Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:11
Posiadanie Broni
konto usunięte • 2012-09-14, 16:36
Na głównej pojawiła się dyskusja na temat posiadania broni. Chciałem wam przedstawić zdanie TEGO tu na dole faceta, który według mnie bardzo dobrze gada. Dodam, że koleś jest byłym komandosem (spadochroniarze, bordowe berety, grupa (szturmowa/strzelców).

Pan Chmielo ma bardzo flegmatyczny sposób mówienia, co więcej dość nie dbały, ale słucha się go jak wujka z armii.

Więcej od siebie nie dodam, bo koleś właściwie wysyca ten temat, jeżeli chodzi o aspekt Polski.

Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 22:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Hrehor 2012-09-14, 22:29
To jak się ludzie samochodami rozbijają, to też powinni tego zakazać? Prawo jest takie, że normalny człowiek, ja czy Ty nie ma prawa do broni. Ale bandyci prawa nie przestrzegają. Wszystko ma dwie strony medalu. Sam osobiście nie wiem, czy bym chciał mieć broń w ten sposób, żeby mi się pałętała po domu, wątpię, czy jakby mi ktoś zrobił wjazd na chatę, miałbym czas lecieć do sejfu i trzaskać kod, po to żeby mieć broń w ręku. Ale wszystko ma dwie strony. Może ktoś kto mi robi wjazd na chatę już tą broń ma?
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 22:30
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
MIhau_ 2012-09-14, 22:34
Zaczynaja sie dziwne tematy o obalaniu rzadu i komunie. Sprawa jest prosta, dlaczego ktos ma mi zabronic posiadania broni, skoro ja mu niczego nie zabraniam? Chce miec bron to powiniem jesli jestem zdrowy i niekarany moc ja nabyc w sklepie z bronia.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 22:38
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 22:40
Może lekko podkolorowane, ale nie raz było tak że kryzysy, wojny o jakich mówi rydes uderzały w najmniej oczekiwanym momencie. Warto o tym pamiętać. Warto, aby ludzie którzy zainteresowani są obroną siebie, swojej rodziny i dobytku miały tą możliwość. Poza tym, to jeżeli mowa o zmianach ustrojowych to jednak wiele się nie zmieniło oprócz iluzji wyboru, demokracji i wolności, a system się powoli sypie.
Zgłoś
gall-kg 2012-09-14, 22:41
kupa idjotów i tyle po 1 broni nie sprzedaje sie kryminalistom lub podejzanym po2 bron ze sklepu ma numery i jest ja łatwo rospoznac kto jest jej włascicielem po3 idzie sie chlac nie bieze sie broni ze sobą a po4 i wogule taki brelik gdyby tam miła choc jedna osoba bron to napewno nie zgineło by tam tyle osób głby. ech szkoda gadac inaczej by mysleli gdyby w takiej sytuaci sie znalezli.
Zgłoś
!Timon 2012-09-14, 22:42
Zgłoś
Kserx 2012-09-14, 22:47
Koleś ma racje jak ktoś chce kogoś zabić to i tak to zrobi nieważne czym, posiadając broń będziemy mogli się obronić. Były by odpowiednie badania psychologiczne i było by dobrze.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 22:55
Zgłoś
Hrehor 2012-09-14, 23:00
Zgłoś
KuroNoTenshi92 2012-09-14, 23:02
Ostrze samo w sobie podburza do gw🤬tu - Homer

Gdzie jest wyższa przestępczość w PL czy USA?

W USA i naprawdę broń tam odstrasza? Powiedziałbym, że zachęca.

Fajna sprawa mieć broń i poczęstować kogoś ołowiem jak zapragnie Cię odwiedzić przez okno o 3:00 w nocy.

No, ale w naszym kraju debili nie brakuje. Wolałbym debilom nie ułatwiać dostępu do broni.
Dlatego jestem przeciwny rozpowszechnieniu broni palnej wśród cywilów.

Zresztą co gadać. Ile osób potrafi obsługiwać broń? Ile osób wie kiedy tej broni można użyć? Ile osób psychicznie sobie z tym poradzi? Ile osób ma w ogóle pojęcie o odpowiedzialności związanej z posiadania broni?
Zgłoś
mlecz1323 2012-09-14, 23:03
oczywiscie .. jak dla mnie po pijaku ta osobowosc dla mnie jest powaznym czlowiekiem
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 23:03
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-14, 23:04
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem