👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Wcisnęli go na stanowisko, żeby pomóc w obaleniu komunizmu w Polsce, a następnie przepchnąć konkordat między Polską i Watykanem - dzięki temu księża żyją teraz u nas jak pączki w maśle (szczególnie Rydzyk). Wojtyła był przy tym niegłupi, a i pewnie doradców miał niekiepskich, więc jego przemowy przyniosły mu dużą popularność wśród owieczek. Dla mnie to jednak zwykły gość (tak jak reszta księży), który miał trochę szczęścia i nieźle się w życiu urządził. Rozważanie jego beatyfikacji to według mnie obraza inteligencji rodzaju ludzkiego.

Panowie! Religia to jeden z licznych sposobów na władzę. Teraz są jednak trochę inne czasy więc już ta władza jest bardziej ograniczona. Religia to także sposób na ustawienie się. Taki sobie papież jeden z tym drugim prawosławnym to im niczego nie braknie

szeregowy. Mam nadzieje ze juz niedlugo, bo rowniez nie podoba mi sie placenie podatkow na Kościół, ale wina nie leży po stronie religii, a ludzi. To nie wina Boga, że każdy kto jest u władzy chce sie dorobic... Wierze w Boga i nie płace na tace, nie daje księdzowi pieniędzy bo dla mnie to darmozjady. Mam własny rozum, i moja wiara się nie załamie przez kilku klechów w złocie. Nie dam sie ateistycznej propagandzie...

Moja wiara nie załamała się przez klechów w złocie, to była tylko jedna z kropel w morzu. Tyle mam do powiedzenia.
No właśnie widać jacy jesteście zajebiście szczęśliwi i zadowoleni z życia. Druga stronę się wyzywacie...

konradssc :Walki niepodległościowe, Cuda nad Wisłą i Odrą? Cudowne uzdrowienia? Łączenie ludzi przeciwko złu, moralność... No tak to samo zło
zapomniałes dorzucić o cudach inkwizycji itp. nie ma jak usprawiedliwiac wszystko religią
zapomniałes dorzucić o cudach inkwizycji itp. nie ma jak usprawiedliwiac wszystko religią

A ja wam antyteiści(bo już nie ateiści) powiem że gadacie "my jesteśmy pokojowi, nikomu nie wmuszamy naszej nie-wiary ale przestań wierzyć w Boga bo to bajki
Jest wolność wyznania, jedni wierzą a drudzy nie. Ateiści nie macie dowodów na to że JP2 miał dziecko czy coś ale sami się wypytujecie o to dlaczego Bóg... sratatata. Tu wychodzi wasza zdecydowana beznadziejność. W większości wasze argumenty brzmią "bo tak i ch*j" ale od nas oczekujecie pełnej odpowiedzi w postaci pracy magisterskiej.
Kościół to tylko instytucja, ma prawo się pomylić bo w końcu tam są TYLKO LUDZIE.
Każdy myślący katolik posiada własny rozum a nie jak wy sobie myślicie że ciemne masy idą za nimi nie patrząc na to zcy to moralne czy nie.

Jest wolność wyznania, jedni wierzą a drudzy nie. Ateiści nie macie dowodów na to że JP2 miał dziecko czy coś ale sami się wypytujecie o to dlaczego Bóg... sratatata. Tu wychodzi wasza zdecydowana beznadziejność. W większości wasze argumenty brzmią "bo tak i ch*j" ale od nas oczekujecie pełnej odpowiedzi w postaci pracy magisterskiej.
Kościół to tylko instytucja, ma prawo się pomylić bo w końcu tam są TYLKO LUDZIE.
Każdy myślący katolik posiada własny rozum a nie jak wy sobie myślicie że ciemne masy idą za nimi nie patrząc na to zcy to moralne czy nie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie