- geocentryzm - mam nadzieje ze nazwisko Kopernik, Galileusz i Bruno są Ci znane
- teoria ewolucji niejakiego Karola Darwina
- sekcje zwłok w celach badawczych - zabronione bullą papieską w 1299 przez Bonifacego VIII
- 1559: powstanie indeksu ksiąg zakazanych wolą papieża Pawła IV. 1107 ksiąg zakazano na dzień dobry - głównie dzieła naukowe
- 1775 - zakaz szczepień przeciwko ospie. Ta tradycja jak widać żyje do dziś
- 1789 potępienie przez papieża Piusa VI francuskiej deklaracji praw obywatela - jak obywatel może mieć prawa nie pochodzące od Boga???
- 1847 sprzeciw wobec stosowaniu chloroformu - człowiek ma cierpieć, ból jest dobry
Wystarczy, czy ciągnąć temat dalej?
Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że niejaki "Niezwyciężony", to ta gruba maciora Lempart.
A ja doskonale wiem dlaczego mam wrażenie, że masz na profilowym swoje autentyczne zdjęcie
No dobrze - popatrzmy na to co kościół hamował:
- geocentryzm - mam nadzieje ze nazwisko Kopernik, Galileusz i Bruno są Ci znane
- teoria ewolucji niejakiego Karola Darwina
- sekcje zwłok w celach badawczych - zabronione bullą papieską w 1299 przez Bonifacego VIII
- 1559: powstanie indeksu ksiąg zakazanych wolą papieża Pawła IV. 1107 ksiąg zakazano na dzień dobry - głównie dzieła naukowe
- 1775 - zakaz szczepień przeciwko ospie. Ta tradycja jak widać żyje do dziś
- 1789 potępienie przez papieża Piusa VI francuskiej deklaracji praw obywatela - jak obywatel może mieć prawa nie pochodzące od Boga???
- 1847 sprzeciw wobec stosowaniu chloroformu - człowiek ma cierpieć, ból jest dobry
Wystarczy, czy ciągnąć temat dalej?
Kazda religia to bzdura
Cytat z artykułu: "Pomimo że właściwie hulaj dusza piekła nie ma, Szwajcarzy jakoś „kiepsko” z tej wolności korzystają. 6 na 1000 kobiet w okresie rozrodczym podejmuje decyzję o przerwaniu ciąży – jest to jeden z najniższych wskaźników na całym świecie. Porównajmy chociażby z Wielką Brytanią (17,5 / 1000), Francją (15 / 1000), czy Stanami Zjednoczonymi (18 / 1000). Na świecie ten wskaźnik szacuje się na około 29 na 1000 kobiet. Niestety danych odnośnie naszego kraju nie udało mi się znaleźć – podaje się wyłącznie liczbę przeprowadzonych zabiegów według danych NFZ, czego nie da się porównać z innymi krajami! Nie wiem jednak, czy takie dane byłyby wymierne. W końcu aborcja w naszym kraju dostępna jest wyłącznie w przypadku jasno określonych okoliczności (gw🤬t, wady płodu, zagrożenie zdrowia lub życia matki). Cała reszta przypadków to podziemie aborcyjne – temat bardzo trudny do oszacowania."
Takiego rozwiązania życzę polskim kobietom, a "obrońcom" takich niskich wskaźników aborcji w Polsce.
Ale dla mnie do 12 tygodnia jest zlepkiem komórek, i mam prawo tak myśleć. I tu się zdziwisz - w ten sposób myśli ponad 75% mieszkańców tej planety.
Natomiast, dziwnym trafem, Ci co to odrzucają mieszkają w tak wysokorozwiniętych krajach jak Iran, Arabia Saudyjska, Watykan, praktycznie cała Afryka i Ameryka Południowa i oczywiście Polska
Więc nie narzucaj swojego mniejszościowego i średniowiecznego przesądu rozwiniętej większości
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie