Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Trafił głąb na głąba
~Angel • 2017-07-24, 12:26
Zaczyna się od 1:14

Tirowcem okazuje się Artur Szpilka z Krakowa

podpis użytkownika

Zgłoś
Henboh 2017-07-24, 17:26 1
kokos_123, tylko jest różnica między "gw🤬townym hamowaniem" Volture, a "istotną zmianą prędkości" w przepisie o ustąpieniu pierwszeństwa i wydaje mi się, że nawet najgłupszy/najbardziej nieobiektywny sędzia dostrzeże tą różnicę.

A czy tu mamy do czynienia z wymuszeniem? Moim zdaniem, nie. Co innego, gdyby to była prosta droga, wtedy można by polemizować.

Ps: jakie ma znaczenie kto, czego słucha? Czy każdy diskopolowiec to przygłup? Czy każdy "klasyk" geniusz? Czy muzyka/zawód/czy-co-tam-jeszcze nas definiuje? Sami się dzielimy na gorszych i lepszych, ku uciesze rządzących.

podpis użytkownika

Coraz więcej Homo, coraz mniej Sapiens w tych ludziach.
Zgłoś
Konikmamy 2017-07-24, 17:28 1
Wielki minusza gowniana muzyke
Zgłoś
Konto usunięte 2017-07-24, 17:34 1
Nagrywający to j🤬y śmieć. Murzyński c🤬j w dupe busiarzowi.
Zgłoś
spinaczel 2017-07-24, 17:36 2
Jeden polaczek zarabiający grosze z drugim polaczkiem zarabiającym grosze czujących sie PANAMI ŚWIATA. Dziwne,że ludzie za granicą mający wypłatę 3x tyle za tą samą robotę tak nie spinają i co najwyżej by sobie Cześć przez CB powiedzieli i rzucili żartem,że ledwo wyhamował. K🤬a jak ja nienawidzę tego cebulastwa w tym kraju.

podpis użytkownika

"Czlowiek ma sie rozwijac a nie byc hamowany przez obiekt ktory ma co innego miedzy nogami niz on"
Zgłoś
Karsa 2017-07-24, 17:37 2
Dexterous napisał/a:

(...) Jak raz pomyślisz, zamiast bez sensu kłapać dziobem, to może zrozumiesz, że w przypadku pojazdu posiadającego masę nawet kilkudziesięciu ton masy całkowitej, zmiana szybkości nawet o 10 km/h jest już istotna i może być trudna.

Teraz pokaż mi busa co ma kilkadziesiąt ton masy całkowitej.
Zgłoś
Blendzioł 2017-07-24, 17:39 1
czy ja tam dobrze widzę? jakiś debil zainstalował słupki na pasie pobocza?
Zgłoś
lakilan69 2017-07-24, 17:41 4
A idźcie wy wszyscy w c🤬j, którzy uważacie ten manewr za wymuszenie. Szkoda strzępić jęzor na tłumaczenie.
Zgłoś
Mitur1988 2017-07-24, 17:42 1
Boże widzisz i nie grzmisz. Jeśli chodzi o samo zdarzenie drogowe to niestety ale w momencie wyjeżdżania zestawu kierowca nie widział osobówki bo było to fizycznie nie możliwe. Więc nie wiem czemu kolunio się pruje. Natomiast kierowca zestawu? Brak słów. Powinien sobie odpuścić i na pyskówce powinno się skończyć. Ale żeby zaraz z nożem? Serio? Też pracuje w firmie transportowej, jest około 30 kierowców. Jest kilku którzy rzadko mają do czynienia z wodą ale to jest ich sprawa. Wykonują swoją sprawę rzetelnie i tyle. A w momencie odejścia kierowcy? Jeden się spakuje i do widzenia a drugi będzie kabinę pucował dwa dni żeby oddać w takim stanie jakim dostał.
Zgłoś
żmij 2017-07-24, 17:42 1
Powinniście się wszyscy trzej nawzajem zaj🤬, dla dobra ogółu. Tępe c🤬je.

podpis użytkownika

Każdy dzień jest nową przygodą, jeśli jesteś wystarczająco niekompetentny.

Burn! Loot! Murder!
Zgłoś
hell.no 2017-07-24, 17:50 2
Zawsze jak widzę taki filmik (albo filmik z wypadku) to boje się, że to może być któryś z moich kierowców... ciśnienie 200 normalnie...
Zgłoś
oozyxak0o 2017-07-24, 18:29 2
Kierowca busa to pewnie ten rudy konfident bo już widać po stłuczonej szybie , że to nie jest jego pierwsze dzieło
Zgłoś
~Velture 2017-07-24, 19:02 8
Dexterous napisał/a:

W przepisie jest co prawda mowa o ISTOTNEJ zmianie prędkości, ale w praktyce jest to pojęcie nieostre, więc nie da się określić w km/h istotnej bądź nieistotnej zmiany. Jak raz pomyślisz, zamiast bez sensu kłapać dziobem, to może zrozumiesz, że w przypadku pojazdu posiadającego masę nawet kilkudziesięciu ton masy całkowitej, zmiana szybkości nawet o 10 km/h jest już istotna i może być trudna. W przypadku kolizji policjant uznałby, że właśnie do istotnej zmiany musiało dojść i winien jest łysy przygłup.

Czekam na filmik z bliskiego spotkania Twojego prawka z niszczarką

PS
Ja tam niszczarki nie mam, ale potnę nożyczkami swoje prawko, jak mi znajdziesz w ustawie Prawo o ruchu drogowym pojęcie takie jak "gw🤬towne hamowanie"

K🤬a gość jechał busem max 90km/h (na tyle pozwalają przepisy na takiej drodze)
Na odcinku kilkuset metrów zwolnił do 50-60km/h
Jakbym był złośliwy to od momentu kiedy zobaczył typa i do momentu jak dojechał mu na zderzak minęło 700 metrów.
Daje nam to średnią zmianę prędkości ~35km/h na 700 metrach.
Czyli ok 5km/h na każde 100 metrów.
Więc śmiało mogę ci powiedzieć, że wystarczyło zdjąć nogę z gazu będąc na biegu i nie musiał dotykać hamulca czyli twoje p🤬lenie o ISTOTNEJ (albo jak ja to mówię NAGŁEJ) zmianie prędkości ma się jak damski c🤬j do dupy.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
RYJ23 2017-07-24, 19:31 3
Loaloa napisał/a:

polactwo kontra polactwo, to musiało się tak skończyć. Cytując klasyka: "kraj piękny tylko ludzie k🤬y".

masz racje,wystarczy spojrzec na ciebie
Zgłoś
józekdeluxe 2017-07-24, 19:43 4
Jeszcze nie widziałem takiej p🤬dy na drodze jak autor tego filmiku, a jeżdżę już 20 lat. Jeszcze to skamlenie z głośników przez niektórych nazywane muzyką. Ja p🤬lę jestem za eutanazją.

podpis użytkownika

At my signal unleash the shitstorm.
Zgłoś
Dexterous 2017-07-24, 19:48 1
@Velture

Ehh naprawdę nie chce mi się już rozpisywać odpowiadając na Twoje p🤬lenie. Fakt jest taki, że jak ktoś ciągnie długi zestaw to nie może się z nim wytaczać na drogę, jeśli widzi, że ktoś nadjeżdża (odległość ok 300 m, popatrz na słupki pikietażowe - są ustawiane co 100 m).

Ja nie twierdzę, że tu jakaś zbrodnia się odj🤬a, ale no niestety TIR nie powinien wyjeżdżać widząc nadjeżdżającego busa (jak się przyjrzysz uważnie, to zobaczysz, że spokojnie miał możliwość go zobaczyć) i gdyby ten bus się w tego TIRa wj🤬, to wina byłaby wyłącznie po stronie kierowcy tego właśnie TIRa.

Co do masy jeszcze - owszem, TIRy mogą mieć po kilkadziesiąt ton. Bus spokojnie może mieć 5t, może ciągnąć za sobą jeszcze przyczepę - c🤬j jeden wie. Nie widać tego na filmiku.

podpis użytkownika

Слава Україні! Героям слава!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie