Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Dostali wyrok. Co to do c🤬ja ma być?
Cytat:

Pięciu mężczyzn zostało skazanych za samosąd w woj. zachodniopomorskim. W sierpniu ubiegłego roku zaatakowali recydywistę, który brutalnie pobił ciężarną mieszkankę wsi Mielęcin. Napastnicy przyznali się do linczu i dobrowolnie poddali karze. Jeden z nich - wcześniej już karany, trafi do więzienia na 3 miesiące. Pozostałym czterem sąd zawiesił taką samą karę na 3 lub 4 lata.

Wielokrotny recydywista wszczynał awantury i bijatyki za każdym razem, gdy wracał na wolność. W sierpniu ubiegłego roku 57-latek pobił ciężarną kobietę. W jej obronie stanęli mieszkańcy, którzy zaatakowali recydywistę. Pięciu z nich usłyszało prokuratorskie zarzuty.

Stefan B. terroryzował mieszkańców Mielęcina przez kilka lat. Recydywista był karany głównie za kradzieże i włamania. Za kratkami spędził w sumie kilkanaście lat.

W kwietniu 2010 roku 57-latek został zatrzymany za groźby. Sąd skazał go na 15 miesięcy więzienia. W lutym ubiegłego roku został zwolniony z aresztu, po czym zniknął. Wydano za nim list gończy. Trzy miesiące później został doprowadzony do więzienia. Jednak już na początku sierpnia ubiegłego roku został przedterminowo zwolniony do domu.

polskalokalna.pl/wiadomosci/zachodniopomorskie/news/staneli-w-obronie-...

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-03, 14:38 66
A później wyją w wiadomościach, że kilku napastników nap🤬lało na środku ulicy człowieka i nikt nie pomógł. A jak ludzie mają mieć odwagę pomóc komuś skoro prawo stoi po stronie zwyrodnialców i sk🤬ysynów? K🤬a powinno być tak, że jak ktoś popełnia przestępstwo na oczach świadków albo jak ktoś pada ofiara jakichś p🤬lonych zbirów to ofiara jak i świadkowie mają pełne prawo do tego, żeby rozp🤬olić taki cwaniaków, przejechać samochodem, czy strzelić w łeb.
Zgłoś
Apollon 2012-03-03, 14:53 1
Jak to co to jest?? Polska k🤬a i wymiar sprawiedliwości (niekoniecznie sprawiedliwy)!!!!
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-03, 15:02 13
to Ci k🤬a nowosc paragraf 157 z art.1 i 3 - (nie wiem jak teraz ale bylo) nieumyslne uszkodzenie ciala z obdukcja lekarska, powyzej 7 dni

sam pomagalem jakiejs idiotce ktora kopal jej wspanialy chlopak jak lezala na ziemi, zlamalem reke w trzech miejscach i kto dostal wyrok?? oczywiscie, ze ja nie ON bo nap🤬lal babe tylko JA bo jej siniaki zeszly, a on z polamana reka chodzil 3 miesiace - moja zlota mysl z tamtych czasow - "takie mamy prawo jak tych co je wymyslili" - do c🤬ja
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-03, 16:49
Gdybyśmy nie mieli zj🤬ego sądownictwa gdzie liczą się znajomości i poj🤬e procedury, nie wspominając a jakże o kretynach którzy tam pracują (chociaż są też i dobrzy ludzie tam), to wtedy taka kara byłaby uzasadniona. Sąd powinien się nim zająć: wykastrować, żeby się c🤬j nie rozmnażał i wyp🤬olić gdzieś na dożywotnie roboty na rzecz państwa, chodnik sam się nie wysprząta, już dawno pokazał, że ma wyj🤬e na resocjalizację.

Zresztą, kto do c🤬ja robi samowolkę w tym kraju i się przyznaje? Powinni mieć alibi i się wybronić, a takto wpadka...
Zgłoś
antyzog 2012-03-03, 19:50 1
Krótko i na temat, takie rzeczy to tylko k🤬a w Polsce.
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2012-03-03, 23:54
@siwielec29
i było się wychylać?

podpis użytkownika

katana wa bushi no tamashi
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-05, 23:18 2
Polecam film "Lincz" : >
Zgłoś
Everizon 2012-03-05, 23:38
BongMan napisał/a:

Dostali wyrok. Co to do c🤬ja ma być?

To własnie polska, k🤬a. polska jest ...

podpis użytkownika

"Niebo nie jest miejscem,
nie także jest czasem.
Niebo to: być doskonałym"
-Mewa- Richard Bach
Zgłoś
brylant1412 2012-03-05, 23:39 1
co tu duzo pisać zakopała dziecko pod gruzami i dostała apartament 150 metrów i wczasy chory kraj i chory system k🤬a co to k🤬a jest .

podpis użytkownika

>Każdy mężczyzna w swoim życiu wypowiada te trzy kłamstwa:
- Będę cię kochał wiecznie.
- Nigdy cię nie zdradzę.
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
Zgłoś
evilmatt 2012-03-06, 0:07 2
Z tego co widze to oni nie stanęli w obronie kobiety gdy była bita, tylko po fakcie poszli mu w kilku spuścić wpiedol czego nie potępiam, bo się sk🤬ielowi należało, ale też nie ma co się dziwić, że dostali wyroki za samosąd.
Co do przypadków, gdzie skazana zostaje osoba pomagająca, a nawet ratująca ofiare, bo:
a) ofiara się zesrała i stanęła po stronie napastnika, który był członkiem jej rodziny czy coś w tym stylu (była kiedyś taka akcja gdzie policja została wezwana do awanturującego się synka, ktory pop🤬lał z siekierką po podwórku i groził rodzinie. Wtedy to zaatakował policjantów i został postrzelony niestety jedynie w nogi, a potem rodzina miała wielki żal do funkcjonariuszy)
b) napastnik pierwszy zgłosi to na policje
Mozna jedynie zapłakać nad tym, że mamy prawo jakie mamy...

podpis użytkownika

Si vis pacem para bellum
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-06, 0:10
Aż mi sie przypomina ta sprawa sprzed lat kiedy właściciel sklepu przypiął złodzieja kajdankami do kaloryfera jak dzwonil na policje.... złodzieja wypuscili, a właściciel poszedl siedzieć za bezprawne pozbawienie wolności... co za k🤬a kraj.....
Zgłoś
Krzecha 2012-03-06, 0:42
Płeć mieszambeton
Polecam film "Lincz" : >

filmweb.pl/film/Lincz-2010-577958
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-06, 1:00
ciekawie ciekawie ;]
Zgłoś
Konto usunięte 2012-03-06, 2:36
Ok, czytać ze zrozumieniem trza umieć.
Nie popieram samosądów w żadnej postaci, niech tak pozostanie.
Mogliby go nawet zabić, gdyby bronili tej kobiety w trakcie pobicia, ale po fakcie to niech już zgłaszają sprawę odpowiednim organom (które niestety, odpowiednio nie działają).
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie