Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wojna o skutery na Podhalu
elim • 2025-01-20, 16:20
Cytat:

Wojna o skutery robi się na Podhalu coraz groźniejsza. Chwile grozy przeżyli mieszkańcy Poronina, którzy w niedzielę zjawili się w wypożyczali skuterów na Stachoniach. - Tych wypożyczalni na terenie gminy jest już cztery czy pięć, my jako mieszkańcy, których działki są rozjeżdżane nie zgadzamy się na taką działalność - mówi Krzysztof, który nagrał film z zajścia.
- Gdy rozmawialiśmy wyszedł do nas Stanisław G., ojciec jednego z prowadzących wypożyczalnię - mówi Tomasz Gut - Szedł na mnie jak w amoku i wyprowadził cios na klatkę piersiową. Miał w ręce schowany nóż. Obroniłem się tylko dlatego, że ćwiczyłem, trenowałem wcześniej techniki samoobrony. Osłaniałem się, mam poranione dłonie.

źródło https://x.com/24tp_pl/status/1881307460289388688
Zmieniono 3 razy Zgłoś
SramNaIdiotów 2025-01-21, 16:11 1
@Pietrushka:

Pietrushka napisał/a:

Osobiście, gdyby trafiło to na mnie i ktoś wypadł do mnie do ataku z nożem, to była by bitwa na noże. Zawsze mam w plecaczku turystycznym 30 centymetrów wojskowego sk🤬ysyna, właśnie na takich buców
Zawsze byłem ciekaw jak to jest wbić w kogoś nóż xD

Idea dobra, ale czy zdążyłbyś wyjąć tę kosę? Atak z nożem jest zazwyczaj znienacka - a nożownicy raczej nie operują mieczami, a czymś, co można schować w dłoni i zwyczajnie takiej kosy nie widać - więc rzadko kiedy jest czas na grzebanie w plecaku.

Ja tam polecam gaz. Trzymasz to w kieszeni i możesz szybko reagować - a i co najważniejsze, mała jest szansa, że kogoś tym zabijesz, a co za tym idzie zwiększysz swoje bezpieczeństwo prawne.

Dla osób szukających więcej wrażeń (głównie prawnych) polecam pałke teleskopową - tym zabić idzie w ramach obrony własnej

Bądź bezpieczny i obyś tej kosy nigdy używać nie musiał (a jak chcesz zobaczyć jak to jest, to kup sobie tusze świniaka - to powibijasz kose, a potem schabowe na pół roku bedziesz miał )
Zgłoś
Presty 2025-01-21, 17:33
Nienawidzę podhalańczyków.
Oni "dlo dutków" zrobią wszystko - portrafili się tak zeszmacić, że kolaborowali z hitlerowcami w czasie II WŚ.
Wg róznych szacunków 20-35 proc przyjeło "kenkarty". W sumie kart góralskich wydano 27–30 tys.
To podludzie.
Nawet za sikanie zedrą z Ciebie 10 zł.
wiadomosci.onet.pl/krakow/rewolucyjna-zmiana-w-zakopanem-koniec-z-naci...
Spojrzysz na misia i CYK, 40 zeta musisz zapłacić:
podroze.onet.pl/aktualnosci/nagranie-z-misiem-na-krupowkach-podbija-si...
To nie Polacy.
Zgłoś
kapelan_szturmowy 2025-01-21, 22:14 1
ibrahim napisał/a:

Widzicie droga młodzieży ? Właśnie dlatego trzeba ZAWSZE nosić przy sobie nóż. I oby był zawsze dłuższy od waszego k🤬sa. Taka jest zasada.

Na dyskotece w Niemczech bawił się Rosjanin, z napisem na koszulce: "TURCY MAJĄ TRZY PROBLEMY".
Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop:
- Ty, a w dziób chcesz?
- To jest pierwszy z waszych problemów. Ciągle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu.
Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam na niego tłum Turków czeka.
- No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
- A to jest drugi z waszych problemów. Nie potraficie załatwiać spraw po męsku, sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać
wszystkich swoich.
- Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy, wyciągając noże.
- I to jest trzeci z waszych problemów. ZAWSZE NA STRZELANINE PRZYCHODZICIE Z NOŻAMI!...
Zgłoś
MJLuva 2025-01-22, 8:06
Jak im działki rozjeżdżają - to ogrodzić wp🤬du i będzie spokój
Zgłoś
Konto usunięte 2025-01-24, 0:06 2
ja p🤬le ale bydło j🤬 ich

[ Dodano 2025-01-24, 00:07 ]
Presty napisał/a:

Nienawidzę podhalańczyków.
Oni "dlo dutków" zrobią wszystko - portrafili się tak zeszmacić, że kolaborowali z hitlerowcami w czasie II WŚ.
Wg róznych szacunków 20-35 proc przyjeło "kenkarty". W sumie kart góralskich wydano 27–30 tys.
To podludzie.
Nawet za sikanie zedrą z Ciebie 10 zł.

Spojrzysz na misia i CYK, 40 zeta musisz zapłacić:
To nie Polacy.

bo góral to taki rodzaj j🤬ego ż🤬da trzyma z tym kto wygrywa albo z tym kto więcej płaci bez honoru i godności
Zgłoś