Po zakończonej emisji miniserialu "Unsere mütter unsere väter" czas na kolejną porcję perypetii niemieckich żołnierzy na wojnie.
podpis użytkownika
O sobie leniwy,czasem arogancki chociaż bywam uprzejmy i pomocny.Interesuje się historią i fantasy.
Konto usunięte
2013-06-21, 13:58
Oj tam, oj tam, ale zobaczcie jaki fajny komiks znalazłem
mika93 napisał/a:
haha bul dópy i tyle
Lewacka analfabetka...
Konto usunięte
2013-06-21, 14:14
Po serialu była debata i wywiad, konsultant producenta przyznał się że jest ż🤬dem i do tego lewakiem albo jakimś komuchem, to tłumaczy bardzo wiele, wiedziałem że te mendy maczały w tym swoje ż🤬dowskie łapska.
"ż🤬dów potopimy jak koty" tak mówi jeden z żołnierzy AK, ja się k🤬a pytam kto mógłby być taki okrutny i topić koty!? ;D
własciwie to dlaczego antysemityzm polski ma być tępiony? był w tym narodzie i będzie,tak samo jak antypolonizm w ż🤬dach i niemcach,tylko o tym sie nie mowi,bo oni sa narodem wybranym i wiecznie pokrzywdzonym. Jak sie teraz tak w tych mediach posłucha,to ż🤬dzi w wieku obecnie 20 lat przeszli "to piekło". Głupie h🤬je zasłaniają sie brzezinką i dachau za kazdym razem,gdy ktos ich krytykuje.Po Polakach jeżdżą,bo kto ma bronić ich imienia,skoro na stołkach siedzą potomkowie komunistycznych zydków.Obozy to cały czas karta przetargowa i branie ludzi na litość. Gwarantuje,ze tez wydawalibyscie kogos ,za kogo przeciez nie warto ginąć.Przetrwanie zawsze było na pierwszym miejscu,niezależnie od kosztów.Czas nakrecic film o ż🤬dach i ich pracy w nkwd, o oprawcach pod komendą stalina,o tym jak ż🤬d zyda wydawał i zabijał.
Konto usunięte
2013-06-21, 14:20
Mam gdzieś w domu nagranie jednego z mieszkańców mojej miejscowości, który jako młodzieniec zaciągnął się w '43 do wojska aby walczyć o Polskę. Był jednym z kilku żołnierzy, którym zezwolono na wejście do okupowanej Warszawy podczas Powstania Warszawskiego (Rosjanie sobie odpoczywali, a Polaków krew zalewała codziennie patrząc na to jak niemcy pustoszą stolicę). I wiecie co... to była najpiękniejsza lekcja historii jaką w życiu miałem, opowieści tego już Ś.P. człowieka. Zmarł przed Wielkanocą.
Polska nigdy nie miała przyjaciół w innych Państwach. Polska od zawsze ma tylko wrogów, którzy nas nienawidzą bo jesteśmy. I bądźmy dalej, na złość i przekór innym. Bóg, Honor, Ojczyzna. Pozdrawiam śmierdzące lewactwo.
nasi politycy i tak nic z tym nie zrobią tylko będą lizać dupę Niemcom ,którzy będą sobie na coraz więcej pozwalać. Prawda jest taka że ż🤬dzi Amerykanie czy Anglicy by sobie na to nie pozwolili by ktoś oczerniał ich naród a Polacy tylko potrafią się przyglądać i nic nie robić ,jestem pewien że niejeden Polak który zmarł na wojnie widząc to co robią szmaty z rządu się teraz w grobie przewraca
Film bardzo dobry! Mogliby jeszcze nakręcić więcej np o Auschwitz i Polakach
Rosjanie gwalicili Niemki jak tylko "wyzwaliali" tereny.
W AK na bank byli antysemici. No chyba nie trzba przypominac jakie generalnie byly nastroje w II RP przed wojna prawda?
A film jest przerysowany. No przeciez Niemcy nie pokaza sie jako glodni krwi i smierci ludzie, ktorzy tylko zabijali i gwalcili.
Obejrzalem wszystkie 3 odcinki. I powiem, ze film stara sie lekko wybielic Wehrmacht i tyle. I zawalic wine na AK. Ale nie wszyscy byli swieci i nie wszyscy byli tacy chetni do zabijania innych.
A dokladnosc historyczna mozna porownywac do "Czterech pancernych" czy do "Stawki..".
Konto usunięte
2013-06-21, 16:18
Filmu nie widziałem (ale pewnie to nadrobię) ale co do niemieckich żołnierzy w wermachcie to pamiętajcie że to byli zwykli młodzi ludzie nieraz siłą wcielani do armii w przeciwieństwie do SS.
To w SS były największe sk🤬ysyny które mordowały i katowały a co gorsza byli to ochotnicy.
Nie zamierzam bronić żadnego niemca tylko trzeba o tym pamiętać że po obu stronach stali ludzie którzy wykonywali rozkazy jakiegoś pojeba (Adolf/Józek) i nie ważne czy się mu to podobało czy nie.
Nie wierzę że większość tych z wermachtu tak ochoczo chciała iść na wojne i zabijać.
AK to też nie były świętoszki ale o tym się nie mówi.
Moja babcia pochodzi z Żywiecczyzny i opowiadała jak to AK które siedziało w tamtejszych lasach wpadało na wioskę i zabierało co popadnie, nie zostawiając nic do jedzenia rodzinie.
O gw🤬tach AK na Polkach też się mówiło.
Tak że pamiętajmy każdy kij ma dwa końce.
Szkoda tylko że nasze MSZ nie poczyniło jakiegoś kroku.
Co do ż🤬dów to akurat wszyscy wiemy jak było i wk🤬ia mnie ta historia pisana na nowo że to niby Polacy ich zabijali.
Serial to serial na ch*j drążyć temat. Co do Wermahtu i Rosjan podczas IIWW mój Św. Pamięci pra dziadek opowiadał mi, że "jak przybyli do nas niemcy to nie było wesoło ale jak przybyłu ruskie by nas "wyzwolić" to było przej🤬e niemcy przynajmniej się pytali co mogą zabrać, czy mogą tu spać a ruscy przyszli i myśleli, że im wszystko wolno przyjechali jakiś c🤬j dowodzący oznajmił mi, że dziś będzie u mnie spał i wszedł z 5 ludźmi. A teraz idź bo musze drewno porąbać" ~ Ignacy
Tak mnie naszło po tym jak dziś wróciłem do domu i zobaczyłem tumany kurzy który wzniósł nowy serial Nasze matki nasi ojcowie. Takie moje przemyślenia z kibla.
Mamy 4 Pancernych i Psa który pokazywał jacy to rosjanie dobrzy. Zaraz będzie hejt. Ale nie zapominajcie w jakich czasach został robiony ten, że serial.
Mamy Kompanie Braci i losy 101st. zresztą bardzo fajny i ciekawy.
Było coś o komandosach z SASu
A o niemcach nic. A tak myslałem sobie już kiedyś (z 2 lata temu) ciekawe jak wyglądała wojna z perspektywy niemców fajnie by było zobaczyć taki serial.
No i jest ! I jaka jest reakcja ? O swastyka, źli niemcy, nie to trzeba skrytykować ! Usunąć w piz du !
Ale prawda taka, że serial jest dobrze zrobiony. Tz. dbałość o szczegóły w efektach specjalnych, dobrze odwzorowane mundury, broń, wybuchy.
A polskie seriale ? Są c🤬jowe. zabić Mostowiak kartonami ? no Jezus to ogląda i mówi: Boże ciekawszy już byłby serial o niemcach
A Bóg na to: Spoko, synek da się załatwić
Fanfilmy z YT juz mają lepsze efekty niż polskie seriale.
A teraz takie ostatnie przemyślenie. Czemu Polacy (co mają piniądze, reżyserowie itd.) nie zrobią super serialu o losach polaków ?
Jest tyle tematów
- Bitwa o Anglię
- Monte Cassino
- Bitwa pod Mokrą
Dzięki, że przeczytaliście. Są to tylko przemyslenia z kibla nie musicie ich brać na poważnie. Tak mam lapka w kiblu
K🤬a nie chodzi o to, jak został zrobiony ten serial, tylko jakie treści przedstawia. Robi z nas j🤬e potwory, a szwabów ukazuje w perspektywie niewiniątek. Zobaczycie, że gdy wymrą już wszyscy świadkowie II wojny, to historia zostanie napisana na nowo i będzie to przekłamanie W C🤬J. Wszystko zostanie zrzucone na nas, albo w ogóle stwierdzi społeczeństwo, że nie było żadnej wojny.
podpis użytkownika
"Jak powstają twoje posty?" - gdy mnie ktoś tak spyta
Zak🤬ię z laczka i poprawię z kopyta.
Konto usunięte
2013-06-21, 17:06
@Ptoon
Twierdzisz, że grupa rusków gw🤬ciła i zabijała po drodze?, a co powiesz na fakt, jak moja babcia świętej pamięci, podczas grabienia posiadłości niemcy brnąć przez wieś grabiąc majątek i gw🤬cąc kobiety ?, moja babcia się nie dała, nadziała tego, który ją próbował zgw🤬cić widłami i zakopała pod drzewkiem, pewnie leży tam do dziś (twarda babka z niej była

), dążę do tego, że niemcy to jedno wielkie ścierwo jak i ruscy, więc balansują na cienkim wierzchołku te obydwa robaki, więc nie mów mi, że niemcy nie mieli czasu, bo było wiele okazji by korzystać z "rozrywki" wiejskiej.
@mika93
"Bul dópy" będziesz miała jak dostaniesz zatwardzenia.
trzeba zadac proste pytanie, czy gdyby za czasow przed i podczas 2 wojny swiatowej w Polsce faktycznie panowalby powszechny antysemityzm, to czy w takim wypadku az tylu zydow mieszkaloby w niej ? no nie sadze ..... nie dajmy sie omamic niemieckiej propagandzie
Ten serial jest jeszcze bardziej propagandowy niż "Czterej pancerni i pies", który jako tako jeszcze się tej historii trzymał a ukazywał tylko jako pozytywne stosunki polskich i radzieckich żołnierzy. Zaś co do tego niemieckiego serialu to zmusiłem się do obejrzenia jednego odcinka. Scena gdzie "biedny" niemiecki ż🤬d zostaje skatowany przez polskich żołnierzy może by i uszła, nie wszyscy kochali ż🤬dów(a w szczególności niemieckich

), ale te opaski z zajebiście widocznym napisem "AK" to plucie w twarz Polskim bohaterom. J🤬 niemców i ich żałosne seriale. Wybielają te historie coraz bardziej i za niedługo będą uczyć że to my na biedne niemcy napadliśmy...
podpis użytkownika
Najpierw cię ignorują.
Potem śmieją się z ciebie.
Później z tobą walczą.
Później wygrywasz