Chiny, Mężczyzna mdleje w jadłodajni, wszyscy natychmiast rzucają się do pomocy
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:41
Chinole 100 lat za czwartym światem 🤦♀️
W 2013 r. w Shenzhen weszło w życie pierwsze w kraju prawo dobrego Samarytanina, a 1 października 2017 r. na mocy artykułu 184 Ogólnych zasad prawa cywilnego weszło w życie KRAJOWE prawo dobrego Samarytanina.
Chroni ono osoby, które udzielają pomocy poszkodowanym, a przewiduje kary dla takich głąbów, jak tutaj...
W 2013 r. w Shenzhen weszło w życie pierwsze w kraju prawo dobrego Samarytanina, a 1 października 2017 r. na mocy artykułu 184 Ogólnych zasad prawa cywilnego weszło w życie KRAJOWE prawo dobrego Samarytanina.
Chroni ono osoby, które udzielają pomocy poszkodowanym, a przewiduje kary dla takich głąbów, jak tutaj...
ajka napisał/a:
Chinole 100 lat za czwartym światem 🤦♀️
prawo sobie życie sobie, nie raz czytałam o wyrokach chińskich sądów przyznających odszkodowania od bogu ducha winnych ludzi, którzy nieopatrznie pospieszyli z pomocą, jakbyś za dobre serce miała potem płacić ciężkie pieniądze jakiemuś oszustowi, to też byś palcem kogoś takiego nie tknęła
Nome napisał/a:
prawo sobie życie sobie, nie raz czytałam o wyrokach chińskich sądów przyznających odszkodowania od bogu ducha winnych ludzi, którzy nieopatrznie pospieszyli z pomocą, jakbyś za dobre serce miała potem płacić ciężkie pieniądze jakiemuś oszustowi, to też byś palcem kogoś takiego nie tknęła
Dokładnie, owo prawo zostało wprowadzone właśnie po to, żeby nikt nie stawiał przed sądem ratowników. Zresztą, nie tylko w Chinach.
Damianos88 napisał/a:
Ja myślę że to bardziej jakiś wietnam
W Wietnamie mają alfabet łacński
Niby ruscy to podludzie ale jednak czasem nawet orki z nudów podbiegną do poległego a ci nawet nie spojrzą xd
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie