jestem dumny. Należało się, ale w TV mówią, że to Polacy pierwsi zaczeli albo tak bez powodu ich mordowali.
Zgłoś
Els 2013-06-21, 12:40 1
Zarówno na gnoja jak i dobrego człowieka można trafić w każdej grupie, na pewno w AK byli ludzie o nieczystych zamiarach, jak i wśród nazistów mogli być dobrzy ludzie. Jednak ogół, to ogół. Jak się robi film czy serial o wyjątkach od reguły to potem to ludzie łykają bezrefleksyjnie i wierzą, że tylko tak było.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-21, 12:41
stanson napisał/a:

Tyle, że na tym portalu antysemityzm (i rasizm) aż się wylewa z monitora, więc nie rozumiem skąd oburzenie?
Aaaa.... to tylko tak zwana hipokryzja (gimbusy niech zerkną w słownik).

Bo niemcy. Nienawisć do niemców Polacy czują juz od kołyski i odwrotnie. Doj🤬i nam swoje winy, nie wspominając o tym, że w czasie II wojny światowej zginęło w obozach prawie tyle samo Polaków co ż🤬dów. Tak samo było z "Polskimi obozami śmierci". Jak będziemy bierni i c🤬j będzie nas to obchodzić to w końcu niemcy przywrócą "Polskie obozy śmierci" tyle, że nie dla ż🤬dków tylko dla nas.

*niemcy małą literą bo zaj🤬i mi prababcie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-21, 12:52 1
Jak oglądałem ten serial to tylko się zastanawiałem co musiał czuć taki dziadek, który walczył za Polskę, a teraz takie gówno musi oglądać, nic tylko siąść i płakać...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-21, 13:04
panpowazny napisał/a:

C🤬ja, ten film został doiwnestowany w kwocie 15 mln euro ze strony państwowej telewizji niemieckiej i co najważniejsze to mówi samo za siebie, dlaczego armia krajowa jest przedstawiona w świetle negatywnym. W części trzeciej jak ak napadło na pociąg z bronią i ż🤬dami przewożonymi do obozu koncentracyjnego to dlaczego zamiast otworzyć drzwi i sprawdzić czy są tam Polacy to od razu stwierdzili, że są tam sami ż🤬dzi ?, takich niedopatrzeń jest wiele tylko my nie znamy naszej historii i będziemy bazować na tym filmie nasze wypowiedzi, bo co k🤬a, film jest kolorowy i niby prawdziwy?, poucz się jeden z drugi matole, a nie oglądasz poczynania 5 ludzi w dodatku niemców i ż🤬da, gdzie film nagrywany był w Polsce, a o Polsce jest tam tyle prawdy co i nic. Tak samo jak ruscy wyzwoleńcy, niby najechali na Polskę by wyzwolić Polskę z pod okupacji niemców, a nagle w filmie również części trzeciej jest scena gdzie rosjanin próbuje zgw🤬cić niemiecką pielęgniarkę i nagle przerywa mu jakaś wyższą rangą kobieta, która daje mu jasno do zrozumienia, że oni wyzwalają, a nie gw🤬cą i mordują, a prawda jest taka, że rosjanie gw🤬cili tak samo jak niemcy, w tym "serialu" mydlą nam oczy, ot moja wypowiedź. Pozdrawiam.

haha bul dópy i tyle
Zgłoś
Prescot 2013-06-21, 13:18 2
a mnie gówno obchodzi że szwaby sobie takie filmy kręcą ale to że puszczają je w polskiej telewizji to jest k🤬a znak że ż🤬doland i niemcy wracają na swoje
Zgłoś
vanTerrier 2013-06-21, 13:22 2
mika93 napisał/a:

haha bul dópy i tyle

o k🤬a, ale go zniszczyłaś.
Zgłoś
Ptoon 2013-06-21, 13:30 1
@mika93
no weź się tak nie napinaj, bo se starego wysrasz sukwo. <heheszki>
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-21, 13:34 1
no coz te durnie glosuja na po a potem sie dziwia kur.a takim rzeczom- debil dziwi sie efektowi swojego debilizmu. smieszna sytuacja
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-21, 13:39 4
@mika93
Przez takie dzidy jak Ty, zaczynam sądzić, że naprawde miejsce kobiety jest w kuchni.
Moja babcia i ciocia wróciły z Oświęcimia chude i łyse, takie już zostały do śmierci, tak je zniszczyło to, o czym Ty nie masz pojęcia. Jak nie wiesz co powoedziec, po prostu milcz.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie