👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Papież Polak to się nie woził, tylko kochał dzieci, co nie?
Zamiast dawać durne tematy, radzę sprawdzić kim był św. Franciszek z Asyżu.
Człowiek o iq wyższym, niż larwa tasiemca, kapnie się o co chodzi.
Człowiek o iq wyższym, niż larwa tasiemca, kapnie się o co chodzi.

@do autora
To może chodzić o coś głębszego
bibula.com/?p=67485
Habemus papam, qui papa esse non vult – Refleksje wokół papieża Franciszka.
Czyli Kościół krytykuje Kościół.
Jestem wierzący więc wolę nie ustosunkowywać się się do tego.
bibula.com/?p=67469
A to streszczenie książki Pana Krajskiego. Suche fakty (niektóre dla katolików napawające niepokojem) na temat nowego papieża, a byłego kardynała.
To może chodzić o coś głębszego
bibula.com/?p=67485
Habemus papam, qui papa esse non vult – Refleksje wokół papieża Franciszka.
Czyli Kościół krytykuje Kościół.
Jestem wierzący więc wolę nie ustosunkowywać się się do tego.
bibula.com/?p=67469
A to streszczenie książki Pana Krajskiego. Suche fakty (niektóre dla katolików napawające niepokojem) na temat nowego papieża, a byłego kardynała.
Ciekawe jaki taboret by dali czarnemu, jakby wybrali czarnego na papieża.. Czy wogóle by dali?!

A może to zwyczajnie inna okazja? Powodów może być więcej. Nie znam się. Łatwo tak sobie rzucić zdjęciem, ale to jeszcze nic nie znaczy. Przynajmniej nie dla mnie

Kościół w całym tego słowa wymiarze jest na bogato! Pojęcie skromności, braku przepychu i rozsądnego gospodarowania pieniędzmi, zdaje się być obce znaczącej większości tego środowiska!!
Proszę czytać ze zrozumieniem! Większości nie oznacza wszystkim, żeby mi tu jakiś zwolennik kościoła nie zarzucał jakiś bredni!!
Czasem zdarzy się jakiś normalny ksiądz (ponoć istnieją) choć trudniej na niego trafić niż na YETI
Proszę czytać ze zrozumieniem! Większości nie oznacza wszystkim, żeby mi tu jakiś zwolennik kościoła nie zarzucał jakiś bredni!!
Czasem zdarzy się jakiś normalny ksiądz (ponoć istnieją) choć trudniej na niego trafić niż na YETI

argentynczyk jest niemieckiego pochodzenia, kazdy kto liznął troche historii z czasow 2wojny bedzie kumal kim mogli byc rodzice tego zacnego Franka. Niemiec i argentyna mowi samo za siebie, mamy papieza wychowanego przez rodzicow SS
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie