Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wojna o skutery na Podhalu
elim • 2025-01-20, 16:20
Cytat:

Wojna o skutery robi się na Podhalu coraz groźniejsza. Chwile grozy przeżyli mieszkańcy Poronina, którzy w niedzielę zjawili się w wypożyczali skuterów na Stachoniach. - Tych wypożyczalni na terenie gminy jest już cztery czy pięć, my jako mieszkańcy, których działki są rozjeżdżane nie zgadzamy się na taką działalność - mówi Krzysztof, który nagrał film z zajścia.
- Gdy rozmawialiśmy wyszedł do nas Stanisław G., ojciec jednego z prowadzących wypożyczalnię - mówi Tomasz Gut - Szedł na mnie jak w amoku i wyprowadził cios na klatkę piersiową. Miał w ręce schowany nóż. Obroniłem się tylko dlatego, że ćwiczyłem, trenowałem wcześniej techniki samoobrony. Osłaniałem się, mam poranione dłonie.

źródło https://x.com/24tp_pl/status/1881307460289388688
Zmieniono 3 razy Zgłoś
JoSeed 2025-01-21, 7:36 1
Pietrushka napisał/a:

Pudło Niewinnej i bezbronnej osoby bym nie tknął więc musisz szukać dalej.
I nie wyciągnął bym nigdy noża pierwszy. Biegam też szybko, jak sobie nie poradzę w walce to ucieknę albo dostanę i po prostu przegram i oddam co trzeba będzie Nie chcę gnić w więzieniu bo nikt za mnie roboty nie zrobi xD
Noszę ten plecaczek od dwóch lat tylko wtedy jak wybieram się w miejsca gdzie będzie dużo ludzi, bo wtedy niestety najłatwiej o takie sytuacje.
Zabieram też jak idę np. na szlak. albo jadę przez kielce lub sosnowiec xD
Jest tam wszystko żeby przeżyć 48 godzin w prawie każdych warunkach Włączając w to atak nożownika hahahah

Wierzę, żeś porządny człek
Tak mi się skojarzyło, bo on też byl.ciekaw, jak to jest, z tym nożem...
Zgłoś
zn506 2025-01-21, 9:19 2
Zgłoś
pawelns1 2025-01-21, 9:20
zakopane to c🤬lownia jakich mało! moja noga tam już nigdy nie postanie
Zgłoś
gummybear 2025-01-21, 9:22
Byłem w tamtym roku na kuligu na podhalu... wszystko ładnie pięknie ale zrobiło się zimno, spytaliśmy górala czy nie ma jakiś koców po czym on powiedział że pożyczy nam 2 za 20zł.... nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
Zgłoś
A4boNla3hon3 2025-01-21, 9:36 3
Pablohasan85 napisał/a:

Nie jezdzic do tych sk🤬ysynów. Kawałek dalej na Słowacji są lepsze warunki i taniej. Będą głodować 2-3 lata to rozumu nabiorą.
Byłem w lato w Zakopanem i co tam sie dzieje to nie mam pytań. Więcej moja noga tam nie postanie.

Niech giną.
Goralenvolk i ż🤬dzi jednocześnie.
Zgłoś
Alonso 2025-01-21, 10:51
Nie unoście się. W najbliższą niedzielę obaj spotkają się w kościele przy komunii.
Zgłoś
Jebac_pedalarzy 2025-01-21, 11:01 1
Ale to pazerne świnie, płaczą ze po pustym polu ktoś im jeździ, K🤬a sami nie używają i komuś nie dadzą jak by K🤬a I'm ktoś tą ziemię miał im zepsuć albo ukraść,
Zgłoś
rafbur 2025-01-21, 11:14
A cemu twas psykryta?
Zgłoś
KamilSkarpa 2025-01-21, 11:55
Myślę że wystarczy działki odrutować na wysokości 1m i będzie co na sadola wstawiać
Zgłoś
BambiPMT 2025-01-21, 12:35
J🤬e c🤬je, śnieg im rozjeżdżają.
Zgłoś
oleyu 2025-01-21, 12:51 1
Normalni ludzie nie jeżdżą do zakopanego. Dziękuję
Zgłoś
Krak 2025-01-21, 14:31
Pablohasan85 napisał/a:

Nie jezdzic do tych sk🤬ysynów. bełebłebłe....

Nie rozumiesz. Tu chodzi o własność prywatną, c🤬j z góralami, bo jakby ci szaleli pod domem na twoim to byś zrozumiał. Tu trzeba coś mieć a nie tylko ulice.
Zgłoś
Pablohasan85 2025-01-21, 15:20
Krak napisał/a:

Nie rozumiesz. Tu chodzi o własność prywatną, c🤬j z góralami, bo jakby ci szaleli pod domem na twoim to byś zrozumiał. Tu trzeba coś mieć a nie tylko ulice.

NIech sobie ogrodzi
Zgłoś
JenkinsPerkins 2025-01-21, 15:42
dobrze walic k🤬e górala cygana na p🤬de , nawet po polsku mowic nie potrafi . Myslal frajer ze jest twardy az pierwszego strzala nie wylapal
Zgłoś
T... 2025-01-21, 16:03
Tradycje Goralenvolk wiecznie żywe.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie