Konferencję sadolowych ekspertów ogłaszam za rozpoczętą!!!
Pytanie na dzisiejsze zebranie? Czyja to wina. 3, 2, 1, start...
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Skrecajac kierowca samochodu musi ustapic pierwszenstwa nawet gdyby tych pasow tam nie bylo. Poczytac kodeks najpierw a potem sie udzielac. Wlasnie przez takich bucow tyle ludzi ginie na pasach. Jedzie i mysli ze krol szosy a piechta i reszta niech uwaza.
kto normalny daje pasy obok skrzyżowania z przejazdem rowerowym ? na pewno wina drogowców
Już pisałem na stronie porannego, że jak jedna tempa strzała trafia na drugą to takie są skutki. Oczywiście że rowerzysta teoretycznie ma pierwszeństwo ale jak jest tak bezmyślnym kretynem żeby przynajmniej z lekka nie spojrzeć na to czy jakiś samochód się nie ładuje to to kończy się jak na filmie. Pani w ravce też musi być dobrze ogarnięta.
Miałem taką samą sytuacje tylko, że dodatkowo miałem zielone światło. Była już późna godzina, więc koleś myślał, że może sobie jechać, bo nikogo nie będzie na ścieżce. Ja jechałem około 30-40km/h, a przed samym przejściem coś mi się zepsuło w hamulcach. Pomyślałem sobie, że przejadę przez przejście i naprawie. Niestety nie przejechałem na drugą stronę ulicy, ale za to pięknie wbiłem się w samochód.
szur
2014-03-14, 13:36
Rower przez przejscia dla pieszych się PRZEPROWADZA a NIE PRZEJEZDZA. A jak widze głąbów ktorzy nie dosc ze przejezdzaja to jeszcze maja sluchawki w uszach to mnie krew zalewa..
Przepisy o pierwszeństwie rowerzystów w takich sytuacjach właśnie tak a nie inaczej skonstruowano, żeby kierowca miał obowiązek zatrzymać się przed ścieżką rowerową jak przed każdą inną drogą z pierwszeństwem przejazdu. Ocenić sytuację i dopiero jechać. Bo rowerzyści jak nie myśleli tak nie myślą a od niedawna prawo swoimi przepisami nakazuje kierowcom myśleć za rowerzystów. Ktoś musi.
ten rowerzysta nawet nie obejrzał się czy coś jedzie. Znalazła się święta krowa...
konto usunięte
2014-03-14, 13:50