Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Polskie historie drogowe dobrze wpisują się także w kanon wypadkowy. W przedstawionym filmiku nieuważny kierowca wjeżdża w tył zatrzymanego pojazdu przez co lawinowo dochodzi do wypadku z udziałem, aż 5 innych aut. uwaga na drodze przede wszystkim.

Zgłoś
S................i 2016-10-20, 23:51
Ilekroć jadę tą trasą, a często mi się zdarza, zauważam paradoks, że im szybciej tam się jedzie, tym bezpieczniej jest w tym ruchu.
Zgłoś
RmX 2016-10-20, 23:51 9
Abraxus napisał/a:

niby czemu? bo jedzie panisko i to jego droga? może niech on pomyśli dlaczego ja jadę z taką prędkością. Nie na na drodze wiekszej k🤬y od c🤬jka, ktory siada na tylny zderzak na zyletke

c🤬j mnie to obchodzi. Ma czekac jak zjade.

Król autostrad się k🤬a znalazł...
Zgłoś
mateuszsadoltzr 2016-10-21, 0:10 1

fantastico wk🤬iają mnie te twoje opisy, dzisiaj czara goryczy sie przelała wiesz co teraz zrobie? Będe zły.
Zgłoś
kenzol 2016-10-21, 0:50
No pewnie, bo po co trzymać bezpieczną odległość do poprzedzającego pojazdu? Żeby mi się jakiś burak wcisnął? A w życiu!
Zgłoś
S................n 2016-10-21, 1:31 1
szybciej k🤬a
Zgłoś
lazaruss90 2016-10-21, 2:39 10
Abraxus napisał/a:

niby czemu? bo jedzie panisko i to jego droga? może niech on pomyśli dlaczego ja jadę z taką prędkością. Nie na na drodze wiekszej k🤬y od c🤬jka, ktory siada na tylny zderzak na zyletke

to straci prawo jazdy i bedzie jezdzil bryczka skoro jazda autem go przerasta i prowokuje do zagrazania zyciu innych

zabierzcie temu idiocie prawo jazdy błagam. Taki j🤬y burak na drodze jest gorszy od ludzi jadących pod prąd na autostradzie.
Swoją drogą, oczy mnie mylą czy biały busik nie przywalił jako pierwszy w ten samochód przed nim?
Zgłoś
l................n 2016-10-21, 5:18 6
To jest trasa S8, ale ten fragment jest w Warszawie i z tego, co pamiętam jest na nim ograniczenie do 90 km/h. Do tego korki są tam bardzo często. Przyjechał do stolicy debil, który nie zna trasy i zap🤬la na zderzaku, więc zasłużenie wylądował na sadolu.

Ruch tam jest zawsze bardzo duży i trzeba mieć oczy nawet w dupie, zwłaszcza w godzinach szczytu. A hamowanie do 0 to nic niezwykłego w tym miejscu.

Zatem, jeśli ktoś p🤬li kocobały, że zap🤬la S8 i nie wie, o co chodzi i w ogóle dlaczego S8 stoi i w dodatku, że to autostrada, to k🤬a wyczyśćcie gumiaki i przyjedźcie do wielkiej, pięknej stolicy, śmierdzącej spalinami. Ja też zap🤬lam S8, bo nowa trasa i zajebista nawierzchnia (na c🤬j mnie autostrady, takie eski by starczyły i byłoby ich więcej), ale poza Warszawą, jak jadę na wiochę do wuja.

Ktoś się tam wymądrzał, że lewym pasem się nie jeździ, tylko wyprzedza. C🤬ja tam! Po to są trzy pasy, żeby była większa przepustowość. Lewy pusty to w środku pola. W tym miejscu zawsze są zaj🤬e wszystkie pasy, a jak chcesz jechać szybciej to często czeka cię slalom, który na koniec niewiele da.

Kolejny debil wymądrzał się, że on będzie jeździł lewym, bo tak i c🤬j. Weź, k🤬a, nożyczki i potnij prawko, a potem zakop. W Polsce jest ruch prawostronny i masz jechać jak najbliżej prawej krawędzi jezdni, chyba, że wyprzedzasz i c🤬j. Zrozum to.

Teraz się pewnie dwóch debili będzie zastanawiało, co ja p🤬lę i jak połączyć. poprzednie dwa akapity. Ano da się, k🤬a. W mieście przy dużym ruchu nikt nie oczekuje, że co chwilę będziesz zjeżdżał na prawy, ale jak z miasta wyjedziesz i ruch będzie mniejszy, to to zrób. K🤬a!
Zgłoś
PękniętySłoik 2016-10-21, 6:22 2
Lewy stoi a prawy jedzie o to warszaffka. Wszystko na odwrót, chłop chłopa dop🤬la itp.
Zgłoś
Dib87 2016-10-21, 9:02
3 razy opis czytałem sprawdzić żeby czy aby błędu w nim nie ma... a tu proszę normalnie o_O
Zgłoś
w................d 2016-10-21, 9:32 2
@Abraxus - Ty to chyba musisz jeździć dostawczakiem, żeby Ci sie mieściło Twoje ego...
Zgłoś
avic 2016-10-21, 10:19 1
Im dłużej mam prawo jazd i im dłużej jeżdżę..tym wolniej. Jednak oglądanie takich filmów sporo daje w zakresie przewidywania konsekwencji różnych zachowań na drodze.

Zauważcie jeszcze jedną rzecz - ludzie często oceniając sytuację na drodze patrzą na zderzak poprzedzającego ich auta. Zauważcie też z jakiej odległości praktycznie na wszystkich 3 pasach widać palące się światła stopu. Przy zachowaniu odrobinę większego odstępu (k🤬a..no jak można jechać 100km/h prawie zderzak w zderzak?) i patrzeniu na to co się dzieje dookoła nic by się nie stało.

Jeszcze tylko żonę muszę oduczyć mocnego hamowania przy dojeżdżaniu do świateł, bo kiedyś w deszczu, albo śniegu srodze się zdziwi.
Zgłoś
KlinikaAborcyjna 2016-10-21, 10:47
Abraxus napisał/a:

Na 100% jesteś: świętą krową
napisał/a:

Zdarzają się jeszcze święte krowy, które jadąc lewym pasem z maksymalną dozwoloną prędkością nie zjeżdżają na prawy pas, bo "oni jadą zgodnie z przepisami i przez to nikogo nie blokują".

podpis użytkownika

Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.

Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Zgłoś
Vid 2016-10-21, 13:28
A w tle gra Lipali - Mama. (tak, jakby ktoś potrzebował)

podpis użytkownika

Don't fucking care, really.
Zgłoś
k................x 2016-10-21, 15:09
nie święte krowy tylko pospolite ko rwy, każdy w tym kraju ma obowiązek trzymania się prawej strony, jest wolne miejsce na prawym pasie to zjezdzasz, chyba ze akurat wyprzedzasz lub skręcasz w lewo.

Poza tym ciężko utrzymywać "bezpieczną odległość", bo z automatu taki uczestnik ruchu staje się zawalidrogą, w przeciwnym wypadku trzeba obserwować 2-3 auta przed sobą.
Zgłoś
jerry280 2016-10-21, 15:29
Debile którzy piszą, że w Polsce obowiązuje nakaz jazdy prawą stroną - obowiązuje też nakaz jazdy z maksymalną dozwoloną prędkością. A właśnie i przez jednych i przez drugich jeździ się niebezpiecznie - zarówno święte krowy jak i zap🤬lacze powinni jeździć komunikacją zbiorową - byłoby więcej przestrzeni dla normalnych użytkowników dróg.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie