Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
W poniedziałek na rynku w Kościerzynie 27-letni Kolumbijczyk wyrwał kobiecie portfel i próbował uciec na rowerze. Nie przewidział jednak, że świadkiem zajścia będzie... inna rowerzystka!

Kobieta natychmiast ruszyła w pościg. Dogoniła złodzieja przy stacji kolejowej, zatrzymała go i wezwała policję. Dzięki jej odwadze mężczyzna trafił do aresztu i usłyszy zarzut kradzieży zuchwałej – grozi mu do 8 lat więzienia.

Takie Panie mieć w policji to by wstydu nie było.

Zgłoś
onucek 2025-06-24, 15:48 24
kocham takie kobiety. wylizalbym jej wszystko
Zgłoś
żmij 2025-06-24, 15:52 25
No tak. Kto zacznie p🤬lenie o niesprawiedliwych stereotypach?

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
cedrikk 2025-06-24, 16:01 12
żmij napisał/a:

No tak. Kto zacznie p🤬lenie o niesprawiedliwych stereotypach?

Czekamy na wysrywy lewackich troli. typu driver derek paz.
Zgłoś
WKND 2025-06-24, 16:11 29
Nie chcę się wdawać w te polityczne dyskusje o migrantach, ale faktem jest, że we własnym kraju ten typ prawdopodobnie otrzymałby szybką i skuteczną lekcję na temat tego co wolno a czego nie. Ciekaw jestem czy w Kolumbii też tak hardo wyrywałby torebki...

podpis użytkownika

"Aby dowiedzieć się kto Tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno Ci krytykować"
Voltaire
Zgłoś
vortexture 2025-06-24, 16:14 67
Polacy chcieli zachodu, zachód więc przyjechał.

Jeszcze kilka lat i będzie jak w Paryżu
Zgłoś
MatiRT 2025-06-24, 16:16 27
oczywiście j🤬y NYGUS
Zgłoś
psyhepl 2025-06-24, 16:25 24
Nawet jakby go skazali to będzie trzeba tego gnoja darmozjada utrzymywać
Zgłoś
ThunderZ 2025-06-24, 16:33 23
pis mógł jednak nie rozdawać tych wiz
Zgłoś
romek134 2025-06-24, 16:36 10
WKND napisał/a:

Nie chcę się wdawać w te polityczne dyskusje o migrantach, ale faktem jest, że we własnym kraju ten typ prawdopodobnie otrzymałby szybką i skuteczną lekcję na temat tego co wolno a czego nie. Ciekaw jestem czy w Kolumbii też tak hardo wyrywałby torebki...

tak, do pierwszej deskoterapii
Zgłoś
Lololoney 2025-06-24, 16:38 3
WKND napisał/a:

Ciekaw jestem czy w Kolumbii też tak hardo wyrywałby torebki...

No w Polsce raczej się tego nie nauczył...
Wpisz sobie w wyszukiwarkę tagów sadola "Kolumbia"...
Zgłoś
PsikutaBezS 2025-06-24, 16:49 7
ja bym przyklepał mu usiłowanie rozboju i pedalstwo, to oczywiście z urzędu
Zgłoś
birddog102 2025-06-24, 16:56 17
Nic mu nie zrobią, to część jego kultury...
Zgłoś
xdrt 2025-06-24, 16:57 3
psyhepl napisał/a:

Nawet jakby go skazali to będzie trzeba tego gnoja darmozjada utrzymywać

O ile nie dadzą go do jedynki, to mogę go utrzymywać xD
Zgłoś
WKND 2025-06-24, 17:02 15
Lololoney napisał/a:

No w Polsce raczej się tego nie nauczył...
Wpisz sobie w wyszukiwarkę tagów sadola "Kolumbia"...

Oczywiście, że się nie nauczył. Ale zakładam, że dobrze wie jak w jego rodzinnych stronach skończyłaby się taka akcja w przypadku złapania przez postronnych ludzi. Wskazuję jedynie, że ci ludzie (legalni, nielegalni - obojętnie) nie będą mieć tu specjalnych powodów do obaw, nie poczują nigdy bata nad sobą. Dla nich Europa to Eldorado bez konsekwencji własnych czynów. Wyrwanie babie torebki czy portfela jest zagrożone u nas karą od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności. Przy kwalifikacji jak w opisie - kradzież zuchwała.
Od razu można założyć, że nie dostanie żadnego wyroku z górnej półki.
Spodziewajmy się wyroku w zawieszeniu albo minimalnego i to w warunkach zakładu półotwartego.
Innymi słowy ci ludzie przyjeżdżają z takich miejsc i środowisk, że europejskie systemy sprawiedliwości są dla nich igraszką i zachętą do łamania ogólnych norm. Wiem, że zaraz ktoś powie, że "Polacy też kradną". No właśnie. I czy w związku z tym powinniśmy sobie brać na głowę innych, niezweryfikowanych patusów?
Ktoś powie: "ale Polacy też kradną za granicą i jest wstyd".
Okej...to proszę podsumować mi liczbę przestępstw ciężkich (gw🤬ty, zabójstwa, rozboje) dokonywanych przez Polaków w krajach UE oraz skonfrontować to z ogólnie przyjętymi migrantami spoza Europy.
Albo ile w ciągu ostatnich 20 lat rozbito polskich zorganizowanych grup przestępczych w krajach UE, a ile tych spoza Europy.
Bo widok polskiego pijaka na ławce w Amsterdamie, który czasem zajebie rower albo kratę piwa z marketu jakoś mnie nie przekonuje na tyle, żeby móc to ze sobą porównywać

podpis użytkownika

"Aby dowiedzieć się kto Tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno Ci krytykować"
Voltaire
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie