Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Poślizg naczepą za 5000zł
Piterus • 2025-07-10, 13:11
Kierujący naczepą VOLVO nie dostosował prędkości do warunków drogowych i doprowadził do kolizji z nadjeżdżającą z przeciwnego kierunku osobową toyotą. Odłamki obu pojazdów uszkodziły jadące za sprawcą kolejne ciężarowe renault. Za nim jechała scania i jej kierujący, widząc co się dzieje odbił na pobocze chcąc uniknąć zderzenia i tam uderzył w znak drogowy. 41-latek został ukarany mandatem w wysokości 5 tysięcy złotych i 10 punktami.

Zmieniono 1 razy Zgłoś
tarcer123 2025-07-11, 18:11
Pawehan napisał/a:

Wina hamowania w zakręcie ...Musiałbyś się takim czymś co ścina pierwszy tył przejechać , wtedy nie pisałbyś głupot. Oponki słabe wiadomo, ale to jest i tak niesprawny zestaw

Przepraszam. Prawie 20 lat doświadczenia na ciezarowych nie uprawnia mnie do pisania takich głupot...
Zgłoś
Pawehan 2025-07-11, 21:14
tarcer123 napisał/a:

Przepraszam. Prawie 20 lat doświadczenia na ciezarowych nie uprawnia mnie do pisania takich głupot...

No widzisz a ja nie jeżdże a i tak więcej wiem ..
Zależy od jednostki

[ Dodano 2025-07-11, 21:24 ]
Ja też hamowałem przed zakrętem , mała ciężarówka, z tyłu most, i bliźniaki , auto miało zepsuty korektor siły hamowania i ścinało tył pierwszy przy lekkim naciśnięciu . Bym się kurde zabił , musiałem zjechać na lewą stronę, ciąc zakręt prawie 90 stopni , widoczność zerowa . Jakoś się wyratowałem ,zapiepszałem dużo i to było z góry , zostawiając sobie tylko miejsce na wyhamowanie i redukcję z biegów . Ale kuźwa sprawnym samochodem !!! Pisk tylnich opon był przerażający podobnie jak miny przechodniów.
Zgłoś
smc 2025-07-11, 23:04
Pawehan napisał/a:

Ale c🤬jowi dobrze zrobili myślę że widełki powinny być 5000 tys

Pięć milionów to dosyć duża kara, jak na zwykłego butloszczocha. Ale jak widać, kolega po fachu
Zgłoś
Pawehan 2025-07-11, 23:08
smc napisał/a:

Pięć milionów to dosyć duża kara, jak na zwykłego butloszczocha. Ale jak widać, kolega po fachu

Dziesięć milionów , zeby umyłeś? Mama wie że bawisz się telefonem o tej porze?
Zgłoś
smc 2025-07-12, 7:21
Pawehan napisał/a:

Dziesięć milionów , zeby umyłeś? Mama wie że bawisz się telefonem o tej porze?

Łeb, który nie umie poprawnie napisać liczby nie powinien krytykować nikogo. Gdybyś skończył szkołę, nie byłbyś kierowcą ciężarówki z moczem w butelce...
Zgłoś
Pawehan 2025-07-12, 8:05
smc napisał/a:

Łeb, który nie umie poprawnie napisać liczby nie powinien krytykować nikogo. Gdybyś skończył szkołę, nie byłbyś kierowcą ciężarówki z moczem w butelce...

Jak to krytykować ? Nie krytykuję Cię , po prostu P🤬lisz w temacie jakieś farmazony . Naczepa cię wyprzedzała ? Na wiadukcie ? Hehehe ...
Zgłoś
smc 2025-07-12, 23:37
Pawehan napisał/a:

Jak to krytykować ? Nie krytykuję Cię , po prostu P🤬lisz w temacie jakieś farmazony . Naczepa cię wyprzedzała ? Na wiadukcie ? Hehehe ...

Manewr wymijania, jak na filmiku. Nie dość, że wąski wiadukt, to jeszcze na lekkim łuku (wjazd do Wschowy). Mokro, ślisko, a tu z naprzeciwka zz zakrętu lekkim driftem leci sobie zestaw z naczepą... Do dziś podnosi mi się ciśnienie, jak o tym pomyślę, stąd jestem nerwony.

Nie noś urazy, przepraszam za przykre słowa.
Zgłoś