Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Tiredness can kill, take a break
konto usunięte • 2013-01-13, 2:06
Materiał własny

Nigdy nie sądziłem, że ten znak może kiedyś dotyczyć mnie osobiście.

Prawko mam od 14 lat, styczność z pojazdami silnikowymi od gnojka (motorynka, ogar, wueski różne), jeździć uczył mnie tata (zawodowy kierowca od 30 lat bez żadnego wypadku z własnej winy), szacunkowo zrobiłem 100kkm+ (wiem, wiem, ale zawsze coś), jeździłem chyba wszystkim poniżej 5m długości (tatowe, służbowe, własne) kiedyś jakieśtam drobne stłuczki, wydawałoby się, że wiem co robię.

Małe dziecko w domu, nieprzespane noce, nadgodziny w pracy, zmierzch, 2 godziny ciągłej jazdy po pustej autostradzie i...jeb!

Obudził mnie szum trawy, próbowałem odbić ale było za późno. Jebłem w barierę, zdjęło oponę z felgi, urwało mocowanie mcphersona, pękł drążek kierowniczy, odruchowo puściłem hamulec, zrobiłem 360 i udało się jeszcze na tych 3 kołach wyprostować kurs i skulać się na pobocze.

Szczęśliwie nikogo nie zaczepiłem. Prędkość koło 90+ na godzinę (jednostek nie podam z przyczyn prawno - formalnych)...żadnych obrażeń, może poza ciężkim szokiem i skuteczną pobudką. Po wszystkim zauważyłem ślad na podłużnicy 2 cm od czujnika poduszki...widocznie mam jeszcze coś do zrobienia na tym padole łez i rozpaczy.

Drodzy sadole, życzę wam abyście poznawali granice swojej wytrzymałości w innych okolicznościach. Te fotki ku przestrodze. Szerokości i powodzenia na drodze.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-01-13, 12:11
@straatveger a co z ciebie za polak skoro robisz spacje przed znakami zapytania? To, że ma samochód jaki ma nie oznacza, że nie jest pasjonatem. Ty w ogóle rozumiesz pojęcie słowa "pasjonat"?
Zgłoś
dostępny_nick 2013-01-13, 12:18 2
michalpasterski.pl/2008/06/potega-drzemki/ to tak jakby ktoś miał wątpliwości co do skuteczności drzemek .
Zgłoś
~PowerBoBass 2013-01-13, 12:39
Philipek napisał/a:

mam prawko 3 lata a na koncie 3x tyle km. fakt moja hmm.. pasja to za malo, choroba to uzaleznienie od prowadzenia samochodu. ale moge smialo powiedziec, ze masz malenkie doswiadczenie. gdybys pewnie wiecej jezdzil, doszedl bys do tego, ze 15min drzemki moze ocalic zycie. 15min na poboczu i mozna jechac dalej.

300000km w trzy lata? To Ty chyba z samochodu nie wysiadasz - chyba, że zatankować

Co do tematu - piwo - wypadki chodzą poludziach, uczmy się na własnych i na cudzych błędach i nie doprowadzajmy do takich sytuacji. Ja ze swojej strony potwierdzam - 15 minut drzemki nieraz ratuje dupę przed zaśnięciem za kółkiem.
Zgłoś
~Faper Noster 2013-01-13, 12:51 1
Jebnął że aż mu się kierownica na drugą stronę przestawiła
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 13:28 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 13:42
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 15:00
@UP
90 mil to całkiem szybko, 145km/h. Tak szybko jechać raczej nie można.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 16:27
Coyte napisał/a:

@UP
90 mil to całkiem szybko, 145km/h. Tak szybko jechać raczej nie można.

Można, np. w Niemczech oraz na wyspie Man...
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 17:25
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-13, 19:40
Miałem opcje ze zmęczeniem na autostradzie z kobitą i dzieckiem z tyłu w foteliku. U mnie zmęczenie przejawia się szybkością łapania ostrości przez oczy. Jak spójże w tylne lusterko i nie złapie ostrości w ciągu 0.5sec to już jest kryzys.

Jadąc autostradą musiałem przysnąć na sekundę czy dwie, bo jakby się obudziłem i nie pamiętałem co się przed chwilą wydarzyło. Jechałem środkiem pasa na zakręcie więc mózg jakoś starał się utrzymać kontrole
Zgłoś
johnny12325 2013-01-13, 20:27
Widzę, że tak przypierzyłeś w tą bramę, że Ci kierownicę na prawą stronę przeniosło
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-14, 14:53
A taka ładna yariska była Yaris power !!!
Zgłoś
darekesp 2013-01-14, 20:06
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-14, 20:07
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem