Ja mieszkam we Włoszech 28 km od San Marino od 25 lat i takiego bezludzia i znieczulicy nie widziałem w żadnym kraju w jakim byłem PS:w Polsce faceci nap🤬lają małżonki , nadużywają alkoholu , póżniej aby pracować na kacu piją i nadużywają anfetamina .Co doprowadza do różnych chorób najczestniejsze są marskość wątroby i rak trzustki. Miłego życia w Polsce gdzie aby zrobić rezonans magnetyczny musiałem dać łapówkę lekarzowi w szpitalu w Radomsku aby moja biedna mama mogła być zbadana po przez zastosowaniu tego rezonansu magnetycznego, we Włoszech w latach 60’ też było bardzo rozpowszechnione dawać łapówki lekarzom ale Guardia di Finanza pozamykała ich wszystkich w więzieniach i pozabierała papiery każdemu kto nawet tylko raz wziął łapówkę i nie p🤬lili się po kontach zamykali nawet dyrektorów placówek więc od lat 60’ w Włoskiej służbie zdrowia NIK za nic nie płaci w urzędach to samo NIK nikomu nie płaci. Nie mogę uwierzyć że w 2025 roku w Polsce aby coś załatwić w urzędzie w szpitalu u dentysty u lekarza zawsze trzeba dać łapówkę.k🤬a buntujcie się nagrywajcie nadużywanie stanowiska i zobaczycie jak wszyscy nagle zaczną publikować audio albo filmiki gdzie wchodzi w grę łapówka to sam rząd będzie musiał powołać komisję na urzędy szpitale lekarzy dentystów
Skoro mieszkach 25 lat za granicą to po jaką cholere się odzywasz. Wypisujesz jakieś brednie jak polska wyglądała w 2000 roku.
Niech wyp🤬ala z tym zachwytem normalnością i wynosi się do swojego chaosu. Nam nie potrzeba reklamy, żeby u nas zrobić islamski i sk🤬iały kołchoz, jak na zachodzie.
To prawda. nam potrzebna jest reklama ale na odwrót do tej co ten typ prezentuje.
[ Dodano 2025-06-06, 11:39 ]
Wydaje mi się że koleś który pisze że Polska to p🤬lony zaścianek i w Europie jest tak samo bezpiecznie chce tylko się dowartościować że jego wybór był na pewno słuszny. Jest kanał na YT o obcokrajowcach mieszkających w Polsce. Ludzie z obu Ameryk, z zachodniej Europy, Hindusi, wszyscy co do jednego mówią to samo, że w Polsce czują się bezpieczniej niż w swoim kraju. Faceci po przyjeździe dziwili się że widzą samotne kobiety na mieście późnym wieczorem a kobiety dziwiły się że mogą same chodzić i nikt ich nie zaczepia. Więc coś musi w tym być że chyba jednak Polska się wyróżnia w tym temacie.
Mam nadzieje że po tej wizycie wyp🤬alali do siebie.
Trochę to jest abstrakcja że ktoś musi nagrywać normalność
Jak Cię k🤬y niedorozwinięte na sznurkach obrzezanych sk🤬ysynów dookoła informują, że ataki we Francji, Belgii czy skarlałej brytanii to jedynie "rzadkie incydenty" ale poza tym to jest luxik multi culti, POstęp i cywilizacja a srające pod siebie i wokół siebie murzyństwo, wysadzanie wielowiecznych zabytków to "kulturowe ubogacenie" to tak jest
- trzeba k🤬om niedorozwojom przypominać takie sprawy jak
- czym jest kobieta
- co znaczy bezpieczeństwo
- do czego służy dupa
Itd
J🤬 ż🤬dów i ich wszystkich lumpenliberalnych pałogryzów.
podpis użytkownika
The body positivity movement is the only mevement that requires no movementFaktycznie po meczu we Francji chyba 2 osoby nie żyją u nas norma też czasami ktoś ginie po meczu co nie ?
U nas też coś takiego nie ?
Jestem już tak stary, że pamiętam takie akcje u nas na ulicach. I owszem, też były trupy.
[ Dodano: 2025-06-06, 19:19 ]
A ja w Bimingham na getcie Perry Barr stuknąłem lekko samochód czarnego gościa przy parkowaniu i jedno co się stało to że zagadał do mnie żebym uważał bo go stuknąłem i że mu mogłem uszkodzić samochód. Powiedziałem że bez żartów kolego, mój pojazd raczej już by był do kasacji jakbym ci dwudziestoletnie volvo naruszył ale spisz numery zrób zdjęcia jak chcesz, pośmialiśmy się z tego pomysłu i pojechałem do domu.
Miałem podobnie w Holandii. Cofałem i jakiś Arab też, stuknęliśmy się zderzakami, parę rysek. W sumie, wina po obu stronach. Machnąłem ręką, Arab też, uścisnęliśmy sobie dłonie i każdy pojechał w swoją stronę. A jak w Katowicach stuknąłem kiedyś jednego Ślązaka to mnie policją straszył jak mu zaraz tysiaka nie zapłacę w gotówce. Powiedziałem, że nie mam i policji się nie boję, to mnie straszył kolegami z pracy.

I jaki z tego wniosek? Pojeby są wszędzie, ale jakoś częściej trafiam na nich w Polsce.
Jestem już tak stary, że pamiętam takie akcje u nas na ulicach. I owszem, też były trupy.
Miałem podobnie w Holandii. Cofałem i jakiś Arab też, stuknęliśmy się zderzakami, parę rysek. W sumie, wina po obu stronach. Machnąłem ręką, Arab też, uścisnęliśmy sobie dłonie i każdy pojechał w swoją stronę. A jak w Katowicach stuknąłem kiedyś jednego Ślązaka to mnie policją straszył jak mu zaraz tysiaka nie zapłacę w gotówce. Powiedziałem, że nie mam i policji się nie boję, to mnie straszył kolegami z pracy. Powiedziałem: bierz 150, albo sam dzwonię po pały. Wk🤬iony wziął i pojechał.
I jaki z tego wniosek? Pojeby są wszędzie, ale jakoś częściej trafiam na nich w Polsce.
No k🤬a piękna historia, nadal nic jak na razie nie zmieniło mojego zdania chce być u siebie chce abym we własnym kraju czuł się u siebie proste.
Tak się domyślałem, że odbiorcą miał być nasz przyjaciel, który 20 lat temu wyj🤬 do UK, ze swojego Czereśniakowa, bo tam nie uznawali jego odmienności, a jedyne co teraz widzi to ten nieszczęsny zmywak u abdula
Tak, tak, ładnie dowartościowuj się stereotypami o zmywakach i azbestach. Dla twojej informacji, mieszkam teraz w Polsce, a pracuję w całej Europie. I nie, nie jestem tirowcem. Co robię, nikomu nic do tego, ale kopara by ci opadła jakbyś wiedział do czego dochodzą za granicą Polacy. Ale żeby to wiedzieć trzeba się nie bać, wyj🤬 z tego k🤬idołka i posiedzieć trochę w innych krajach. Ale po co, jak tam same Abdule z maczetami ganiają, co nie?

Nawet lubię ten portal, bo gdzie jeszcze znajdę takie zbiorowisko nienawidzących świata nieudaczników, których tak pięknie można wk🤬iać?

[ Dodano: 2025-06-06, 19:39 ]
Ale taka Szkocja wam powiem to nie ma bezpiecznego miasta,małe zadupia i owszem ale Edynburg czy Glasgow
To są patologiczne miejsca,postawisz rower pod sklepem to zaraz nie ma,zostawisz w aucie coś na widoku i nie masz szyby.
Ja mieszkałem na jednostce wojskowej Dreghorn Barack to miałem bezpiecznie czego nie mogli powiedzieć ludzie których puznalemtam już w Szkocji.
Też mieszkałem chwilę w Edynburgu, ale tam największymi patusami byli biali Szkoci z dziada, pradziada, a nie kolorowi, jak chcieliby sadole. To samo w Irlandii.
[ Dodano: 2025-06-06, 19:43 ]
No k🤬a piękna historia, nadal nic jak na razie nie zmieniło mojego zdania chce być u siebie chce abym we własnym kraju czuł się u siebie proste.
No w sumie, rozumiem, że polski patus jest lepszy, bo swojski i znany. Patrzysz i wiadomo, że patus. Ale mnie tam bez różnicy, patologia to patologia. Wszędzie się trafia. Na Sadolu też, co widać po niektórych komentarzach.
Tak, tak, ładnie dowartościowuj się stereotypami o zmywakach i azbestach. Dla twojej informacji, mieszkam teraz w Polsce, a pracuję w całej Europie. I nie, nie jestem tirowcem. Co robię, nikomu nic do tego, ale kopara by ci opadła jakbyś wiedział do czego dochodzą za granicą Polacy. Ale żeby to wiedzieć trzeba się nie bać, wyj🤬 z tego k🤬idołka i posiedzieć trochę w innych krajach. Ale po co, jak tam same Abdule z maczetami ganiają, co nie? Zajebista wymówka, nie trzeba się przyznawać przed samym sobą, że jest się przegrywem, który boi się ruszyć dupę parę ulic od własnej piwnicy, bo tam pewnie banderowcy stoją z kosami.
Nawet lubię ten portal, bo gdzie jeszcze znajdę takie zbiorowisko nienawidzących świata nieudaczników, których tak pięknie można wk🤬iać?
Też mieszkałem chwilę w Edynburgu, ale tam największymi patusami byli biali Szkoci z dziada, pradziada, a nie kolorowi, jak chcieliby sadole. To samo w Irlandii.
No w sumie, rozumiem, że polski patus jest lepszy, bo swojski i znany. Patrzysz i wiadomo, że patus. Ale mnie tam bez różnicy, patologia to patologia. Wszędzie się trafia. Na Sadolu też, co widać po niektórych komentarzach.
Widzisz tylko żeby do czegoś dojść nie trzeba wyp🤬alać za granicę

[ Dodano 2025-06-06, 19:48 ]
I ja takiej potrzeby nie mam w sensie jako turysta jak najbardziej co jakiś czas super sprawa, ale nie mam zamiaru mieszkać gdzie indziej po prostu.
[ Dodano 2025-06-06, 19:49 ]
I trochę masz racje, jak spotkam naszego patusa wiem czego mogę się spodziewać hehe

[ Dodano 2025-06-06, 19:52 ]
I czemu od razu nieudaczników ? Co w tym złego że chcę czy też i inni chcą aby w naszym kraju byli nasi.
[ Dodano 2025-06-06, 19:57 ]
Wydaje mi się to całkiem naturalne że wolimy czy też trzymamy się swoich.
Tak, tak, ładnie dowartościowuj się stereotypami o zmywakach i azbestach. Dla twojej informacji, mieszkam teraz w Polsce, a pracuję w całej Europie. I nie, nie jestem tirowcem. Co robię, nikomu nic do tego, ale kopara by ci opadła jakbyś wiedział do czego dochodzą za granicą Polacy. Ale żeby to wiedzieć trzeba się nie bać, wyj🤬 z tego k🤬idołka i posiedzieć trochę w innych krajach. Ale po co, jak tam same Abdule z maczetami ganiają, co nie? Zajebista wymówka, nie trzeba się przyznawać przed samym sobą, że jest się przegrywem, który boi się ruszyć dupę parę ulic od własnej piwnicy, bo tam pewnie banderowcy stoją z kosami.
Wiedziałem, że się obruszysz

podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówI czemu od razu nieudaczników ? Co w tym złego że chcę czy też i inni chcą aby w naszym kraju byli nasi.
Wydaje mi się to całkiem naturalne że wolimy czy też trzymamy się swoich.
To nie było do ciebie, ale do każdego kto się tu brandzluje mitami o Polakach na zmywaku i budowie. Jak wyjeżdżałem 20 lat temu to wierzyli w nie właśnie ci, którzy gówno w życiu mieli, też bardzo chcieli wyjechać, ale się bali. W duchu zazdrościli tym co się nie bali, ale głośno p🤬lili tylko o "zmywakach" i "azbestach" żeby się dowartościować.
20 lat minęło i nic się nie zmieniło, kolejne pokolenie się brandzluje. I nie twierdzę, że w Polsce nie da się nic osiągnąć, ale po prostu za granicą jest dużo większy wybór i możliwości. Wciąż tak jest, mimo dużo lepszej sytuacji gospodarczej w kraju niż dwie dekady temu.
Co do trzymania się swoich, w Polsce spoko, to dość oczywiste. Ale za granicą ta swojskość to pułapka, swoi nie pozwolą ci nic osiągnąć. Kto się w UK trzymał z rodakami, na własne życzenie zamykał się bańce, z której trudno się wyrwać. C🤬jowa praca, c🤬jowi ludzie, w weekend alko i wieczne p🤬lenie jakie życie jest c🤬jowe bo trzeba na taśmie zap🤬lać pod komendą cz🤬cha. Tacy szybko wracali do Polski, gdzie leczyli swoje emigracyjne traumy zachwycając się nad pięknem życia w ojczyźnie. Podejrzewam, że wielu z nich spłodziło bachory, którym opowiadali od dziecka o tej strasznej, kolorowej Europie. Teraz te bachory przesiadują na Sadolu, podniecając się filmikami ze srającym murzynem albo Abdulem z maczetą, utwierdzając w przekonaniu, że tata miał rację.

[ Dodano 2025-06-06, 20:55 ]
Wiedziałem, że się obruszysz ale nie gniewaj się, przecież wiesz, że cię lubię, nie raz ci pisałem, że byłem takim samym ojkofobem.
Przecież wciąż nim jesteś.

takie filmy trzeba ZAKAZAĆ
nie potrzeba nam takiej reklamy z ust C🤬TYCH brudasów
To nie było do ciebie, ale do każdego kto się tu brandzluje mitami o Polakach na zmywaku i budowie. Jak wyjeżdżałem 20 lat temu to wierzyli w nie właśnie ci, którzy gówno w życiu mieli, też bardzo chcieli wyjechać, ale się bali. W duchu zazdrościli tym co się nie bali, ale głośno p🤬lili tylko o "zmywakach" i "azbestach" żeby się dowartościować.
20 lat minęło i nic się nie zmieniło, kolejne pokolenie się brandzluje. I nie twierdzę, że w Polsce nie da się nic osiągnąć, ale po prostu za granicą jest dużo większy wybór i możliwości. Wciąż tak jest, mimo dużo lepszej sytuacji gospodarczej w kraju niż dwie dekady temu.
Co do trzymania się swoich, w Polsce spoko, to dość oczywiste. Ale za granicą ta swojskość to pułapka, swoi nie pozwolą ci nic osiągnąć. Kto się w UK trzymał z rodakami, na własne życzenie zamykał się bańce, z której trudno się wyrwać. C🤬jowa praca, c🤬jowi ludzie, w weekend alko i wieczne p🤬lenie jakie życie jest c🤬jowe bo trzeba na taśmie zap🤬lać pod komendą cz🤬cha. Tacy szybko wracali do Polski, gdzie leczyli swoje emigracyjne traumy zachwycając się nad pięknem życia w ojczyźnie. Podejrzewam, że wielu z nich spłodziło bachory, którym opowiadali od dziecka o tej strasznej, kolorowej Europie. Teraz te bachory przesiadują na Sadolu, podniecając się filmikami ze srającym murzynem albo Abdulem z maczetą, utwierdzając w przekonaniu, że tata miał rację.
Przecież wciąż nim jesteś. Bo ci lewacy, pedały, wyborcy tęczowego Rafała, ukrofile, a nawet banderowcy z polskim już paszportem, których tu jebiesz to przecież Polacy. Ta prawicowa, patriotyczna, identycznie myśląca, wolna od obcych Polska, którą kochasz to utopia, która istnieje tylko w twojej wyobraźni.
Trochę jak byś sugerował że wcale problemu nie ma a myślę że dobrze wiesz że on jest.
I tak to prawda że w uk ci co siedzieli ze swoimi no nie zawsze na tym dobrze wychodzili znam takie przypadki cpanie i chlanie tak się potrafili nasi tam bawić.
Trochę jak byś sugerował że wcale problemu nie ma a myślę że dobrze wiesz że on jest.
I tak to prawda że w uk ci co siedzieli ze swoimi no nie zawsze na tym dobrze wychodzili znam takie przypadki cpanie i chlanie tak się potrafili nasi tam bawić.
Problem jest, ale bądźmy rozsądni, Berlin, Paryż i Londyn to nie dżungla, gdzie trzeba walczyć z bandami kolorowych na każdej ulicy. A prawica nam taki obrazek lansuje i wielu autentycznie w to wierzy.
Ogólnie, Europejskie ulice są bezpieczne. Dużo gorzej jest w Stanach, gdzie w pewnych miastach po zmroku lepiej nie chodzić. Tym bardziej, że tam każdy ma broń, również naćpani żule i drobni bandyci. Jedyne miejsca w których kiedykolwiek czułem się nieswojo, to centralne San Francisco i Detroit. W Europie nigdy.
Problem jest, ale bądźmy rozsądni, Berlin, Paryż i Londyn to nie dżungla, gdzie trzeba walczyć z bandami kolorowych na każdej ulicy. A prawica nam taki obrazek lansuje i wielu autentycznie w to wierzy.
Ogólnie, Europejskie ulice są bezpieczne. Dużo gorzej jest w Stanach, gdzie w pewnych miastach po zmroku lepiej nie chodzić. Tym bardziej, że tam każdy ma broń, również naćpani żule i drobni bandyci. Jedyne miejsca w których kiedykolwiek czułem się nieswojo, to centralne San Francisco i Detroit. W Europie nigdy.
No nie przesadzaj że u nas w europie jest lepiej niż w stanach

[ Dodano 2025-06-07, 12:04 ]
I nagrania nie kłamią myślę że pamiętasz najgorszy okres gdzie po zamachu był kolejny zamach chyba nie chcemy do tego wracać.
[ Dodano 2025-06-07, 12:15 ]
I chyba zignorowałeś to co pokazałem, z tym bractwem muzułmańskim.
No i? Bezpiecznie jak w każdym mieście w Europie, oprócz paru szemranych dzielnic, które i w Polsce są. Tak, właśnie w Europie, w tej zlewaczonej, spedalonej, mutlikulti Unii, wyobraźcie to sobie. Ale sadole nie wiedzo, bo w dupie byli i świat oglądajo tylko przez prawicowe internety, które im z mózgów robią gówno. Podoba wam się takie życie w Matrixie, prawda? My, wspaniały naród bohaterów, w bezpiecznej, oblężonej twierdzy. A wszędzie wokół czają się czarni, ruscy albo banderowcy żeby wejść i odebrać nam bezpieczeństwo, pracę, dobrobyt, kobiety, a nawet mleko naszym dzieciom.
Polska to jednak p🤬lony zaścianek, że taki prymitywny przekaz chwyta.
I dlatego władze w Monachium
No i? Bezpiecznie jak w każdym mieście w Europie, oprócz paru szemranych dzielnic, które i w Polsce są. Tak, właśnie w Europie, w tej zlewaczonej, spedalonej, mutlikulti Unii, wyobraźcie to sobie. Ale sadole nie wiedzo, bo w dupie byli i świat oglądajo tylko przez prawicowe internety, które im z mózgów robią gówno. Podoba wam się takie życie w Matrixie, prawda? My, wspaniały naród bohaterów, w bezpiecznej, oblężonej twierdzy. A wszędzie wokół czają się czarni, ruscy albo banderowcy żeby wejść i odebrać nam bezpieczeństwo, pracę, dobrobyt, kobiety, a nawet mleko naszym dzieciom.
Polska to jednak p🤬lony zaścianek, że taki prymitywny przekaz chwyta.
Parę szemranych miejsc w Europie powiadasz?
Tak bezpiecznie że urzędnicy miejscy dopłacają kobietom do taksówek aby mogły nocą bezpiecznie wrócić do mieszkań. :
pl.euronews.com/europa/2024/12/18/niemcy-miasto-rozdaje-kobietom-vouch...
W Szwecji są wojny gangów., władze oficjalnie przyznały że nie potrafią ogarnąć tego chlewu :
wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-przestepczosc-paralizuje-szwecje-...
Zapomniałeś jak nie tak dawno Francję nawiedziły zamieszki bo policjanci odstrzelili nieletniego gangusa.
Cały kraj zapłonął bo policjanci wyrwali chwasta. Ileż to materiału z tego okresu było na sadolu.
Można książkę napisać ale takie dzbany będą truły o zaściankowości.
Gruzini rozpanoszyli się w Polsce i stworzyli grupy przestępcze to też odosobnione przypadki?
Od czasów ataku Putina na banderland w Polsce wzrosła przestępczość. Więcej jest popełnianych przestępstw i tylko pożyteczny idiota temu zaprzecza.
W polsce istnieje istniala patologia i przestępczość ale politycy poprzedniej i obecnej władzy naściagali nowej obcojęzycznej.
Najgorsze że jak napiszesz, powiesz że nie Polak popełnił przestępstwo to wyzywacie od ruskich, rasistów, zacofania bądź pisowców czy konfederatów.
No nie przesadzaj że u nas w europie jest lepiej niż w stanach I powiem tak nawet jeżeli nie jest to prawda (wyolbrzymiane) co jest podawane to nadal dla mnie nic to nie zmienia że ich tu po prostu nie chce Może jeszcze miał bym inne podejście gdyby na przykład obywatelstwo było przyznawane dużo bardziej rygorystycznie, nie uśmiecha mi się na myśl że ktoś kto narodowo nie jest Polakiem miał by głosować w naszym imieniu. Tak jestem bardziej pro narodowy niż pro unijny. Zapewne moje podejście też i z tego wynika. I żeby nie było nie mam problemu do turystów, uważam że wjazd na teren europy to powinien być przywilej nie prawo człowieka. Do Ukraińców powoli zaczynam widzieć problem ale ze względu że faktycznie jest ich no trochę dużo.
I nagrania nie kłamią myślę że pamiętasz najgorszy okres gdzie po zamachu był kolejny zamach chyba nie chcemy do tego wracać.
I chyba zignorowałeś to co pokazałem, z tym bractwem muzułmańskim.
Tu się zgadzam, kryteria wjazdu do Europy powinny być restrykcyjne, również dla uchodźców. I ku temu wszystko zmierza, a kierunek wyznacza np. duńska lewica, która od lat przykręca im śrubę. Brytyjska też idzie w tym kierunku, choć na razie powoli. Czyli, mentalność w Europie się zmienia i bardzo k🤬a dobrze. Ale imigrantów Polska potrzebuje, bo nie przetrwa, demografii nie oszukasz. Powinniśmy się więc cieszyć, że mamy ich z bliższych kulturowo Ukrainy i Białorusi, a nie z jakiegoś gównostanu.
I zgadzam się, że islamski fundamentalizm to problem. Ale to w Europie już wiedzą. Nawet sami muzułmanie, ci liberalni, zaczynają to rozumieć, bo muzułmanin muzułmaninowi nie równy.
Co do zamachów, gdyby tak nagłaśniano morderstwa w Polsce, jak te zamachy, to też by wyszło, że strach na ulicę wychodzić. Bo nasze patusy regularnie katują i głodzą swoje dzieci, pedofile je r🤬ają, kobieta może być zgw🤬cona i zamordowana w bramie przez psychola w środku Warszawy i nikt nic nie zrobi, a na uczelnię lepiej zabierać bejsbola żeby obronić się przed świrem i kanibalem z siekierą. Albo można o tym nie mówić i nakręcać w zamian histerię wojnach gangów i "strefach szariatu" w Szwecji. Tak się robi propagandę.