Strzelanie z kalibru 50 na 1000 jardów może skończyć się rykoszetem lecącym w głowę. Na szczęście nauszniki stanęły na drodze rykoszetu, który nieomal zabił strzelającego.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
Gdyby pocisk trafił w głowę to byłaby to najgłupsza śmierć jaką widziałem
Niedzwiedz23 napisał/a:
Gdyby pocisk trafił w głowę to byłaby to najgłupsza śmierć jaką widziałem
![]()
raczej najbardziej pechowa, idiotów, którzy zdecydowanie bardziej zasłużyli na nagrodę Darwina jest bardzo dużo...
kaliber 50? Nie znam się, ale to wygląda na 12,7 mm...
Kalibry powyżej 20 to już miano "duży" i nie montuje się na pojazdach bo by tego nie szło utrzymać w dłoniach ?
Ktoś coś wie więcej ?
Kalibry powyżej 20 to już miano "duży" i nie montuje się na pojazdach bo by tego nie szło utrzymać w dłoniach ?
Ktoś coś wie więcej ?
@josscelin
Prawdopodobnie chodziło o cal .50 BMG, który to nabój własnie ma kaliber 12,7 × 99 mm NATO.
Jakbyś oglądał Pulp Ficiton, to byś wiedział, że w USA i Europie są różne systemy miarowe. My mamy system metryczny
Edit: dwóch wyżej mnie wyręczyło.
Prawdopodobnie chodziło o cal .50 BMG, który to nabój własnie ma kaliber 12,7 × 99 mm NATO.
Jakbyś oglądał Pulp Ficiton, to byś wiedział, że w USA i Europie są różne systemy miarowe. My mamy system metryczny
Edit: dwóch wyżej mnie wyręczyło.
Się oduczą strzelać do żelastwa, bo na dźwięk łatwiej sprawdzić czy trafiony.
@up Ten amerykański snajper nieznany z nazwiska to prawdopodobnie legenda Chris Kyle o którym powstał film w reżyserii
Clinta Estwooda
Clinta Estwooda
Kiedyś strzeliłem z wiatrówki w oponę, to efekt był podobny. Śrut świsnął mi koło ucha.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie