Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:47
budowapl Wczoraj 14:44 1
W aucie Łoś a co to za zwierzę zostało potrącone ?
Zgłoś
Anal_Intruder_69 Wczoraj 14:58 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Danydwabanany Wczoraj 15:00 3
budowapl napisał/a:

W aucie Łoś a co to za zwierzę zostało potrącone ?

Samica łosia - łosica.
Zgłoś
Driver19cm Wczoraj 15:19 21
Bardzo niebezpieczne zwierzę, jeśli chodzi o czołowe zderzenie z samochodem. Wysoki na nogach, prawie zawsze wpada do środka pojazdu, masakrując kierowce i pasażera

Często wypadki śmiertelne z tym pięknym i dostojnym zwierzakiem
Zgłoś
Burek13 Wczoraj 15:52 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Takafura Wczoraj 16:12 1
Waga byka do 800 kg, To tak jak zderzenie ze starym Fiatem Uno.
Zgłoś
Kutasorożec Wczoraj 16:30 2
Oby łoś miał ważne OC bo się nie wypłaci
Zgłoś
Smród_z_japy_cygana Wczoraj 17:00 2
Zgłoś
patmon Wczoraj 17:10 4
A ja pomyślałem, że Pan Łoś biegnie mu poprawić 🤣
Zgłoś
htp Wczoraj 18:11 1
Zgłoś
mam_racje Wczoraj 19:16 1
Danydwabanany napisał/a:

Samica łosia - łosica.

Samica łosia to klępa. Określenie to jest powszechnie używane w gwarze łowieckiej. Nazywa się ją również łoszą.
Klępa: Jest to termin powszechnie używany i akceptowany, np. w terminologii leśnej.
Łosza: Jest to alternatywne, również poprawne określenie samicy łosia.
Zgłoś
kothletino Wczoraj 19:25
Podkład na keyboard-zie zmiksowany w virtualDJ?
Zgłoś
Danydwabanany Wczoraj 20:05 3
mam_racje napisał/a:

Samica łosia to klępa. Określenie to jest powszechnie używane w gwarze łowieckiej. Nazywa się ją również łoszą.
Klępa: Jest to termin powszechnie używany i akceptowany, np. w terminologii leśnej.
Łosza: Jest to alternatywne, również poprawne określenie samicy łosia.

Thanks captain obvious!

Nogi łosia to badyle, poroże to łopaty, uszy to łyżki, mały łoś to łoszak, a gody łosi to bukowisko. Mięso łosia w smaku przypomina cielęcinę, jest delikatne i chude. Polecam też "kopnięcie łosia" - bimber znad Biebrzy.
Zgłoś
Ciekawor Wczoraj 20:23
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem