Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
... za 1% wartości.

Cytat:

99-procentowa bonifikata

Nowa parafia powstanie w dzielnicy Zwięczyca na nowo wybudowanym osiedlu przy ulicach Architektów i Zawiszy. Tam zostanie wybudowany kościół, a wcześniej przeniesiona drewniana kaplica z ulicy Rejtana, gdzie obecnie znajduje się parafia pw. św. Jadwigi.

18-arowa działka należąca do miasta, na której stanie nowy kościół, decyzją radnych Rzeszowa zostanie sprzedana bez przetargu diecezji rzeszowskiej z 99-procentową bonifikatą. Taka forma transakcji jest zgodna z prawem, jeśli działka jest zbywana na rzecz kościołów lub związków wyznaniowych i przeznaczona pod budowę nowej świątyni.

Jak widzę coś takiego to mi się nóż w kieszeni otwiera. Miasto nie ma co robić z wolnymi działkami? Niech przeznaczą je na cele rekreacyjne, wybudują miejsca, gdzie młodzież będzie mogła spędzić czas ale nie - najlepiej wybudować kolejny kościół żeby stare mohery miały gdzie paciory klepać.
Z drugiej strony - idą wybory więc cały zdewociały elektorat PiSu złoży wielki pokłon temu zacnemu czynowi.

Tutaj macie źródło co byście nie pomyśleli, że gimboateista wyssał sobie z palca te informacje.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-10-29, 12:42 1
No i fazka, dla nas czysty zysk
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 12:45 76
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Wolf3D 2014-10-29, 12:46 35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mesiash 2014-10-29, 12:48 8
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 12:52 5
@up a jeszcze gorzej jak Tesco, albo inny szajs. Przecież kościoły, czy ktoś chce czy nie, to dorobek nie tylko Polskiej kultury, ale całej cywilizacji europejskiej.
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 12:55 3
"Taka forma transakcji jest zgodna z prawem, jeśli działka jest zbywana na rzecz kościołów lub związków wyznaniowych i przeznaczona pod budowę nowej świątyni."

Jakbym był kościołem i miał możliwość kupienia czegoś za 1% wartości to długo bym się nie zastanawiał Prawo chore a nie kościół
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 13:00 1
Domagam się pięknego budynku, na który będę mógł patrzeć z zachwytem.
Mam jedyne nadzieję, że architekt się postara.
Zgłoś
Blackjoe 2014-10-29, 13:13 3
Zgłoś
Insaner 2014-10-29, 13:37 5
Zgłoś
mazurpl 2014-10-29, 13:52 6
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 14:01 1
jest tylko jeden problem aby postawić coś "rekreacyjnego" to trzeba a to zapłacić i utrzymać
Zgłoś
Wolf3D 2014-10-29, 14:14 2
@mazurpl

Kiedy wy lewacy zrozumiecie ze kosciol jest gwarantem naszych (takze waszych) wartości. Ciesz sie jeden z drugim ze nie przeszlismy na islam bo dupczylibyśmy wam małoletnie córki. Lewaku jeden ta wasza nowoczesnosc prowadzi tylko do legalizacji pedofilów i innych zboków. Bo jesli mogą zaadoptowac dzieci dwóch homo to dwóch homo sie dogada i beda mieli mały złobek... znaczy harem.

ks. Popiełuszko oddał życie za ten Kraj jak wielu innych. Uszanuj to.
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 14:38 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-10-29, 14:49 4
mazurpl napisał/a:

Żal mi wszystkich z klapkami na oczach. Kościół i tak ma za dużo ziem, za dużo kościołów, za dużo praw i przywilejów. Ale co ja tam wiem przecież wg was jestem tylko lewakiem i gimbo-ateuszem, banda ignorantów.

I kto tu jest ignorantem [skoro myślisz, że uważamy Cię za "tylko lewaka" i "gimbo-ateusza"... {swoją drogą, mazurpl, lubię Cię}]

Śmieszy mnie, gdy widzę ile emocji towarzyszy dyskusjom, w których to mowa o "takim to złym Kościele, który to działa na szkodę całego świata [a w kontekście Polski: na szkodę całej Polski...]"
Dlaczego z takim zapałem nie reagujecie, gdy pojawiają się informacje o rozmaitych machlojkach/fuszerkach w kontekście strategicznych dla naszej gospodarki spółek...
Albo kiedy padają propozycje ustaw, tak dalece bezzasadnych, tak dalece niesłużących naszym interesom, że można mieć wątpliwości co do sprawności intelektualnej/dobrych intencji ich twórców...
Dlaczego wtedy milczycie? [Wy którzy rzeczywiście milczycie, albo sprawę macie w zwyczajowej "dupie"...]
To jest dopiero postawa potępienia godna.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem