👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To wszak tylko 26...
... 26 000 000 pln
To policzmy ile przypada na jednego z nas +-
Ludność polski (na 2011) to ok 38,5 mln źródło
26000000/38500000= 675 324 zł 67 gr.
tyle byśmy musieli im dać gdyby nie pozostałe źr dochodu państwa (co zresztą nadal jest naszą własności pod postacią wspólnego mienia
)
... 26 000 000 pln
To policzmy ile przypada na jednego z nas +-
Ludność polski (na 2011) to ok 38,5 mln źródło
26000000/38500000= 675 324 zł 67 gr.
tyle byśmy musieli im dać gdyby nie pozostałe źr dochodu państwa (co zresztą nadal jest naszą własności pod postacią wspólnego mienia

55 000 na łebka w roku .... czyli taki roczny dochód dwóch znośnie zarabiających osób na Lubelszczyźnie

Przybliżę Ci skalę twojej głupoty:
Dzieląc 26 milionów zł na 35 milionów mieszkańców wyszło ci ponad pół miliona na łebka.
Dzieląc 26 milionów zł na 35 milionów mieszkańców wyszło ci ponad pół miliona na łebka.
W Polsce pracuje (teoretycznie płaci podatki) około 16 mln ludzi, z czego 3mln w budżetówce, więc niejako podatek przez nich odprowadzany się nie liczy. Zatem jest około 13mln podatników, więc po 2zł na pracującego Polaka.
Nie pochwalam latania za darmo i bez powodu, ale przy naszym budżecie z 2012 (687mld) podzielonym przez te 13mln, wychodzi, że trzeba by ściągnąć 52 000 zł od każdego. W tym kontekście 2zł to szczegół. I faktycznie dobrze, że nie tylko osoby fizyczne płacą podatki, bo nie wiem skąd Kowalski by nar🤬ał 52 kafle co roku
Nie pochwalam latania za darmo i bez powodu, ale przy naszym budżecie z 2012 (687mld) podzielonym przez te 13mln, wychodzi, że trzeba by ściągnąć 52 000 zł od każdego. W tym kontekście 2zł to szczegół. I faktycznie dobrze, że nie tylko osoby fizyczne płacą podatki, bo nie wiem skąd Kowalski by nar🤬ał 52 kafle co roku

Matematyka mówili, królowa mówili i rację im muszę przyznać, wszystkich was rzuciła na kolana

bingo100 napisał/a:
W Polsce pracuje (teoretycznie płaci podatki) około 16 mln ludzi, z czego 3mln w budżetówce, więc niejako podatek przez nich odprowadzany się nie liczy. Zatem jest około 13mln podatników, więc po 2zł na pracującego Polaka.
Nie pochwalam latania za darmo i bez powodu, ale przy naszym budżecie z 2012 (687mld) podzielonym przez te 13mln, wychodzi, że trzeba by ściągnąć 52 000 zł od każdego. W tym kontekście 2zł to szczegół. I faktycznie dobrze, że nie tylko osoby fizyczne płacą podatki, bo nie wiem skąd Kowalski by nar🤬ał 52 kafle co roku![]()
Myślisz że tylko pracujący płacą podatki? Chyba zapomniałeś o podatkach od towarów i usług, cłach, akcyzach itp.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie