Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:09
Wał do patroszenia
~LeweOkoSaurona • 2013-04-24, 19:53
Proste zarówno w konstrukcji, jak i w użyciu. Urządzenie niezwykle przydatne w pozyskiwaniu informacji od przestępców i nie tylko.
Wał do patroszenia, bo o nim mowa, budową przypominał korbę studni. Różnica polegała na tym, że zamiast sznura z wiadrem, do korby przywiązywano skazanego… za jelita. Bebeszenie rozpoczynało się nacinaniem brzucha skazańca i wyciąganiem przez powstały otwór fragmentu jelita, który przywiązywano do korby. Cała zabawa polegała na powolnym nawijaniu kiszek. Patroszenie w ten sposób, pozwalało skazanemu rozkoszować się widokiem swoich wnętrzności, powoli oplatających wał. Przy prawidłowym stosowaniu tortury, śmierć następowała nawet po kilkudziesięciu minutach od wykonania zabiegu.

Pierwszy temat
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-04-24, 20:19 1
No ciekawe. Temat tortur mnie ostatnio interesuje,wrzucisz coś jeszcze;) ?
No i piwko.
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-24, 20:25 1
Pikne, od razu widać że się już nieźle znali na anatomii w tych czasach.
Zastanawia mnie czy gdy skazaniec już wyzionął ducha, kaci dalej nawijali, aż po jelito grube.
Zgłoś
buer2008 2013-04-24, 20:30 1
Taki rodzaj tortur to raczej nie w celach wydobycia informacji, za duże ryzyko że pacjent odgryzie sobie język nim coś powie
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-25, 16:32 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
norbi7631 2013-04-25, 22:12
pewnie wymyślili to inkwizytorzy, mistrzowie w zadawaniu cierpienia w imię chrystusa
Zgłoś
PilotOdTelewizora 2013-04-26, 19:39 2
@up, no właśnie nie, bo o ile się tym niedawno interesowałem to zabawka była użyta przez Izraelitów do torturowania św. Erazma z Formii. I miała pazury, dla efektu .
Zgłoś
konto usunięte 2013-04-28, 7:04
Dosc obrazowo zostało to pokazane w filmie Cell z 2000
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-01, 15:34
Ciekawe czy ktoś się zesrał z bólu.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem