Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-08-24, 12:01
aopia 2013-08-17, 14:55
Według mnie powinno być jak w Szwajcarii. Każdy ma broń ale w domu. Czyli każdy by miał broń, rząd by się zesrał.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 15:01 2
aopia napisał/a:

Czyli każdy by miał broń, rząd by się zesrał.

aopia napisał/a:

rząd by się zesrał

Ze śmiechu
Zgłoś
jejabig 2013-08-17, 15:08
Ludzie używający "argumentu, iż dres też miałby broń" są żenująco ignoranccy.
Podejrzewam, że liczba dresów i innych marginesów, którzy posiadaliby broń, byłaby taka sama.
Proporcjonalnie nawet więcej z nich ma broń teraz, więcej, niż w innych grupach społecznych, gdyż ci "bardziej zhierarchizowani" mają kontakty z gangami i półświatkiem, skąd tą broń czerpią.
Natomiast statystyczny Siwy, skąd miałby mieć hajs na spluwę? Gadałem kiedyś z kumplem i można powiedzieć, że ci prawdziwi blokowcy nawet nawet na fetę i inne twardsze nie mają siepy, bo skąd taki chłopek ma mieć na narkotyki? To kosztuje, cholernie, więcej mają swag-dzieci z bogatych rodzin, one ćpają na potęgę. A spluwy? Naprawdę uważacie, że te drechy miałyby fundusze na zakup spluwy za co najmniej 2-3 koła?
Do tego można by ustawowo wprowadzić wartość podstawową, właśnie w kwocie 1-2 tysięcy + cena producenta, mało libertariańskie, aczkolwiek na pewno ograniczyłoby jeszcze bardziej posiadanie broni przez brudy. Jak ktoś średnią krajową wyrobi, to sobie w ciągu 2 lat uciuła na pistolecik i tyle. Hołocie do widzenia.
Zgłoś
tranzystor 2013-08-17, 15:42 1
Ja optuję za tym, aby każdy mógł mieć czołg. Mało tego, rząd dopłącałby do zakupu. Są same pozytywy takiego rozwiązania:
- niska śmiertelność w wypadkach drogowych
- mała liczba napadów i ofiar napadów
- znaczne polepszenie sytuacji finansowej Huty Łabędy
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 15:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 16:42 2
McMenel napisał/a:

OK a teraz powiedz mi czy chciałbyś żyć w Finlandii i Szwajcarii. To że mają tam nieograniczony dostęp do broni to pikuś. Zaznajom się jeszcze z tym jak mogą jej użyć i kiedy. Bo posiadanie nie oznacza bezproblemowej możliwości użycia. No i pozostałe prawa w tych krajach które są czysto absurdalne. W Szwajcarii nie wypierzesz prania w niedziele ani nie spuścisz wody w kiblu jeżeli mieszkasz w bloku i jest po 22. A jest w cholerę takich absurdów w szwajcarskim prawie. Wystarczy użyć wujka google.

Tak chętnie żyłbym w Szwajcarii lub Finlandii ... a co ma pranie po 22 do posiadania broni? Nic! Wiec przestań bić pianę. Twoja teoria o związku dostępności broni palnej z ilością zabójstw po prostu nie trzyma się kupy i zaczynasz gadać zupełnie nie na temat.

Przykład tych krajów i Kanady pokazuje, że dostępność broni to nic złego.

tranzystor napisał/a:

Ja optuję za tym, aby każdy mógł mieć czołg. Mało tego, rząd dopłącałby do zakupu. Są same pozytywy takiego rozwiązania:
- niska śmiertelność w wypadkach drogowych
- mała liczba napadów i ofiar napadów
- znaczne polepszenie sytuacji finansowej Huty Łabędy

Czołg można mieć w pełni legalnie, więc twoje komusze pierdzenie poszło w gwizdek. nie mozna nim tylko jeździć po drogach publicznych, bo nie da się go zarejestrować.
Zgłoś
tranzystor 2013-08-17, 19:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Kamilarz 2013-08-17, 19:15
W Polsce obywatel może się legalnie bronić alternatywą broni palnej. Przykład - rewolwer Zoraki K-10 albo Shotgum polskiej produkcji, marki Start Mateja. Sam taki posiadam, strzela kulami gumowymi 10mm, jest także duży huk przy strzale i uwierzcie mi... Nikt by nie chciał z tego oberwać
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 20:02
Ja jako przeciwnik broni palnej, bezpieczniej czuje się wiedząc że ludzie jednak jej nie posiadają. Nigdy nie zostałem napadnięty ale znam ludzi którzy byli i co w tedy gość do nich z bronią a oni wyciągają swoją i wtedy dopiero robi się niebezpiecznie. Sami moi znajomi możne pozbyli się paru rzeczy ale żaden nie ucierpiał. A za przykład podam mojego ojca który ma pozwolenie na broń (potrzebne mu w pracy) a nigdy jej przy sobie nie nosi nawet nie ma jej w domu i tak jak ja jest przeciwnikiem pozwolenia na broń w celach obrony własnej.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 20:40 1
Zgłoś
tranzystor 2013-08-17, 21:31
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 22:41
Tak się za to zastanawiam. Co by było gdyby rzeczywiście był w Polsce dostęp do broni. Może i nie na poziomie cukierków, ale znacznie znacznie ułatwiony. Wyobraźcie sobie taką sytuacje: wracacie późnym wieczorem z psem, czy tam z innymi zakupami a pod klatką kilku kędzierzawo owłosionych panów w lśniących, niedzielnych dresach, dziarskim krokiem przemierzających bezkresne oblicza osiedla. W pełni pewny swojego bezpieczeństwa przechodzimy obok tych baranków a oni zamiast znanego nam wszystkim, troskliwego pytania "Masz jakiś problem" przykładają nam spluwę do skroni. W sześciu. I każą wyskakiwać z kasy czy co tam macie. Zanim mrugniesz, oni mają ręce na spuście, Ty nawet nie zdążysz wyciągnąć noża, a co dopiero o pistolecie mowa, jeśli w ogóle go przy sobie masz (bo przecież okolica bezpieczna). W zasadzie jesteście jedną nogą w grobie, a mało tu takich, co są łasi na nasz dobytek i bez pistoletów? Moim skromnym zdaniem lepiej zaopatrzyć się w dobry nóż sprężynowy i ładnego pieska. Takiego co by interesantów skrupulatnie odganiał
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-17, 23:18
Zgłoś
kamuha 2013-08-17, 23:22
Zgłoś
tranzystor 2013-08-17, 23:57
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem