Do zdarzenia doszło około godziny 16:00 na przejeździe kolejowym kategorii C na szlaku Poronin – Biały Dunajec. Samochód osobowy, którym podróżowały dwie osoby, wjechał wprost pod nadjeżdżający pociąg EIC 3150 TATRY relacji Zakopane – Warszawa Wschodnia. W wyniku zderzenia ruch pociągów na tej trasie został natychmiast wstrzymany, a na miejsce wezwano służby ratunkowe.
Info
A ja myślałam, że u nas takich debili nie uświadczę...🤔
Ja się pytam - wyklepie ?
Tak - wyklepie.
Kategoria C to zdaje się pełny automat bez rogatek - niech się jakiś ekspert od kolejnictwa/ruchu drogowego wypowie ...
...na temat kierowcy
Głupia c🤬a. Przecież pociąg jechał z prawej, miał pierwszeństwo!
Samochód wjechał. Hmm ciekawe
Samochód...
Ciekawe co myślał pasażer patrząc na zbliżający się pociąg ?
-Zdzichu przyśpieszy czy zahamuje ?
Mam czerwone auto to widać mnie z daleka 🤣
Albo ; ja tak zawsze tu jechałam i pociągu nie było, paczpan a dziś się c🤬j uwziął na mnie 🤔
JoSeed napisał/a:
A ja myślałam, że u nas takich debili nie uświadczę...🤔
na jakiej podstawie tak myślałeś? Od zawsze były takie wypadki w PL.
podpis użytkownika
już raz mnie zaprosili.
Zamiast dać w p🤬de to sie zatrzymała(pewnie baba)
Ukraińcy dostali pierwszeństwo pieszych przed samochodami jako prezent powitalny to teraz musimy im dać pierwszeństwo samochodów przed pociągami
Wychodzi na to, że ta lokomotywa ma co najmniej 5 kamerek + rejestrator. Czyli kasa jest. Szkoda że tylko na kamerki a na szlaban zabrakło.
Jeszcze ta akcja: "bezpieczny przejazd". Dla mnie to brzmi jak przerzucanie odpowiedzialności w imię fałszywej oszczędności.
Dużo jest przejazdów, na których widać cokolwiek dopiero jak przód samochodu jest już na torach. Pewnie projektowane przez człowieka sk🤬iela, pomiota rudego kundla.
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Nazwa miejscowości nie przypadkowa, sami poronieni tam żyją jak widać