Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Przez wiele lat byłem ateistą który wierzył w te brednie że człowiek był kiedyś małpą i ewoluował, wziął się z niczego, od tak z wybuchu.

Bóg istnieje, czy wierzycie w to czy nie. Czasy końca nadchodzą i czeka was wieczne potępienie w piekle jeżeli nie wpuścicie do swojego życia Jezusa.
zbawienie.forumotion.com/f1-sekcja-priorytetowa
O takich rzeczach się nie pisze na forach, nie mówi w telewizji. Nie jestem sam i na tym forum macie ludzi wierzących i ukazujących to co jest zapisane w Biblii.
Jest mi zwyczajnie szkoda tych którzy zasypią komentarze hejtem. Może kiedyś się nawrócicie, czasu nie macie dużo, mi zajęło to ponad 30 lat.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Namex 2016-09-10, 20:42 7
Szkoda tylko, ze biblia, tora, quaran, to praktycznie ta sama historyjka z innymi imionami w środku, oraz innymi wartościami moralnymi które zależą od pochodzenia danej książki.
Kolejna rzecz, wiele historii z tych książek zostało usuniętych, przez co nigdy nie dowiemy się co mogło się tak naprawdę dziać te kilka tysięcy lat temu.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale czytałem gdzieś, że w bibli i całej historii o kaynie i abelu była mowa o istotach nadprzyrodzonych i o tym jak żona jednego z nich miała z taką istotą dziecko.
Co się tyczy ogólnie dzisiejszych religii, to fakt, że jest to zwykła kopia z poprzednich religii, chociażby egipskiej i babilońskiej.

Sumując te twoje groźby i wypociny gości na filmiku, jesteście bandą niedoinformowanych i zadumanych w sobie ludzików. Co ubzdurali sobie jakąś apokalipsę i antychrysta który ma niby się ponownie pojawić.
Równie dobrze możesz zacząć modlić się do ra, czy horusa. Tyle samo Ci to da, co modlenie się do dzisiejszych bożków.
Zgłoś
Radysh 2016-09-10, 21:10 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
maksymilian45 2016-09-10, 21:25
Nie oczekuję zrozumienia. Sam tkwiłem w zakłamaniu przez lata i myślałem to samo co wy. Róbcie jak uważacie. Nie jestem sam w tym co piszę.

Te teorie nie biorą się z niczego. Jeżeli do Polski dotrze kiedyś fala imigrantów to będziesz prosił Boga o przebaczenie przed utratą głowy.
Chciałbym się bardzo mylić, chciałbym aby te teorie były wyssane z palca ale tak nie jest. Smutne że NASA jedyne co wysłało w kosmos to waszą wyobraźnię i wszystko układa się po ich myśli.

Czeka nas nuklearna zakłada, taka broń nie powinna w ogóle istnieć. Po co takie coś w ogóle powstalo? Żeby zniszczyć ludzkość. Czas zweryfikuje kto miał rację.
Zgłoś
Radysh 2016-09-10, 21:36 3
maksymilian45 napisał/a:

Nie oczekuję zrozumienia. Sam tkwiłem w zakłamaniu przez lata i myślałem to samo co wy. Róbcie jak uważacie. Nie jestem sam w tym co piszę.

Te teorie nie biorą się z niczego. Jeżeli do Polski dotrze kiedyś fala imigrantów to będziesz prosił Boga o przebaczenie przed utratą głowy.
Chciałbym się bardzo mylić, chciałbym aby te teorie były wyssane z palca ale tak nie jest. Smutne że NASA jedyne co wysłało w kosmos to waszą wyobraźnię i wszystko układa się po ich myśli.

Czeka nas nuklearna zakłada, taka broń nie powinna w ogóle istnieć. Po co takie coś w ogóle powstalo? Żeby zniszczyć ludzkość. Czas zweryfikuje kto miał rację.

Boisz się?
Wygląda mi na to, że wierzysz ze strachu.
Wiesz, trochę to obrzydliwe.

Chcesz porozmawiać. Możemy polemizować via priva.
Forum Sadola to niezbyt dobre miejsce na rzeczową
dyskusję.

Pozdrawiam.
Zgłoś
maksymilian45 2016-09-10, 22:02
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Radysh 2016-09-10, 22:16 1
Zgłoś
konto usunięte 2016-09-10, 22:25
Zgłoś
Patix0331 2016-09-11, 1:25 1
Zgłoś
konto usunięte 2016-09-11, 7:32 2
@Patix0331
Poczytałem, potwierdziłem to co już wiedziałem. Dowiedziałem się ciekawej rzeczy tak zwanej falsyfikowalności. I dalej nie rozumiem błędu o który Ci chodzi w moim komentarzu. Dobrze źle określiłem "Naukowa teoria ewolucji dalej jest tylko naukowa teorią". Czy teraz dobrze ? Nie mówiłem ze nie jest prawdziwa tylko że dalej pozostaje teoria naukowa. Wikipedia mówi
Cytat:

Teoria naukowa – całość logicznie spoistych uogólnień, wywnioskowanych na podstawie ustalonych faktów naukowych i powiązanych z dotychczasowym stanem nauki. Ma na celu wyjaśnienie przyczyny lub układu przyczyn, warunków, okoliczności powstawania i określonego przebiegu danego zjawiska.

Jeżeli znajdziesz inne źródło definicji teorii naukowej chętnie przeczytam.
A wracając teorie naukowa można obalić jedym co ważne PRAWDZIWYM przykładem który w prost zaprzecza prawdziwości teorii naukowej. Nawet więcej teoria dla której nie można określić kryteriów jej o obalalności, nie może być teoria naukową.
A tak co do tego o co mi chodziło ta naukowa teoria ewolucji udowadnia ewolucję stworzeń a nie brak Pana Boga. Dlatego to pozostanie teoria naukowa. Prawdą lub jeżeli ja ktoś obali nie prawdą. Jedni uważają że nie możliwym jest aby świat powstał z niczego i twierdzą że to musi być klamstwo bo Bóg istnieje. Drudzy ze nie może istnieć bo jest ewolucja i generalnie to zabobon. Ja staram się mieć otwarty umysl.
Zgłoś
ire09 2016-09-11, 11:01 2
Zgłoś
qwerty1234567890 2016-09-11, 11:49 10
Zgłoś
konto usunięte 2016-09-11, 18:58
Zgłoś
konto usunięte 2016-09-12, 22:04
Zgłoś
Supernatural666 2016-09-13, 14:32 2
No tak. Wszystko co udowodnione naukowo jest nieprawdą. A wszystkie bajki typu zmartwychwstania ,urodzenie dziecka przez dziewice i wszystkie inne bajeczki są prawdą... Niech ktoś w końcu udowodni istnienie Boga ,a nie ciągle takie pieprzenie. Czemu akurat mamy wierzyć w takiego Boga który jest opisany w biblii? Skąd wiadomo ,że w biblii nie jest opisana fikcja przez jakiegoś twórce? Równie wiarygodny jest "Władca pierścieni" Tolkiena.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem