Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ale czy tak czy tak ludzie jezdza szybciej niz te 110-120 kmh - no to nie autostrady tylko drogi ekspresowe - maly szczegol
A ograniczenia sa w pewnych miejscach wrecz genialne...

Słyszałem o autostradach, i zawsze myślałem, że mają trzy pasy. Bo dwupasowej autostrady jak żyję nie widziałem. Inna sprawa, droga ekspresowa, ale tam ograniczenie wynosi 110 km/h, no 120 z tolerancją. Jednak wracając do kwestii autostrady, skoro są trzy pasy, to wyprzedzający i wyprzedzany TIR zajmują dwa, czyli trzeci, skrajny lewy powinien być wolny. Więc gdzie blokowanie, jak komuś się spieszy może przecież bez problemu je wyprzedzić![]()
Jeździłeś po polskich autostradach? Polecam autostradę A4 z Krakowa do Wrocławia. Zdecydowana większa jej część to właśnie 2 pasy. Trzy pasy autostrady to po tej drugiej stronie Odry, u naszych zachodnich sąsiadów

@ jeloo
Ale czy tak czy tak ludzie jezdza szybciej niz te 110-120 kmh - no to nie autostrady tylko drogi ekspresowe - maly szczegol
A ograniczenia sa w pewnych miejscach wrecz genialne...
No to niech się nie pieklą że TIR blokuje. Stracą góra dwie, trzy minuty, a kierowca ciężarówki zyska 20-30 km. Trzeba zrozumieć też tych ludzi za kierownicą dużych pojazdów. Mają takie samo prawo wyprzedzać jak inni uczestnicy dróg.
Jeździłeś po polskich autostradach? Polecam autostradę A4 z Krakowa do Wrocławia. Zdecydowana większa jej część to właśnie 2 pasy. Trzy pasy autostrady to po tej drugiej stronie Odry, u naszych zachodnich sąsiadów![]()
Jak się buduje, tak się ma...

ja na trasie studia-dom- 70km z 1:15-1:30 na 0:35-0:45. I to bez specjalnych szaleństw i stwarzania zagrożenia. Dla mnie sporo.
a juz nie gada ile on kasy zarabia !!!
a zzawszejak mu sie nie podoba to moze pracować np przy budowaniu dróg które oni niszczą
W stanach może i zarabia sporo kasy a i drogi mają dobre a w Polsce ? zamiast zrobić porządnie drogę to wolą tu sprzedać tam podpierol*ć i później są efekty dlaczego drogi się tak szybko sypią . A co do zarobków to kierowca jeżdżący po kraju zarabia w okolicy 2 k do 2,5 k na zagranicy gdzie nie ma go najczęściej przez trzy tygodnie w domu to jest to około 3,5 k do 4,5 k więc nie wiem czy to takie kokosy ? Pomyśl gdyby wszyscy tak myśleli " a zzawszejak mu sie nie podoba to możne pracować np przy budowaniu dróg które oni niszczą " to kto by ci przywiózł jedzenie , ubrania , sprzęt agd itd. itp. ?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie