Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Tiredness can kill, take a break
konto usunięte • 2013-01-13, 2:06
Materiał własny

Nigdy nie sądziłem, że ten znak może kiedyś dotyczyć mnie osobiście.

Prawko mam od 14 lat, styczność z pojazdami silnikowymi od gnojka (motorynka, ogar, wueski różne), jeździć uczył mnie tata (zawodowy kierowca od 30 lat bez żadnego wypadku z własnej winy), szacunkowo zrobiłem 100kkm+ (wiem, wiem, ale zawsze coś), jeździłem chyba wszystkim poniżej 5m długości (tatowe, służbowe, własne) kiedyś jakieśtam drobne stłuczki, wydawałoby się, że wiem co robię.

Małe dziecko w domu, nieprzespane noce, nadgodziny w pracy, zmierzch, 2 godziny ciągłej jazdy po pustej autostradzie i...jeb!

Obudził mnie szum trawy, próbowałem odbić ale było za późno. Jebłem w barierę, zdjęło oponę z felgi, urwało mocowanie mcphersona, pękł drążek kierowniczy, odruchowo puściłem hamulec, zrobiłem 360 i udało się jeszcze na tych 3 kołach wyprostować kurs i skulać się na pobocze.

Szczęśliwie nikogo nie zaczepiłem. Prędkość koło 90+ na godzinę (jednostek nie podam z przyczyn prawno - formalnych)...żadnych obrażeń, może poza ciężkim szokiem i skuteczną pobudką. Po wszystkim zauważyłem ślad na podłużnicy 2 cm od czujnika poduszki...widocznie mam jeszcze coś do zrobienia na tym padole łez i rozpaczy.

Drodzy sadole, życzę wam abyście poznawali granice swojej wytrzymałości w innych okolicznościach. Te fotki ku przestrodze. Szerokości i powodzenia na drodze.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
thez 2013-01-13, 9:12 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 9:45
Prawko masz od 17 lat i nie zauważyłeś, że kierownica jest nie po te stronie ?
Zgłoś
dumad 2013-01-13, 10:13 3
Drogi autorze.
Twój temat zrobił na mnie wrażenie i dlatego chciałbym Ci podziękować za ten niestracony czas, który wykorzystałem na czytanie, oglądanie i analizowanie zdjęć. Bardzo miło się to robiło.
Stwierdzam że Twoje auto nie wygląda źle, ale sądzę że źle wyjdzie na tym Twoja kieszeń a dokładnie fundusze domowe. Samochód na całe szczęście nie jest drogie, luksusowe ani sportowe. I to jest właśnie szczęście w nieszczęściu. Zniszczeniu uległo zwykłe tanie autko. Do szczęścia mogę też zaliczyć to, że nie jechałeś w tym czasie ani z żoną ani z dzieckiem. Chociaż pewnie gdybyś z nimi jechał nie zasnąłbyś
Dziękuję za ten ciekawy artykuł i życzę Tobie jak i Twojej rodzinie dużo szczęścia na drodze!
Chociaż nie wątpię, czekam na kolejny artykuł
Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 10:24
takie tematy zawierające materiał własny z dobrym opisem, jak najbardziej na tak!
Piwo!
Zgłoś
qps 2013-01-13, 10:45 1
Cytat:

Po wszystkim zauważyłem ślad na podłużnicy 2 cm od czujnika poduszki...widocznie mam jeszcze coś do zrobienia na tym padole łez i rozpaczy.

W sensie, że poduszka powietrzna zabija?
Zgłoś
androgenius 2013-01-13, 10:58
Bierz zawsze aparat ze sobą, ktoś dobry może cię kiedyś wrzucić na harda.
Zgłoś
Dziamian 2013-01-13, 11:00
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Jesse.Pinkman 2013-01-13, 11:07
Zgłoś
Tomiki 2013-01-13, 11:08 1
Philipek z tego wynika ze jeździsz dziennie po 4h Oo a ziemie objechałeś 8 razy
Zgłoś
SadAss 2013-01-13, 11:11
TheColt napisał/a:

już po 15-30 minutach jazdy przechodzi uczucie skołowacenia i senności można śmiało cisnąc kolejne 200-500 a jak ma się kawę to bardziej 500 niż 200

lepszym środkiem pobudzającym od kawy jest odbicie się od krawężnika nie uśniesz nawet jak przejedziesz 1000km
Zgłoś
bosmanZGR 2013-01-13, 11:19
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 11:22
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 11:26
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 11:56 6
Zgłoś
Aaron03071991 2013-01-13, 12:00 3
@wympal

Nic nie poradzisz na to, ze gnojki z gimnazjum (zwane dalej gimbusami) znaja sie na wszystkim najlepiej (a zwlaszcza na autach i driftingu).

Jak przyjdzie co do czego to pewne osoby zasraja gacie i tyle tego ich kozaczenia bedzie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem