@Patix0331
Poczytałem, potwierdziłem to co już wiedziałem. Dowiedziałem się ciekawej rzeczy tak zwanej falsyfikowalności. I dalej nie rozumiem błędu o który Ci chodzi w moim komentarzu. Dobrze źle określiłem "Naukowa teoria ewolucji dalej jest tylko naukowa teorią". Czy teraz dobrze ? Nie mówiłem ze nie jest prawdziwa tylko że dalej pozostaje teoria naukowa. Wikipedia mówi
Cytat:
Teoria naukowa – całość logicznie spoistych uogólnień, wywnioskowanych na podstawie ustalonych faktów naukowych i powiązanych z dotychczasowym stanem nauki. Ma na celu wyjaśnienie przyczyny lub układu przyczyn, warunków, okoliczności powstawania i określonego przebiegu danego zjawiska.
Jeżeli znajdziesz inne źródło definicji teorii naukowej chętnie przeczytam.
A wracając teorie naukowa można obalić jedym co ważne PRAWDZIWYM przykładem który w prost zaprzecza prawdziwości teorii naukowej. Nawet więcej teoria dla której nie można określić kryteriów jej o obalalności, nie może być teoria naukową.
A tak co do tego o co mi chodziło ta naukowa teoria ewolucji udowadnia ewolucję stworzeń a nie brak Pana Boga. Dlatego to pozostanie teoria naukowa. Prawdą lub jeżeli ja ktoś obali nie prawdą. Jedni uważają że nie możliwym jest aby świat powstał z niczego i twierdzą że to musi być klamstwo bo Bóg istnieje. Drudzy ze nie może istnieć bo jest ewolucja i generalnie to zabobon. Ja staram się mieć otwarty umysl.