Za co że naczepa zła jest ? Jeździłeś kiedyś takim pojazdem w którym pierwszy blokuje hamulce tył ?
Nie polecam , jesteś zawodowy czy nie nic nie możesz zrobić.
Czy nie jest tak, że przyczyną wypadków i kolizji jest przeważnie nadmierna prędkość?
po co hamował jeśli przed nim było pusto?
I chyba właśnie to hamowanie z pustą lorą było przyczyną poślizgu.
[ Dodano 2025-07-10, 20:22 ]
Czy nie jest tak, że przyczyną wypadków i kolizji jest przeważnie nadmierna prędkość?
Akurat hamulce pneumatyczne przy pustej, czyli stosunkowo lekkiej naczepie, działają zero-jedynkowo. A on hamował właśnie.
Akurat hamulce pneumatyczne przy pustej, czyli stosunkowo lekkiej naczepie, działają zero-jedynkowo. A on hamował właśnie.
Karać kierwa tak czy siak
tam było ograniczenie do 70 więc nawet idąc na odcięciu 85 powinien spokojnie wpisać się w ten łuk ,przed nim była pusta droga, dlatego pytam po co hamował?
Chłop miał pecha i dostał 5 a gówniarze rozwalają się z głupoty i przerostu ambicji po czym dostają niewiele ponad tysiąc.
Nie miał pecha tylko jest p🤬lonym bezmózgim idiotą, prowadzi jak małpa sk🤬ysyn mając wyj🤬e na wszystko i wszystkich.
Naczepy maja abs, chyba, że jakiś Janusz wadliwych czujników nie powymienia.
Tutaj butloszczoch za szybko z pustą naczepą pop🤬lał szczochowozem, pewnie ośka w górze i poszedł bokiem.
Ja bym mu 10k wj🤬, dla przestrogi dla innych profesorów prawa z ciężarówek.
Ośka w górze to bardzo dobra sprawa, dociąża napędową i pozostałe na naczepie. W deszczu jak na na nagraniu przerąbane jak nie ma podniesionej. A te lory to po hutach i składach budowlanych to januszerka swoją drogą.
Naczepy maja abs, chyba, że jakiś Janusz wadliwych czujników nie powymienia.
Tutaj butloszczoch za szybko z pustą naczepą pop🤬lał szczochowozem, pewnie ośka w górze i poszedł bokiem.
Ja bym mu 10k wj🤬, dla przestrogi dla innych profesorów prawa z ciężarówek.
Po coś ta ośka do góry idzie nie ? W takim przypadku zalecane i lepiej się takim skręca , ale ABS jak widać zostawił na bazie .
[ Dodano 2025-07-10, 23:23 ]
Moim zdaniem wina hamowania w zakręcie. Do tego być może oponki słabe. Z tego co widzę wcale jakoś bardzo szybko nie jechał.
Wina hamowania w zakręcie ...Musiałbyś się takim czymś co ścina pierwszy tył przejechać , wtedy nie pisałbyś głupot. Oponki słabe wiadomo, ale to jest i tak niesprawny zestaw .
W niektórych przypadkach każda prędkość > 0 jest nadmierna.Czy nie jest tak, że przyczyną wypadków i kolizji jest przeważnie nadmierna prędkość?
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.[ Dodano 2025-07-11, 11:06 ]
Miałem podobną sytuację, na wiadukcie naczepa ciągnika siodłowego wpadła w poślizg i leciała prosto na mnie. Miałem po orawej barierki, więc nie miałem gdzie uciekać. Minęła mnie o kilka centymetrów. Nieprzyjemne uczucie.
I obudziłeś się zlany potem z ręką w nocniku ?