Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wojna o skutery na Podhalu
elim • 2025-01-20, 16:20
Cytat:

Wojna o skutery robi się na Podhalu coraz groźniejsza. Chwile grozy przeżyli mieszkańcy Poronina, którzy w niedzielę zjawili się w wypożyczali skuterów na Stachoniach. - Tych wypożyczalni na terenie gminy jest już cztery czy pięć, my jako mieszkańcy, których działki są rozjeżdżane nie zgadzamy się na taką działalność - mówi Krzysztof, który nagrał film z zajścia.
- Gdy rozmawialiśmy wyszedł do nas Stanisław G., ojciec jednego z prowadzących wypożyczalnię - mówi Tomasz Gut - Szedł na mnie jak w amoku i wyprowadził cios na klatkę piersiową. Miał w ręce schowany nóż. Obroniłem się tylko dlatego, że ćwiczyłem, trenowałem wcześniej techniki samoobrony. Osłaniałem się, mam poranione dłonie.

źródło https://x.com/24tp_pl/status/1881307460289388688
Zmieniono 3 razy Zgłoś
JoSeed 2025-01-20, 16:34 69
Tam, gdzie w grę wchodzą dutki, tam sentymentów nie ma
Zgłoś
Dexone 2025-01-20, 16:34 7
Chwast sam się wyrwie
Zgłoś
Pablohasan85 2025-01-20, 16:46 244
Nie jezdzic do tych sk🤬ysynów. Kawałek dalej na Słowacji są lepsze warunki i taniej. Będą głodować 2-3 lata to rozumu nabiorą.
Byłem w lato w Zakopanem i co tam sie dzieje to nie mam pytań. Więcej moja noga tam nie postanie.
Zgłoś
Kutasorożec 2025-01-20, 16:47 11
Dlaczego ludzie to takie k🤬y dla innych
Zgłoś
Janko 2025-01-20, 16:52 30
Byłem tam raz jakieś 20 lat temu i nigdzie więcej nie mam żadnych sentymentów do tego bydła
Zgłoś
psyhepl 2025-01-20, 16:59 3
Pablohasan85 napisał/a:

Nie jezdzic do tych sk🤬ysynów. Kawałek dalej na Słowacji są lepsze warunki i taniej. Będą głodować 2-3 lata to rozumu nabiorą.
Byłem w lato w Zakopanem i co tam sie dzieje to nie mam pytań. Więcej moja noga tam nie postanie.

A co się dziej?
Też byłem w zeszłym roku, nażarłem się jak świnia, pochodziłem i nikt mnie nie atakował
Zgłoś
~Dostojny 2025-01-20, 17:02 45
J🤬 goralenvolk ciupaskami.

podpis użytkownika

Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów
Zgłoś
Pablohasan85 2025-01-20, 17:07 54
psyhepl napisał/a:

A co się dziej?
Też byłem w zeszłym roku, nażarłem się jak świnia, pochodziłem i nikt mnie nie atakował

Mnie też nikt nie atakował. Ogólna c🤬jowizna za wygórowaną cenę i brak podejscia do turysty.
Zgłoś
kaczortasior 2025-01-20, 17:17 20
Ostatni raz w zakopcu chyba z 20 lat temu... Kiedyś żona proponowała aby jechać na weekend z dziećmi pokazałem ceny kwater to się za głowę złapała . Pojechaliśmy na Słowację taniej było i spokojniej .Do zakopca nie pojadę już nigdy . Jedynie co odwiedziłem takiego znajomego ( akurat normalnego człowieka z którym kiedyś pracowałem ) i ciotkę ( ciotka nie jest góralką bo wuja nie cierpię ) w Nowym Targu . I tyle z Podhala jak dla mnie .
Zgłoś
Quassar 2025-01-20, 17:24 6
kaczortasior napisał/a:

Ostatni raz w zakopcu chyba z 20 lat temu... Kiedyś żona proponowała aby jechać na weekend z dziećmi pokazałem ceny kwater to się za głowę złapała . Pojechaliśmy na Słowację taniej było i spokojniej .Do zakopac nie pojadę już nigdy .

dokładnie u mnie było tak samo tylko ja byłem gówniakiem ale już w takim wieku aby ogarniać że to miasto to jeden wielki wał.
Podobnie jak nad morzem, tylko po za osiedlowymi januszami nad morze dochodzą wk🤬iający turyści i gangi hazardowe - trzy kubki i tak dalej.
Tłumaczyć tego raczej wam nie musze. No ogólnie c🤬jnia i trzeba uważać. Ogólnie w biały dzień za dużo ludzi więc przypału nie będą robić ale wieczorem potrafią mocno naganiać klientele dość agresywniej jak mniej ludzi.
Zgłoś
Andrzejas 2025-01-20, 17:27 1
osamakaczynski napisał/a:

Dlaczego ludzie to takie k🤬y dla innych

Bo to k🤬y dla innych

podpis użytkownika

Quae nocent, docent
Zgłoś
kaczortasior 2025-01-20, 17:32 7
Quassar napisał/a:

dokładnie u mnie było tak samo tylko ja byłem gówniakiem ale już w takim wieku aby ogarniać że to miasto to jeden wielki wał.
Podobnie jak nad morzem, tylko po za osiedlowymi januszami nad morze dochodzą wk🤬iający turyści i gangi hazardowe - trzy kubki i tak dalej.
Tłumaczyć tego raczej wam nie musze. No ogólnie c🤬jnia i trzeba uważać. Ogólnie w biały dzień za dużo ludzi więc przypału nie będą robić ale wieczorem potrafią mocno naganiać klientele dość agresywniej jak mniej ludzi.

Nad morzem byliśmy kilka razy ale zawsze wybieramy miejsce z daleka od dużych ichniejszych kurortów. Daleko od przede wszystkim Mielna Gdańska Sopotu i podobnych
Tak podpowiem że wolę Łazy albo podobną małą wioskę nadmorską gdzie jest mało ludzi a i ceny mniejsze ...
Zgłoś
pazuzu 2025-01-20, 17:36 36
Zgłoś
Quassar 2025-01-20, 17:38
kaczortasior napisał/a:

Nad morzem byliśmy kilka razy ale zawsze wybieramy miejsce z daleka od dużych ichniejszych kurortów. Daleko od przede wszystkim Mielna Gdańska Sopotu i podobnych
Tak podpowiem że wolę Łazy albo podobną małą wioskę nadmorską gdzie jest mało ludzi a i ceny mniejsze ...

Mrzeżyno niby mniejsze miasto a też tam walą ze zdroju cała chmara byłem tam na zielonej szkole dobre 20 lat temu też tak średnio to wspominam.
Kojarzy mi sie z takimi wodnymi góralami xD
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie