📌

Ukraina ⚔️ Rosja
                         - ostatnia aktualizacja:
                                            Dzisiaj 8:44
                            - ostatnia aktualizacja:
                                            Dzisiaj 8:44

Mam za sąsiadów witnamców - cisi ludzie, wychodzą codziennie koło 6, wracają koło 20, w lecie nawet później. Może konstruują jakiegoś atoma, ale obstawiam, że pracują. Mam też prawdziwego polaka, z krwi i kości - biały, niebieskie oczy, broda. Pije w ciągach, zalał mnie już 3 razy, odcięli mu prąd i gaz, bo nie płacił. Co tydzień awantura i rozbijanie szkła po ścianach. Sikanie w windzie też mu się zdarza. Jak znam to państwo, to utrzymuje się z zasiłków, czyli moich (naszych) podatków.
Porównując jedno i drugie, wolę wietnamców.

Porównując jedno i drugie, wolę wietnamców.

Może w końcu pora się ujawnić   Mieszkam od ponad 10 lat w Polsce, w wieku 7 lat poszedłem do polskiej szkoły i dalej byłem w gimnazjum i liceum, obecnie studiuje w Warszawie. Co mogę powiedzieć o Polakach, którzy byli ze mną w klasie? Traktują mnie jak swojego! Czasami sobie żartują, że jak stoję pod żółtą ścianą to jestem niewidzialny
  Mieszkam od ponad 10 lat w Polsce, w wieku 7 lat poszedłem do polskiej szkoły i dalej byłem w gimnazjum i liceum, obecnie studiuje w Warszawie. Co mogę powiedzieć o Polakach, którzy byli ze mną w klasie? Traktują mnie jak swojego! Czasami sobie żartują, że jak stoję pod żółtą ścianą to jestem niewidzialny   , ja też z tego się śmieję, ale nie spinam dupę z tego powodu. Zapraszają mnie na imprezy lub piwo i dzięki temu dotrzymuje im tempa w piciu i nieraz przepijam ich. Polska może nie jest zbyt tolerancyjnym krajem (sam wiele razy miałem styczność z rasizmem skierowaną w moją osobę), ale znajdą się tacy ludzie, którzy nie będą Cię oceniać po kolorze skóry, wyznania i kraju z którego pochodzisz. Mieszkamy w Waszym kraju, a więc powinniśmy respektować Wasze prawo, kulturę i tradycje, a także się z Wami asymilować. Może ta strona nie jest dobra, na takie wyznania, ale może niektórzy zobaczą jak to wygląda z ,,drugiej strony".
 , ja też z tego się śmieję, ale nie spinam dupę z tego powodu. Zapraszają mnie na imprezy lub piwo i dzięki temu dotrzymuje im tempa w piciu i nieraz przepijam ich. Polska może nie jest zbyt tolerancyjnym krajem (sam wiele razy miałem styczność z rasizmem skierowaną w moją osobę), ale znajdą się tacy ludzie, którzy nie będą Cię oceniać po kolorze skóry, wyznania i kraju z którego pochodzisz. Mieszkamy w Waszym kraju, a więc powinniśmy respektować Wasze prawo, kulturę i tradycje, a także się z Wami asymilować. Może ta strona nie jest dobra, na takie wyznania, ale może niektórzy zobaczą jak to wygląda z ,,drugiej strony".
P.S Przeglądam sadistica nieprzerwanie od czasu liceum 

Mieszkam od ponad 10 lat w Polsce, w wieku 7 lat poszedłem do polskiej szkoły i dalej byłem w gimnazjum i liceum, obecnie studiuje w Warszawie. Co mogę powiedzieć o Polakach, którzy byli ze mną w klasie? Traktują mnie jak swojego! Czasami sobie żartują, że jak stoję pod żółtą ścianą to jestem niewidzialny
  Mieszkam od ponad 10 lat w Polsce, w wieku 7 lat poszedłem do polskiej szkoły i dalej byłem w gimnazjum i liceum, obecnie studiuje w Warszawie. Co mogę powiedzieć o Polakach, którzy byli ze mną w klasie? Traktują mnie jak swojego! Czasami sobie żartują, że jak stoję pod żółtą ścianą to jestem niewidzialny   , ja też z tego się śmieję, ale nie spinam dupę z tego powodu. Zapraszają mnie na imprezy lub piwo i dzięki temu dotrzymuje im tempa w piciu i nieraz przepijam ich. Polska może nie jest zbyt tolerancyjnym krajem (sam wiele razy miałem styczność z rasizmem skierowaną w moją osobę), ale znajdą się tacy ludzie, którzy nie będą Cię oceniać po kolorze skóry, wyznania i kraju z którego pochodzisz. Mieszkamy w Waszym kraju, a więc powinniśmy respektować Wasze prawo, kulturę i tradycje, a także się z Wami asymilować. Może ta strona nie jest dobra, na takie wyznania, ale może niektórzy zobaczą jak to wygląda z ,,drugiej strony".
 , ja też z tego się śmieję, ale nie spinam dupę z tego powodu. Zapraszają mnie na imprezy lub piwo i dzięki temu dotrzymuje im tempa w piciu i nieraz przepijam ich. Polska może nie jest zbyt tolerancyjnym krajem (sam wiele razy miałem styczność z rasizmem skierowaną w moją osobę), ale znajdą się tacy ludzie, którzy nie będą Cię oceniać po kolorze skóry, wyznania i kraju z którego pochodzisz. Mieszkamy w Waszym kraju, a więc powinniśmy respektować Wasze prawo, kulturę i tradycje, a także się z Wami asymilować. Może ta strona nie jest dobra, na takie wyznania, ale może niektórzy zobaczą jak to wygląda z ,,drugiej strony".P.S Przeglądam sadistica nieprzerwanie od czasu liceum

Blazejekk napisał/a:
Wiesz co jak co, ale wyjedziesz moze kiedys za granice i zobaczysz jak to o tej dumnej polsce mówią. Gorzej jak tutaj Ci pseudo rasisci na pokaz, zeby sobie piwo nawzajem dać.
Życzę Tobie też tego. Tylko nie jakieś pseudo wycieczki gdzie wszyscy są mili, ale tak żebyś pożył. Jak dla mnie to Ty jesteś żałosny gdyż nie rozumiesz przekazu... Nie bądź taki gniewny człowieku, może dojrzysz kiedyś prawdę w spokoju.

torro napisał/a:
Co się rzuca w oczy patrząc na szkolne zdjęcia z Niemiec czy Anglii?: Wielokulturowość, tolerancja...
Co się rzuca w oczy czytając polskie komentarze?: Rasizm, ksenofobia...
...i wszechobecny hejt. Klasyk.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie