Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Wolność religijna w Polsce (Boże Ciało)
Z................h • 2013-05-30, 14:33
Mówimy o muslimach, a już dziś nie ma mowy o wolności religijnej. Jak widać nie-katolik musi dziś zostać w domu lub dołączyć do tej szopki...

Też planowałem gdzieś dzisiaj się wybrać, bo pogoda ładna, ale nie zamierzam stać w korkach, bo muszą całą ulicę zablokować i jak widać chodniki/ścieżki rowerowe też.
Zgłoś
erythnul 2013-05-30, 14:41 238
Cytat:

Mówimy o muslimach, a już dziś nie ma mowy o wolności religijnej.

Nie jestem pewien czy Cię dobrze zrozumiałem.. porównujesz zatarasowanie drogi rowerowej do dekapitacji w imię religii, mordów honorowych, terroryzmu, ubojów rytualnych, uprzedmiotowienia pozbawionych jakichkolwiek praw kobiet i sprowadzenia ich roli do chodzących plandek?

Pomijając to że gdyby nie to święto to zap🤬lałbyś dziś w robocie i o rowerku mógłbyś sobie pomarzyć.
Zgłoś
j................u 2013-05-30, 14:44 5
Oj biedny. Normalnie nie miałbyś wolnego o 7:30 wyjechałbyś do pracy(a wtedy nie ma jeszcze żadnych procesji) i wróciłbyś o np 15 (wtedy już po za bawię) albo jeszcze później (a wtedy tym bardziej po zabawie). Na dodatek się mścij, że Ty masz wolne akurat wtedy kiedy wszyscy inni mają ;O.
Zgłoś
N................m 2013-05-30, 14:46 30
słuchaj autorze albo k🤬a chrześcijanie albo k🤬a muslimy. Wybieraj.
Ja wole chrzescijan bo nikt mnie nie obleje kwasem,odetnie leb, wysadzi sie w powietrze w imię Boga.
Oczywiście że ktos może mi to zrobić ale to raczej będzie psychol więc procent jest mały ale jak to będą muslimy to jakies 90% szans jest a to bo im tak nakazuje książeczka. Ja sie ciesze że jesteśmy katolickim krajem bo te k🤬y przynajmniej muszą się wysilić aby zarazić Polske tym gównem. Amen
Zgłoś
plArc 2013-05-30, 14:49 7
Muzułmanie nie przyjeżdżają do polski nie z powodu katolicyzmu tylko z powodu nietolerancji i biedy. Koniec tematu.
Zgłoś
kaiel 2013-05-30, 14:51 1
do piekła pójdziesz, diable rosochaty !

podpis użytkownika

plotę bzdury

*sypki drift po blacie*
Zgłoś
RockyWood 2013-05-30, 14:51 5
no ktoś miał wyobraźnię - miejsce ustawiania takich "ołtarzy" powinny być kontrolowane w jakimś tam minimalnym stopniu. To tutaj podchodzi pod wykroczenie spowodowania zagrożenia/utrudnienia ruchu. Ołtarze ustawiają MIESZKAŃCY tak więc wiadomo komu można wlepić mandat. Wystarczy zgłoszenie na policję ale ...no zwariowaliście jeśli myślicie że ktoś się pofatyguje

podpis użytkownika

Rock.
Zgłoś
Z................h 2013-05-30, 14:57 13
Nigdy nie mówiłem, że katolicy (w dzisiejszych czasach) są gorsi niż muslimy. Jednak ograniczanie swobód obywatelskich to też drzazga w tyłku.

jyu napisał/a:

Oj biedny. Normalnie nie miałbyś wolnego o 7:30 wyjechałbyś do pracy(a wtedy nie ma jeszcze żadnych procesji) i wróciłbyś o np 15 (wtedy już po za bawię) albo jeszcze później (a wtedy tym bardziej po zabawie). Na dodatek się mścij, że Ty masz wolne akurat wtedy kiedy wszyscy inni mają ;O.

Nie było by tego święta, wolne by było kiedy indziej. Myślisz, że w krajach nie-religijnych ludzie pracują 365 dni w roku, bo nie mają świąt, ani wolnych niedziel? W łeb się jebnij.

I oczywiście po raz 10000000 słyszę, że muszę coś wybierać: HIVa czy malarię. A jeśli nie chcę wybierać? Sądzę, że ludzie bardziej świadomi tego jakim syfem jest religia bardziej zdadzą sobie sprawę z zagrożenia islamem. Uważam, że prędzej katolik przejdzie na islam (są już polskie strony internetowe o islamie zrzeszających katolików - widocznie wolą bardziej radykalną religię), niż ateista. Trzeba ludzi uświadamiać.

Sami mówicie, że ateiści mają nie wtrącać się w sprawy kościoła, ale przecież powinno to działać w drugą stronę - czemu katolicy muszą utrudniać życie innym? Czy to nie hipokryzja? Czy nie bronicie tej hipokryzji, tylko dlatego że należycie do tej religii? I właśnie tak samo bronilibyście islamu gdybyście się urodzili muzułmanami, czy na islam przeszli. Pomyślcie o tym.
Zgłoś
l................f 2013-05-30, 15:00 13
Ludzie po prostu nie myślą. Wystarczyło by ołtarz ustawić bokiem i były i przejazd i ołtarz. No ale widać dla niektórych myślenie o bliźnich to za dużo
Zgłoś
k................z 2013-05-30, 15:04 7
o k🤬a co za tragedia zamach na wolności obywatelskie LOL
Zgłoś
AX7IS 2013-05-30, 15:08 3
Zarammoth i tu właśnie pojawia się twoje prawdziwe "ja" czyli tzw. ateisty (jeszcze kilkadziesiąt lat temu świetnie byś sobie radził w pewnej partii), wiecznie tylko butthurt i psioczenie na wszystko już żygać mi się chce jak ktoś się z tym "czymś" obnosi w tych internetach... A tematu hipokryzji pozwolę sobie nie skomentować bo doba za krótka na to.
Zgłoś
erythnul 2013-05-30, 15:17 21
Zarammoth napisał/a:

Nie było by tego święta, wolne by było kiedy indziej. Myślisz, że w krajach nie-religijnych ludzie pracują 365 dni w roku, bo nie mają świąt, ani wolnych niedziel? W łeb się jebnij.

Co to są kraje nie-religijne? Może chiodzi Ci o laickie? Mowimy tutaj od dniach wolnych od pracy z powodu świąt religijnych. W kraju prawdziwie laickim w taki dzień byś zap🤬lał w robocie.

Zarammoth napisał/a:

Sami mówicie, że ateiści mają nie wtrącać się w sprawy kościoła, ale przecież powinno to działać w drugą stronę - czemu katolicy muszą utrudniać życie innym? Czy to nie hipokryzja? Czy nie bronicie tej hipokryzji, tylko dlatego że należycie do tej religii? I właśnie tak samo bronilibyście islamu gdybyście się urodzili muzułmanami, czy na islam przeszli. Pomyślcie o tym.

Ja jestem ateistą i nie czuję żeby katolicy uzurpowali sobie prawo do decydowania o wpólnej dla wszystkich przestrzenii publicznej. Kilka razy do roku są bardziej zauważalni niż zazwyczaj, a ktoś już ma o to ból dupy.
Zgłoś
~Velture 2013-05-30, 15:19 13
Katoli jest większość więc ty jako mniejszośc dostosuj się pedale do większości. Jest (teraz to modnie tak mówić) demokracja w Polsce i jeśli większość chciałą kapliczke sobie jebnąć na chwile to jebnęła i c🤬j ci do tego.
Mówie ci to jako ateista ,który nie był nawet chrzczony i nie mam nic wspólnego z żadna religią.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Z................h 2013-05-30, 15:36 4
Zrozumcie w końcu, że tu chodzi tylko o to żeby, jeśli już świętują to żeby to zrobili tak, żeby innym zbytnio nie przeszkadzać. Nie da się? Zauważyłem, że w ostatnich latach im mniej ludzie entuzjastycznie patrzą na KK to największe dewoty co raz bardziej starają się wkurzać innych. Myślą, że przez to ktoś stanie się katolikiem czy co?

A co do wolnego dnia. Wolałbym w ten dzień jednak pracować, jak i w inne święta, a później po prostu wziąć wolne kiedy chcę. Co mi po wolnym czwartku? W większości krajów jest podobna liczba dni wolnych, bez względu na to ile dziwnych świąt religijnych mają. Wybijcie sobie z głowy, że ateiści uważają, że wam katolikom coś zawdzięczają. Chyba jedynie uwstecznienie nauki.

edit: W tym obrazku najbardziej chciałbym wyróżnić odpowiedź, jednej z osób, że jak ktoś nie może przejechać "to musi się pomodlić razem z katolikami". To nie jest narzucanie?
Zgłoś
j................u 2013-05-30, 16:01 2
Tak k**** mamy ich znaleźliśmy na nich haka!. Ustawimy szafę na drodze rowerowej i powiemy, że cały KK stawia kapliczki tak żeby zrobić jak największą rozp🤬uchę !!!!!!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie