Unia zachęca do jedzenia owadów, w Brazylii pojawiły się kanapki z tymi żyjątkami
A we Wrocławiu takie specjały
podpis użytkownika
Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?
Gwoli ścisłości, to UE wydała pozwolenie na użycie robali jako składnika żywności i plusem jest to, że producenci będą musieli o tym informować na etykietach - obecnie tego nie robią. Na szczęście suszone owady kosztują dość sporo - 35 zł za 20 gramów. Mało kto się skusi, poza paroma lewakami.
Andre1945 napisał/a:
Gwoli ścisłości, to UE wydała pozwolenie na użycie robali jako składnika żywności i plusem jest to, że producenci będą musieli o tym informować na etykietach - obecnie tego nie robią. Na szczęście suszone owady kosztują dość sporo - 35 zł za 20 gramów. Mało kto się skusi, poza paroma lewakami.
PocZekaj aż teraz wywęszą w tym biznes i zrobia się tańsze od parówek

wcześniej sie je sprowadzalo jako egzotyk. Teraz jest zielone śwoatlo na farmy robactwa w EU
A idź pan k🤬a w c🤬j takie kurestwo jeść to trzeba być zjebem
Jak któraś k🤬a doda mi to do jedzenia bez poinformowania o tym. Zap🤬le!!!
Kiedyś jak robale były w jedzeniu to było do wyj🤬ia. Teraz unia każe nam jeść.
Stob
2023-01-25, 13:40
Pamiętam czasy jak miałem agame brodatą. Raz u mnie na imprezie najedliśmy się tablet i moja uwczesna dziewczyna ze swoją koleżanką żarły robale którymi karmiłem bazyla. Hehe tak bardzo się do tego cieszyły. Ehhh piękne czasy :')
Wiecie, robale, które obłażą trupy kojarzą mi się z zepsuciem i zgnilizną. Syf, brud i inne śmierdzące rzeczy. Jak chcecie, to żryjcie to, więcej wołowinka dla mnie, spadek popytu to niższa cena
Adae
2023-01-25, 15:02
Zulu-Gula napisał/a:
Francuzi od dawna wp🤬lają żaby i ślimaki, a tu zaraz będzie olaboga, że Tusk chce Polaków karmić robakami.
Niech się dziwią Ci, co w dupie byli i gówno widzieli
Owady to najczystsze źródło białka i tłuszczu zwierzęcego, ale jak ktoś lubi to niech dalej je pasztetową, salcesony i smalec.
Co kraj, to obyczaj
po co klamiesz debilu? Wiekszosc tego bialka jest ciezko lub wcale nie przyswajalna, a same robale trzeba poddac obrobce chemicznej i termicznej z czernobyla zeby nie zarazic sie skrajnie groznymi dla czlowieka bakteriami i pasozytami.
Jest to jedzenie dla ludzi z trzeciego swiata, ktorzy nie maja innych zrodel pozywienia.
Zulu-Gula napisał/a:
Francuzi od dawna wp🤬lają żaby i ślimaki, a tu zaraz będzie olaboga, że Tusk chce Polaków karmić robakami.
Niech się dziwią Ci, co w dupie byli i gówno widzieli
Owady to najczystsze źródło białka i tłuszczu zwierzęcego, ale jak ktoś lubi to niech dalej je pasztetową, salcesony i smalec.
Co kraj, to obyczaj
A co ma do tego Tusk? Nie decyzyjny pies Niemców bierny na j🤬ie Polaków. Co zrobił jak Nord Stream budowali? "Rządził" w UE. Ładnie gada, robi swoje. Kasę zarabia nic więcej.
podpis użytkownika
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.
Lubie krwistego steka z sezonowanej wolowiny ale swierszcze tez jadlem, dawno temu żadna nowosc. Takie wasze pisanie cebulaczki jest biedą umysłowa. Krowy, kury, świnie - wszystkie wysmarowane gównem wp🤬lacie aż miło a insekty hodowane laboratoryjnie to juz fuj. Takim jak wy zycze bezplodnosci zeby nie przekazywac tych zj🤬ych genow dalej.
Z drugiej strony czego sie spodziewac po zacnym elektoracie ktory zarabia nie wiecej jak 4k na łape i po swiecie nie jezdzi xD
Obejrzyjcie sobie o co chodzi z robaczywym biznesem i że wszyscy będziemy to musieli jeść. Jest to genialny biznes bo robaki nakarmi się byle czym jeszcze bardziej obrzydliwym niż same robale a robalami przetworzonymi w postaci mączki proteinowej dodawanej do wszystkiego będzie się karmić ludzi. I taniej będzie
youtu.be/n_V1xztb8GU?t=2256 I niech nikt się nie łudzi że będzie inaczej. Moderatorów proszę o nieusuwanie komentarza z linkiem bo na waszej stronie nie da się wstawić filmu z YouTuba zaczynającego się od konkretnej minuty.
podpis użytkownika
Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały
Kanał na Y.T "Km2bp"
świetne żarcie dla klasy robotniczej
UrlichUrwich napisał/a:
Zaciukasz kurę, świnię, czy cokolwiek żywego, to musisz najpierw wypatroszyć. A robala tylko umyć i jeść ze wszystkim co ma w środku?
Rozumiem bieda itp, ale w sklepach półki pełne a ja mam jeść coś nienaturalnego w tym klimacie tylko dla cudzego wymysłu....?
Jakiego nienaturalnego?
W Polsce, Francji czy Niemczech od XIII do XX wieku jadało się zupę z chrabąszczy majowych
Ba, w XX wieku owe skarmelizowane chrabąszcze były istnym przysmakiem.
OpenStreetMaps napisał/a:
Obejrzyjcie sobie o co chodzi z robaczywym biznesem i że wszyscy będziemy to musieli jeść. Jest to genialny biznes bo robaki nakarmi się byle czym jeszcze bardziej obrzydliwym niż same robale a robalami przetworzonymi w postaci mączki proteinowej dodawanej do wszystkiego będzie się karmić ludzi. I taniej będzie
I niech nikt się nie łudzi że będzie inaczej. Moderatorów proszę o nieusuwanie komentarza z linkiem bo na waszej stronie nie da się wstawić filmu z YouTuba zaczynającego się od konkretnej minuty.
Ja bede jadl lewakow zanim zaczne jesc robaki.
Zulu-Gula napisał/a:
Francuzi od dawna wp🤬lają żaby i ślimaki, a tu zaraz będzie olaboga, że Tusk chce Polaków karmić robakami.
Niech się dziwią Ci, co w dupie byli i gówno widzieli
Owady to najczystsze źródło białka i tłuszczu zwierzęcego, ale jak ktoś lubi to niech dalej je pasztetową, salcesony i smalec.
Co kraj, to obyczaj
też sobie naród na przykład wybrałeś!