Główna Poczekalnia (3) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:09
Strajk na nutę Despacito
konto usunięte • 2019-04-12, 9:04
Ja naprawdę nie wiem, jak to skomentować... Pewnie pojawi się na Les Debiles albo gdzieś, o ile tego typu portale nie zostaną zamknięte. Paralelum polelum, rzeczywistość dogoniła sadistic...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2019-04-12, 9:13 14
Ja bym proponował przy okazji strajku podnieść dyskusję, dlaczego zawód nauczyciela jest tak bardzo sfeminizowany?! Powinno być więcej mężczyzn w zawodzie, powinno się stworzyć równe szanse dla mężczyzn, to niesprawiedliwe że tak mało z nich ma okazję pracować z młodymi elitami narodu!!!!

Patriarchat związków zawodowych jest też krzywdzący dla kobiet. Czy nauczycielki potrzebują mężczyzny żeby reprezentował ich interesy?! Nie mogą tego zrobić same?!
Zgłoś
konto usunięte 2019-04-12, 9:14 73
Nauczyciele już przegrali strajk robiac z dzieci zakładników. Przed tym rodzice popierali nauczycieli, powinni dostać podwyżki, tak jak kazdy bo socjalisci z Pis dawali każdemu, i belfrom też chcieli dac ale byli zbyt pazerni i się na tym przejechali.

Ale moze powiem jak to wygląda od podszewki. Dyrektorzy nie wszedzie musieli robic łapanki na egzaminatorów, ludzie sami sie zgłaszali i jak poszedłem w czwartek (mam uprawnienia pedagogiczne) to pani dyrektor tylko sie usmiechneła i powiedziała ze ma już obsade a nawet nadwyżki. Rodzice sami brali urlop z pracy i za grosze byli na egzaminach, niestety za darmo się nie da bo takie przepisy skarbowe.

Nauczyciele stracili resztki wizerunku, o ile jeszcze jakis niektórzy mieli. Na szczescie nie wszyscy, znaleźli sie tacy co wykrzesali z siebie przyzwoitość i nie strajkowali kosztem dzieci. Ale wszystko się zapamieta.

~agoth napisał/a:

Ja bym proponował przy okazji strajku podnieść dyskusję, dlaczego zawód nauczyciela jest tak bardzo sfeminizowany?! Powinno być więcej mężczyzn w zawodzie, powinno się stworzyć równe szanse dla mężczyzn, to niesprawiedliwe że tak mało z nich ma okazję pracować z młodymi elitami narodu!!!!

No nie wiem czy jako przedszkolanke czy nauczyciela poczatkowego wolałbym męzczyzne. nie ukrywajmy, kobiety lepiej radza sobie z małymi dziećmi, znaja ich potrzeby emocjonalne i naturalne.

Męzczyźni natomiast pojawiaja się coraz czesciej wraz z kolejnymi szczeblami edukacji i tak w liceum jest ich juz sporo. Na studiach mozna powiedzieć że jest ich juz przewaga. Dlatego nie ma co na siłe naprawiać czegos co naturalnie sie wytworzyło i działa. Bo jedyny model by to wprowadzić to chore parytety.
Zgłoś
mlekozklasa 2019-04-12, 9:19 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2019-04-12, 9:22
nie wiem jak wstawic video z twittera

https://twitter.com/waldemarkowal/status/1116464705982406657

[ Komentarz dodany przez: Sunday: 2019-04-13, 09:28 ]
Zgłoś
Misiek_KRK 2019-04-12, 9:29 26
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
nowynick 2019-04-12, 9:38 6
Zgłoś
Putikonto 2019-04-12, 9:48 9
Co za banda debili
Zgłoś
konto usunięte 2019-04-12, 9:51 3
Zgłoś
Hrabia Drapula 2019-04-12, 10:02 5
Zgłoś
konto usunięte 2019-04-12, 10:07 6
Zgłoś
Wiewór 2019-04-12, 10:15 5
Zgłoś
~Nei 2019-04-12, 10:15 16
Zgłoś
konto usunięte 2019-04-12, 10:19 7
Zgłoś
Hege 2019-04-12, 10:27 4
O jak mi się śmiać chce gdy czytam jak to się nauczycielom w dupach poprzewracało. Przecież jako nauczyciel masz tyle wolnego, a do Twoich jedynych obowiązków należy opanowanie niewiele ponad 20 osob w klasie, bo lekcje masz z gotowego konspektu, ba nawet testy masz gotowe.
No i do tego wisienka na torcie, jak ktos napisal powyzej nawet 3000 na rękę

Oj ignoranci nie bierzecie tylko pod uwagę że klasy nie są modelowe, opanowanie grupy składającej się z dzieci z różnych środowisk to naprawdę wyzwanie. Konspekty starczą na 15 min lekcji i stanowią strukturę którą powinien zapełnić nauczyciel. Pensji nie komentuje nawet biorąc pod uwagę obecne koszty życia w PL.

Skad to wiem? Ano mam znajomych nauczycieli i popieram ich strajk. Obawiam się jedynie ze przy obecnych akcjach i udziale kodowcow przybierze to formę i zakonczy sie tak samo jak strajk osob niepelnosprawnych.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem