Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
smc 2025-06-19, 17:26
Qdłaty napisał/a:

To że umiesz liczyć jakieś równania to myślisz że jesteś mądry?

No właśnie!!! Teraz pełno jest tych co się mądrzom i liczą jakieś równania myślą że pozjadali wszelkie rozumy nie ma nikogo kto myśli normalnie nie wierzę że amerylykanie polecieli w kosmos przecież tam niema powietrza to jak mają działać skrzydła i silniki to jedna wielka bujda a inni mądrale im wierzą
hihihihihihihihi
Zgłoś
Analinator 2025-06-19, 17:31
jddddddd napisał/a:

to nie jest byle jaka rakieta a starship. z apollo na ziemie wracał sam czubek, a to 120 metrowe bydle ma wrócić całe i wylądować w pionie. Narazie w taki sposób lądują same boostery (ok 40m wysokie)
gostek skutecznie zrewolucjonizował loty w kosmos, a rakieta która widzisz to prototyp, na którego pokład jeszcze nikt nigdy nie wszedł i od 2023 roku prowadzone są testy. to miał byc 36 test

O czym ty gadasz ? USA w latach 69 wylądowali na księżycu a później 50 lat nie mogą tego zrobić. Ciekawe prawda ?. Indie wylądowały w 2023. Indie człowieku. Elon to ćpun który jak szybko się pojawił tak szybko zniknie.
Zgłoś
Heliar 2025-06-19, 18:54
optymista666 napisał/a:

Ta... nie ma dowodów...
Nie wierzę, że jesteś w stanie pojąć tak skomplikowany projekt jak Apollo i lądowanie na Księżycu, skoro nawet ortografii nie byłeś w stanie pojąć.

Brak argumentów, więc się czepiasz paru przecinków? Gratulacje.

darek1234 napisał/a:

Nie wyrzucili, tylko nie zarchiwizowali, w każdym razie NASA, Dostępne są liczne kopie transmisji i materiałów filmowych pochodzących z różnych źródeł, w tym zwykłe nagrania z TV; taśmy SSTV przetrwały w części.
No widzisz, nawet nie przeczytałeś tego co napisałem. Jak brać na poważnie takie rozmowy?

Słabo ogarniasz temat, a wystarczą 2 kliknięcia "W 2006 r. NASA przyznała, że straciła kontrolę nad tym, co stało się z oryginalnymi taśmami wideo, audio i danymi, które zostały nagrane podczas misji Apollo 11, pierwszego lądowania ludzi na Księżycu. Agencja stwierdziła wówczas, że to nic wielkiego i prawdopodobnie nagrania zawieruszyły się w ich archiwum wideo. NASA wróciła w 2009 r. z dobrą i złą wiadomością: zlokalizowali taśmy, ale zostały całkowicie skasowane i ponownie zapisane."

Oj jak bardzo nieszczęśliwie i to w czasach, kiedy łatwo było udowodnić fałszerstwo.

Kopie są tylko kopiami, szwindel na antenie TV? Cały czas to robią, w latach 90 Ludzie wierzyli w Copperfielda, w Polsce mieliśmy Zbyszka Nowaka, odj🤬 coś takiego w 69, żaden problem. Masz teraz tylko nagrania z transmisji nadawanej przez NASA i puszczanej w TV, oraz kilka kopi. Co to za problem wkleić wcześniej nagrane lądowanie i puścić "na żywo" ciągle się to robi.

Po serii licznych katastrof, pierwszego udanego lądowania satelity na księżycu dokonali Rosjanie w 66, w tym samym roku dokonali tego Amerykanie. Pierwszy oblot ludzi wokół księżyca udał się Amerykanom w grudniu 68 z misją Apollo 8, drugi w maju w Apollo 10, a w lipcu niby na nim wylądowali.
Patrząc na wcześniejsze dokonania, czy to próby lądowania, czy wysłania satelity na orbitę księżyca, ZSRR ma na koncie 22 porażki, 3 lądowania, 2 razy na orbicie, powrót 1 satelity na ziemię. Sukcesy USA to 6 porażek, 5 lądowań, 6 razy na orbicie i 2 załogowe loty dookoła księżyca. Żaden satelita nie powrócił na ziemię. Po tak "spektakularnych sukcesach", bez żadnych prób lądowania i STARTU satelity, po zapowiedziach ZSRR w 68 i nieudanej próbie startu kosmonautów na księżyc, w lutym 69 Amerykanie tak ni z gruszki ni z pietruszki sobie tam polecieli, wylądowali i wystartowali. Do rozpoczęcia misji Apollo, Amerykanie wykonali zaledwie 16 załogowych lotów w kosmos, później były misje Apollo 7,8,9,10 i 11. ZSRR miało do czasu misji Apollo zaledwie 13 lotów kosmicznych.

ZSSR miało jeszcze 5 udanych misji satelitarnych na księżyc ostatnia w 76. Amerykański satelita powrócił na powierzchnię księżyca dopiero w 2024 roku. Chińczyki eksplorują księżyc od 2013, Indie 2023, Japonia 2024.

Ruskie utrzymywali na orbicie stacje kosmiczne od 1971 do 2000, Amerykanom stacja w 74, po dwóch latach, spadła na ryj, na większą skalę wrócili w kosmos dopiero w 81, razem z wahadłowcami. W latach 60-tych ludzie uczyli się raczkować w kosmosie, a nie lądować na księżycu.

Edit: wystarczy włączyć myślenie.
Zgłoś
Kidl3r 2025-06-19, 18:55
A jutro? jutro poleci? - tyle pytań

podpis użytkownika

Nie wierzę w piekło widząc do czego jest człowiek na ziemi zdolny.
Zgłoś
NEGANxLUCILLE 2025-06-19, 19:34
To tylko drobna ryska.
Zgłoś
tomekb25 2025-06-19, 19:35 4
@Heliar: Szkoda, że w twoim wypadku włączenie myślenia się nie powiodło
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-06-19, 20:29
K🤬a, to niby poważna awaria? Trochę się rozj🤬 w drobny mak jak dla mnie
Zgłoś
nowystary 2025-06-19, 23:56
darek1234 napisał/a:

Słuchaj, naprawdę nie ma żadnych dowodów na lądowanie astronautów na księżycu, mam na myśli zdjęcia, filmy i etc. Dawno temu analizowałem zdjęcia z oficjalnej strony NASA i wszystkie to przeróbki, a wystarczył Photoshop, choć nawet w Irfanie można było pobawić się kontrastem i gamą i wychodziły jaja. Jaja typu np. wklejony statek kosmiczny na tle nieba. Analizowałem filmy i to też są jaja. Zrób to sam, choć ponoć źródła zniknęły, ale nie chce mi się sprawdzać, bo moja opinia jest taka, że dowodów w postaci, o których pisałem, nie ma. Owszem, kiedyś, przy ekranach czarno-białych i słabej jakości, można było wcisnąć każdy kit, ale teraz widać wszystko bardzo wyraźnie.
Są niby dowody lądowania, są ponoć ślady pozostawione przez ludzi, są retroreflektory umieszczone w przypadku Hameryki przez ludzi, a kacapów poprzez łaziki, jednak nie można zwalać wszystkiego na to, że przez 50 lat koszt tych wypraw jest tak ogromny, że się nie opłaca teraz wysyłać ludzi. Znając życie to kacapy już dawno wylądowałby na księżycu, nie mówiąc o Chinolach, którzy koszty mają w totalnej dupie, a w dziedzinach astro są na wysokim poziomie. Dziwnym trafem to tylko Hamerykanie wylądowali 3 razy na księżycu, nikt więcej...
Są teorie twierdzące, są teorie przeczące, ale żeby się przekonać to trzeba samemu się wysilić. Zrób tylko tyle co ja i zobaczysz, że zasada część świadczy o całości może mieć tu zastosowanie w kwestii wiarygodności

najważniejszym dowodem na to że tam byli to brak sorzeciwu zsrr, co do tego osiągnięcia.
Zgłoś
ibrahim 2025-06-20, 0:05
Jaka piękna tragedia...
Zgłoś
darek1234 2025-06-20, 1:04
optymista666 napisał/a:

A do czego miałem się odnieść? Jakbyś napisał coś poważnego to bym się odniósł.
Dyskusja z ludźmi kwestionującymi lądowania na Księżycu bardzo przypomina dyskusje z płaskoziemcami.

No tak, tak, nie masz argumentów, rozumiem
Zgłoś
TwóJPecH 2025-06-20, 6:45 1
A my mamy zap🤬lać elektrykami
Zgłoś
optymista666 2025-06-20, 7:49
darek1234 napisał/a:

No tak, tak, nie masz argumentów, rozumiem

Ale to ty dzwonisz…
Zgłoś
NubzoR 2025-06-20, 8:12 1
optymista666 napisał/a:

Jeszcze dodaj debilu, że z komputerami o mocy obliczeniowej twojego kalkulatora....

Po co zaraz plujesz jadem?

[ Dodano 2025-06-20, 08:17 ]
Hexlord napisał/a:

Debil 😉

Niewolnik z kredytem

[ Dodano 2025-06-20, 08:23 ]
optymista666 napisał/a:

Tak debilu, Hollywood.
Ktoś kiedyś powiedział, że utrzymanie w konspiracji przez 50 lat sfałszowania lądowania na Księżycu byłoby nieskończenie bardziej niemożliwe niż samo lądowanie na Księżycu.
To, że ty jeste debilem i nie potafisz rozwiązać równania różniczkowego, nie znaczy, że nie istnieją mądrzy ludzie, którzy to potrafią.

Dobrze panie profesorku, to pokaż jakieś dowody, tylko nie te grafiki komputerowe.
Co było z lotem Katy Perry ? Start to przecież było jakieś gówno wygenerowane przez AI i na końcu te otwarte drzwi, no ja p🤬le wpadka za wpadką ale taki niewolnik jak Ty i tak w to wierzy hahaha. Leć po kolejny kredyt niewolniku.

edit
ps
Naucz się pisać Ty DYSK-DEBILU jeden.
Zgłoś
optymista666 2025-06-20, 9:10 2
NubzoR napisał/a:

Dobrze panie profesorku, to pokaż jakieś dowody, tylko nie te grafiki komputerowe.
Co było z lotem Katy Perry ? Start to przecież było jakieś gówno wygenerowane przez AI i na końcu te otwarte drzwi, no ja p🤬le wpadka za wpadką ale taki niewolnik jak Ty i tak w to wierzy hahaha. Leć po kolejny kredyt niewolniku.

A to już nawet nie tylko lądowanie na Księżycu było sfingowanwe, ale nawet lot Kate Perry w Blue Origin?

No tak, k🤬a, przecież uderzyłaby w kopułę i się rozbiła... Gdzie się rodzą tacy debile? Jestem pewny, że w szkole szło ci wyjątkowo ciężko. Prawda?
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-20, 11:35

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie