Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:16
konto usunięte 2012-08-28, 15:13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-28, 15:27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-28, 15:29
zgadzam sie i nie narzekalbym gdyby u nas byla normalnosc ale wiem cos o odsylaniu ze stazow mimo ze wybiera sie te nawet bez wiekszych wymagan........nasz kraj jest chory a kiedy ludzie w wieku 24-28 szli na studia panowala olewka wszelkich szkol technicznych co dopiero zaczyna sie zmieniac
Zgłoś
arbi13 2012-08-28, 15:59
Zgłoś
Portnoy 2012-08-28, 16:56
Zajebiscie te ogloszenie ktos napisal.Zupelnie ironicznie... lubie takich ludzi ktorzy ze zlosci ironizuja
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-08-28, 17:31
Zgłoś
mind44 2012-08-28, 18:11
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-28, 18:41
mind44 jasne że nie jest kolorowo. Mój brat skończył studia, od razu robota (właściwie już na studiach w branży), wypłata fajna - praca umysłowa. Po roku doszło do zwolnień i poleciał. Budowlanka teraz będzie miała masakrę, a studia podobno bardzo ciężkie. Trzeba mieć cholerne szczęście żeby dostać stabilną robotę. A jak wiadomo w szczęściu pomagają znajomości.
Życzę wszystkim takiego szczęścia.
Zgłoś
Conscribo 2012-08-28, 18:56
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-28, 18:59
JezusToŻ__ napisał/a:

Ha, kretyni z europeistyk się odezwali co teraz pracy znaleźć nie potrafią. Do roboty buce to może nie będzie chociaż słychać tego narzekania waszego. Poszlibyście na dobre studia i uczyli się to byście dobrze skończyli.
Z moich znajomych na 4 roku FINANSÓW pracę ma większość. Niektórzy swoje biznesy nawet. Nie chcecie sobie kalać rączek praktykami przez dwa miesiące za darmo to potem nie macie doświadczenia i nawet ksero nie potraficie obsłużyć.
U kumpla na technicznych kto chciał i był dobry w tym co robił to też od razu znalazł zatrudnienie.

Narzekające na brak pracy kobiety po studiach to już w ogóle kosmos. Myślą, że skoro skończyły kosmetologię to "mają zadbany wygląd", jak umieją przeglądać kwejka czy pudelka to mają "podstawową wiedzę o komputerach". Do tego po pijaku obciągnęły trzem facetom na jednej imprezie więc wpisują "dobry kontakt z ludźmi". A jak przychodzi co do czego to CV okazuje się nie mieć żadnej wartości. I zaczyna się narzekanie że jaki to zły kraj bo bez znajomości to nie da się nic.

Ja mam w tym momencie niecałe 25 lat, pracuję w trzeciej firmie i obecnie mam ponad 4500 brutto. Do wszystkiego doszedłem sam, w branży w której pracuję nie mam żadnych znajomości.

Ale hejtujcie dalej. Co macie robić skoro politologów nie potrzeba w Polsce poza McDonaldem...

Ja jestem na pierwszym roku i brutto wyciągam tyle lub więcej!
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-28, 22:25
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-08-28, 22:38
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-28, 23:30
Zgłoś
BoomShakaLaka 2012-08-29, 2:25
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-08-29, 9:50
BoomShakaLaka napisał/a:

Proponuje coś na uspokojenie, melisa albo MJ, co wolisz.

Jak powiem coś "kulturalnie" to wszyscy miną, a jak powiem coś z nutką prawdziwej opinii o adresacie to już więcej ludzi się zbierze.

BoomShakaLaka napisał/a:

Mój tata pracuje w Anglii, praca z anglikami nie jest łatwa, a życie na wyspach nie jest tanie. Minusy można wymieniac długo, ale jedno jest pewne, zarabia sporo wiecej niz w Polsce, i to tak ładne kilka razy wiecej.

Trudno żeby nie zarabiał parę razy więcej jak ich waluta kosztuje parę razy więcej.
Nie... Teraz na poważnie.
Nasz kraj w przeciwieństwie od Anglii od długiego czasu do dziś żyje w ekonomicznej niewoli realnego socjalizmu. Nasz kraj po 45tym roku odciął się od zachodnich dość dobrych kredytów i odbudowywał się prawie bez funduszy potem a dla nas niedawno przeżył bankructwo. A dziś? Dziś mamy ten sam system z PRLu tylko każdy może założyć firmę której nawet nie jest do końca właścicielem i nie może z nią zrobić co chce.
Anglia jest dość wolno rynkowa nadal, co im zostało z czasów XIX i Xx wieku i np. firma której dochód roczny wynosi w przeliczeniu na nasze 400tys PLN musi oddać w podatkach 716PLN w polska firma w Polsce musi oddać... 87tys. PLN...

BoomShakaLaka napisał/a:

Mój brat po skonczeniu technikum wyjechał do angli, był tam rok. Uczył sie i pracował w jakims markecie, nie pamietam nazwy(w Polsce tez jest popularny). Pracując na pół 3/4 etatu mógł się spokojnie utrzymac i jeszcze sobie troche odłożył.

A twój brat przewiduje fakt że Anglia posiada zadłużenie całkowite ponad 90% swojego dochodu i to rośnie?
Więc jak przyjdzie kryzys do Europy to Anglia będzie przed Polską jeśli chodzi o to gdzie on uderzy pierwszy.

BoomShakaLaka napisał/a:

Dlatego nie mówcie, że jest u nas dobrze, bo nie jest. Oczywiście, można znaleźć dobrą prace, inaczej już dawno bym wyjechał, tyle że na zachodzie jest lepiej, każdego stać na wakacje co rok, nawet jakiegoś człowieczka pracującego na zmywaku...

W tym systemie. Czyli gdzie odeszliśmy od parytetu złota i umawiamy się co do wartości pieniędzy to że oni mają się lepiej jest tylko kwestią pozorną. W razie kryzysu ich pieniądze stracą całą wartość i ich upadek bardziej zaboli niż nas.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem