👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pener666 napisał/a:
mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość
Poprawiłem tagi. Masz na przyszłość sadol.pl/instrakszyn-jak-poprawnie-tagowac-tematy-vt46622.htm

kolejny z gimbazji na forum
zapoznaj się jeszcze z tym tematem: sadol.pl/co-wk🤬ia-moderatora-vt58628.htm
nic nas to nie obchodzi?

zapoznaj się jeszcze z tym tematem: sadol.pl/co-wk🤬ia-moderatora-vt58628.htm
Pener666 napisał/a:
szukałem ale nie znalazłem![]()
nic nas to nie obchodzi?

I to też jeszcze może się przydać sadol.pl/sadzeszczyn-jak-poprawnie-zakladac-tematy-vt55762.htm

K🤬a, opis najciekawszy.
Ale ja osobiście polecam taką zabawę polskim gimbusom. A c🤬j przecież nic się nie stanie. W ogóle w trakcji kolejowej jest napięcie stałe tylko 3 (kV), to co to jest. Spokojnie to napięcie jest w pełni bezpieczne.
Ale ja osobiście polecam taką zabawę polskim gimbusom. A c🤬j przecież nic się nie stanie. W ogóle w trakcji kolejowej jest napięcie stałe tylko 3 (kV), to co to jest. Spokojnie to napięcie jest w pełni bezpieczne.

Opis najciekawszy , bo ktos kiedys to wrzucil, pener skasowal a teras wrzucil jako "swoje"

kudlaty1125 napisał/a:
K🤬a, opis najciekawszy.
przecież to natężenie zabija nie napięcie ...

Napięcie wymusza natężenie, I=U/R - opór ciała ludzkiego to około 1000 omów, więc prąd wyniesie około 3A. Do zabicia człowieka wystarczy dużo mniej.
ru_ziolo napisał/a:
Opis najciekawszy , bo ktos kiedys to wrzucil, pener skasowal a teras wrzucil jako "swoje"
![]()
Weś, nie rub sopie jaj

kudlaty1125 napisał/a:
K🤬a, opis najciekawszy.
Ale prąd musi przepłynąć, zatem samo złapanie nic nie da.
ukcioo napisał/a:
przecież to natężenie zabija nie napięcie ...![]()
Natężenie i napięcie są od siebie zależne...Masz w sieci napięcie i jak podłączysz do tego obciążenie (palucha) to radośnie popłynie prąd (natężenie)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie