👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@Topiony_serek:
Tak, tak, teraz udawaj, że to trollowanie. Mogłeś jeszcze uratować honor przyznając się do błędu, a tak wyszedłeś na większego lamusa.
Tak, tak, teraz udawaj, że to trollowanie. Mogłeś jeszcze uratować honor przyznając się do błędu, a tak wyszedłeś na większego lamusa.
Dzielisz miliony przez miliony, w wyniku dostajesz miliony. I naprawdę nic cię w tym nie dziwi?

@bylewolne 0,675 324 68 zł w przybliżeniu, a dokładniej w zaokrągleniu to 0,68 gr, ponieważ 3 liczba po przecinku to 5, więc zaokrąglenie idzie w górę.
Także zaokrąglić ułamek dziesiętny nikt powyżej nie potrafił.. tych co nie potrafią dzielić, to w ogóle zbanować się powinno, bo tego w podstawówce uczą, razem tabliczką mnożenia.. I teraz pomyślcie sobie Sadole, tacy ludzie idą głosować... Potem mamy ministra finansów, jak dług publiczny.
Także zaokrąglić ułamek dziesiętny nikt powyżej nie potrafił.. tych co nie potrafią dzielić, to w ogóle zbanować się powinno, bo tego w podstawówce uczą, razem tabliczką mnożenia.. I teraz pomyślcie sobie Sadole, tacy ludzie idą głosować... Potem mamy ministra finansów, jak dług publiczny.

@pałlo_kołeljo... toś się popisał...
"po co sie uczyć skoro wszystko można w internecie znaleźć?", ale trzeba jeszcze ze zrozumieniem czytać!
Przemyśl jeszcze raz i zastanów się, że zaokrąglamy tu do DRUGIEGO miejsca po przecinku, czyli interesuje nas TRZECIA cyfra, a reszta nas NIE OBCHODZI!
A jeśli mamy 5 to poprzedzającą ją cyfrę zaokrąglamy w górę.
Rozumiesz? Czy do zaokragalnie bedziesz miał dopiero po feriach?
"po co sie uczyć skoro wszystko można w internecie znaleźć?", ale trzeba jeszcze ze zrozumieniem czytać!
Przemyśl jeszcze raz i zastanów się, że zaokrąglamy tu do DRUGIEGO miejsca po przecinku, czyli interesuje nas TRZECIA cyfra, a reszta nas NIE OBCHODZI!
A jeśli mamy 5 to poprzedzającą ją cyfrę zaokrąglamy w górę.
Rozumiesz? Czy do zaokragalnie bedziesz miał dopiero po feriach?

nie żebym generalizował ale to bieda umysłowa najczęsciej narzeka
26 000 000zł tak?
minus dochodowy (ceteris paribus) to już jest 21 320 000 zł.
no ja wiem, koszta uzyskania przychodu też ponoszą co odejmują od dochodowego! ale i tak zapłacą ten podatek gdzie indziej. koniec końców, znaczna część tej kwoty i tak wraca do skarbu państwa.
minus dochodowy (ceteris paribus) to już jest 21 320 000 zł.
no ja wiem, koszta uzyskania przychodu też ponoszą co odejmują od dochodowego! ale i tak zapłacą ten podatek gdzie indziej. koniec końców, znaczna część tej kwoty i tak wraca do skarbu państwa.

W geodezji, jeżeli nastepną liczbą jest 5, wówczas możemy zaokrąglić w górę jeżeli zaokrąglona liczba da nam liczbe parzystą. Na przykład 0,675 --> 0,68 ale już 0,685 ---> 0,68

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie