Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 56 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bul_od_bytu 2024-10-04, 22:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
warka 2024-10-04, 23:21
Tam byl szyberdach
Zgłoś
vass 2024-10-04, 23:31
We wszystkich samochodach przednia szyba jest tak montowana żeby można ją było wypchnąć nogami zapierając się o siedzenie,
Zgłoś
Czarek32 2024-10-04, 23:36 1
Nie chciał szyby wybijać żeby pojazdu nie zniszczyc
Zgłoś
majeńka 2024-10-04, 23:56
spike2222 napisał/a:

Wszystko się rozchodzi o ciśnienie. Gdy samochód napełni się wodą, ciśnienie w samochodzie i w wodzie się wyrównuje i bez problemu otworzysz drzwi.

To nawet można obliczyć. Załóżmy że drzwi są kwadratem metr na metr, wtedy w zalanym samochodzie z powietrzem w środku masz nacisk pół tony — i na dodatek jesteś w bardzo nieergonomicznej pozycji aby z tym naciskiem walczyć. A kiedy ciśnienie się wyrówna, dodatkowy nacisk wynosi 0.

Pierwsze o czym pomyślałam to żeby otworzyć szybę, właśnie po to aby woda się nalała. Bym przez okno nie próbowała uciekać, zbyt łatwo się w panice o coś zaplątać czy utknąć. Otwierasz drzwi, masz na to 5 minut (Guybrush Threepwood miałby 10 ).

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
OldMann 2024-10-05, 0:28 1
albo to jest fragment jakiegos filmu, albo to absurdalnie głupi fejk albo ja czegos nie rozumiem

pytanie:

kto nagrywa ten film?

podpis użytkownika

dobry sadol to martwy sadol
Zgłoś
44done44 2024-10-05, 1:05
vass napisał/a:

We wszystkich samochodach przednia szyba jest tak montowana żeby można ją było wypchnąć nogami zapierając się o siedzenie,

Chyba w starej Ładzie, przednia szyba jest wklejona na kleju do szyb, nawet jak będziesz miał wypadek bez pasów wylatując przez szybę to i tak nie oderwiesz jej w miejscu klejenia.
Zgłoś
Alosza 2024-10-05, 1:35 1
dziwne że nie przesiadł się na tylne siedzenia, miał wystarczająco dużo czasu żeby zauważyć że wyżej będzie dłużej oddychał,
Zgłoś
konto usunięte 2024-10-05, 3:04 6
FEJK na srak toka

Przeanalizujcie sobie pierwsze 2 sek filmu kiedy jest przeskok ujęć

1. Zjeżdżając z drogi smartfon zawieszony na radiu wypada z zaczepu w lewo. Wjeżdżając do wody smartfon jest na swoim pierwotnym miejscu.
2.Zmienia sie układ rąk na kierownicy, przy wjeździe do wody ułożone grzecznie jakby dopiero co zdjął nogę z hamulca, a nie po łupance zjazdu ze zbocza.
3.Na początku podświetlenie radia działa, przeskok klatki w moment gdy wjeżdża w wodę już jest wyłączone. Ale czerwona diodka wciąż się pali, więc jakiś prąd jest
4. Przednia szyba górny prawy róg - zjeżdżając z drogi jest tam jakiś biały kawałek plastiku. Wjeżdżając do wody już go nie ma jest jakiś inny element, który mimo wstrząsów jest stabilny
5. Zjeżdżając z drogi zdaje się, że prawa przednia szyba jest całkowicie opuszczona, żadnych refleksów, żadnego przytłumienia widoku tak jak przez przednią czy prawą tylną.

No i pomijając wszelkie te wtopy, to kto to filmuje? Przecież przyczepiona kamerka pokładowa by się tak nie bujała
Zgłoś
TłustyManat 2024-10-05, 5:44
be napisał/a:

FEJK na srak toka
Przeanalizujcie sobie pierwsze 2 sek filmu kiedy jest przeskok ujęć
[...]

No, przeanalizowałem i niestety nie zgadzam się z Twoją konkluzją.

Tak, filmik jest przecięty między 1 a 2 sekundą, ale to może wynikać z wypadku.
Nie wiemy ile czasu upłynęło, na pewno co najmniej kilka sekund.

Odnośnie szyby. Masz rację ale tylko w połowie.
Koleś jechał z opuszczoną szybą ale potem załączył się CAS i mu (o ironio!) tą szybę podniósł.
Jak się przyjrzysz to zobaczysz moment kiedy szyba się podnosi
Zgłoś
Novotko 2024-10-05, 8:06
Don_Max napisał/a:

A można było otworzyć szybę

wpadasz do wody, nastepuje zwarcie, szybki nie dzialaja....ja mam szyberdach na korbke, wiec luzik
Zgłoś
Aleo 2024-10-05, 8:48 1
Ale was wszystkich obesrało w tych komentarzach. To jest FAKE
Zgłoś
yesan 2024-10-05, 9:44 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ścinacz 2024-10-05, 9:58 1
Kurde muszę napisać pierwszy komentarz tutaj po 10 latach na sadistic

Wy na prawdę nie wiecie co trzeba zrobić w takiej sytuacji?

Nie żadne wypychanie zapasowe mloteczki itp Mloteczki macie w każdym aucie należy wyciagnac zagłówek są specjalnie delikatnie naostrzone żeby właśnie wybić szybę dziękuję i pozdrawiam

youtu.be/8ltheqCQnMQ?si=9xOU2EZ2gRVpv6tq
Zgłoś
mocnymarcin5 2024-10-05, 10:07
Jak wody będzie miał pełno, to ciśnienie się wyrówna i drzwi na spokojnie będzie można otworzyć, ważne żeby nie panikować i potrafić na tyle wstrzymać powietrze
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem