Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-09-04, 18:23 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
wciazszukam 2012-09-04, 18:23
Wcisnęli go na stanowisko, żeby pomóc w obaleniu komunizmu w Polsce, a następnie przepchnąć konkordat między Polską i Watykanem - dzięki temu księża żyją teraz u nas jak pączki w maśle (szczególnie Rydzyk). Wojtyła był przy tym niegłupi, a i pewnie doradców miał niekiepskich, więc jego przemowy przyniosły mu dużą popularność wśród owieczek. Dla mnie to jednak zwykły gość (tak jak reszta księży), który miał trochę szczęścia i nieźle się w życiu urządził. Rozważanie jego beatyfikacji to według mnie obraza inteligencji rodzaju ludzkiego.
Zgłoś
konradssc 2012-09-04, 18:28 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-04, 18:37 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-04, 18:38 1
Zgłoś
krz2 2012-09-04, 18:39
Panowie! Religia to jeden z licznych sposobów na władzę. Teraz są jednak trochę inne czasy więc już ta władza jest bardziej ograniczona. Religia to także sposób na ustawienie się. Taki sobie papież jeden z tym drugim prawosławnym to im niczego nie braknie
Zgłoś
konradssc 2012-09-04, 18:43 2
szeregowy. Mam nadzieje ze juz niedlugo, bo rowniez nie podoba mi sie placenie podatkow na Kościół, ale wina nie leży po stronie religii, a ludzi. To nie wina Boga, że każdy kto jest u władzy chce sie dorobic... Wierze w Boga i nie płace na tace, nie daje księdzowi pieniędzy bo dla mnie to darmozjady. Mam własny rozum, i moja wiara się nie załamie przez kilku klechów w złocie. Nie dam sie ateistycznej propagandzie...
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-04, 18:47
Moja wiara nie załamała się przez klechów w złocie, to była tylko jedna z kropel w morzu. Tyle mam do powiedzenia.
Zgłoś
konradssc 2012-09-04, 18:50 1
szeregowy wiec rob co chcesz, To Twoje życie.
Zgłoś
wciazszukam 2012-09-04, 18:54 2
Zgłoś
Cyrk 2012-09-04, 18:58
No właśnie widać jacy jesteście zajebiście szczęśliwi i zadowoleni z życia. Druga stronę się wyzywacie...
Zgłoś
konradssc 2012-09-04, 19:06 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-04, 19:08 2
Zgłoś
Godi87 2012-09-04, 19:15
konradssc :Walki niepodległościowe, Cuda nad Wisłą i Odrą? Cudowne uzdrowienia? Łączenie ludzi przeciwko złu, moralność... No tak to samo zło
zapomniałes dorzucić o cudach inkwizycji itp. nie ma jak usprawiedliwiac wszystko religią
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-04, 19:18 2
A ja wam antyteiści(bo już nie ateiści) powiem że gadacie "my jesteśmy pokojowi, nikomu nie wmuszamy naszej nie-wiary ale przestań wierzyć w Boga bo to bajki

Jest wolność wyznania, jedni wierzą a drudzy nie. Ateiści nie macie dowodów na to że JP2 miał dziecko czy coś ale sami się wypytujecie o to dlaczego Bóg... sratatata. Tu wychodzi wasza zdecydowana beznadziejność. W większości wasze argumenty brzmią "bo tak i ch*j" ale od nas oczekujecie pełnej odpowiedzi w postaci pracy magisterskiej.

Kościół to tylko instytucja, ma prawo się pomylić bo w końcu tam są TYLKO LUDZIE.
Każdy myślący katolik posiada własny rozum a nie jak wy sobie myślicie że ciemne masy idą za nimi nie patrząc na to zcy to moralne czy nie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem