Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zjazd z Rysów
Gunter88 • 2025-04-29, 16:11

"Dwa śmiertelne wypadki na Rysach. Turyści spadli z dużej wysokości po stromym śniegu - poinformował ratownik Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego, Łukasz Zubek. W momencie wypadku obowiązywał pierwszy stopień zagrożenia"

wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-tragedia-na-rysach-turysci-spad...
Zgłoś
xaydor 2025-04-29, 16:28 7
nie ma upadku, nie oglądać
Zgłoś
Uzi99 2025-04-29, 16:30 29
Co on k🤬a w pumach na rysy wchodził 🤦🏻
Zgłoś
Maro72 2025-04-29, 16:44 83
Piwo daję za materiał, który znam. Wychodzą ludzie w wysokie góry, to mogą być Tatry, Beskidy, Bieszczady. Nie mają pojęcia o zagrożeniach, a potem giną. Moda na ,,potrzymaj piwo" zbiera żniwo. Jeśli ktoś, w kwietniu, w tramkach wybiera się na Turbacz , ta ha tfu i do piachu. To samo słynny Giewont. Wyslizgany jak dupa jossep . Łażą po łańcuchach z kopy kondratowej i potem zdziwienie, że można się zj🤬 z Giewontu prosto na H🤬JUWKI. Góry jak krokodyle. Ujebią, obrócą i wyrwią wasze kończyny. Zapraszam do jury krakowsko częstochowskiej.
Zgłoś
drjosefmengele 2025-04-29, 17:04 44
Uzi99 napisał/a:

Co on k🤬a w pumach na rysy wchodził 🤦🏻

Jeden z bestsellerów marki Shaq.
Krótka charakterystyka poniżej:
Buty marki Shaq, dostępne w sieci CCC, to propozycja inspirowana karierą legendarnego koszykarza Shaquille’a O’Neala. Marka oferuje stylowe, a zarazem przystępne cenowo obuwie sportowe, zaprojektowane zarówno do gry na boisku, jak i do codziennego użytku.

Warto jednak zaznaczyć – nie są to buty przeznaczone w teren wysokogórski. Producent wyraźnie wskazuje, że nie nadają się do tego typu aktywności.

Jeśli mimo wszystko jakiś idiota planuje zdobywać w nich Rysy i zostać bohaterem kolejnego filmu na Sadolu – dostępny jest rozmiar 38 na olx.

Dla zainteresowanych – rozmiar 38 dostępny na OLX.
[Link do zakupu poniżej]

Zgłoś
Danielll111 2025-04-29, 17:10
I gra muzyka
Zgłoś
Syrwester 2025-04-29, 17:14 3
Powiedz mi co niebezpiecznego jest w tych "wysokich górach" bieszczadach zimą że trzeba tam zabierać specjalistyczny sprzęt? Turbacz w trampkach w kwietniu? Spoko,będziesz szedł w mokrych butach. Trochę mnie rozbawiły te Twoje "wysokie góry" i stawianie Turbacza w kwietniu na równi z Giewontem. Oczywiście większość Tatrzańskich szczytów zimą jest zarezerwowana dla osób mających sprzęt,wiedzę jak go użyć i minimum obeznania w górach. Oczywiście ten kretyn jak i każdy inny który idzie tak przygotowany w wysokie góry(nie Luboń,ani Turbacz🙂) powinien ponosić całkowity koszt akcji,płacić wysoką kare i dostawać roczny zakaz(za pierwszym razem) wstępu do Parku Tatrzańskiego.Tylko jak kretyn szczęśliwie się zabije(szczęśliwie, tylko siebie) może być problem z wyegzekwować należność.🤔
Zgłoś
BigLebovsky 2025-04-29, 17:30 2
Emocje jak na grzybobraniu

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
Uzi99 2025-04-29, 17:47 2
drjosefmengele napisał/a:

Jeden z bestsellerów marki Shaq.
Krótka charakterystyka poniżej:
Buty marki Shaq, dostępne w sieci CCC, to propozycja inspirowana karierą legendarnego koszykarza Shaquille’a O’Neala. Marka oferuje stylowe, a zarazem przystępne cenowo obuwie sportowe, zaprojektowane zarówno do gry na boisku, jak i do codziennego użytku.
Warto jednak zaznaczyć – nie są to buty przeznaczone w teren wysokogórski. Producent wyraźnie wskazuje, że nie nadają się do tego typu aktywności.
Jeśli mimo wszystko jakiś idiota planuje zdobywać w nich Rysy i zostać bohaterem kolejnego filmu na Sadolu – dostępny jest rozmiar 38 na olx.
Dla zainteresowanych – rozmiar 38 dostępny na OLX.
[Link do zakupu poniżej]

A to te przystępne cenowo zamienniki Jordanów xd
Zgłoś
Traba 2025-04-29, 18:03 1
Syrwester napisał/a:

Powiedz mi co niebezpiecznego jest w tych "wysokich górach" bieszczadach zimą że trzeba tam zabierać specjalistyczny sprzęt? Turbacz w trampkach w kwietniu? Spoko,będziesz szedł w mokrych butach. Trochę mnie rozbawiły te Twoje "wysokie góry" i stawianie Turbacza w kwietniu na równi z Giewontem. Oczywiście większość Tatrzańskich szczytów zimą jest zarezerwowana dla osób mających sprzęt,wiedzę jak go użyć i minimum obeznania w górach. Oczywiście ten kretyn jak i każdy inny który idzie tak przygotowany w wysokie góry(nie Luboń,ani Turbacz🙂) powinien ponosić całkowity koszt akcji,płacić wysoką kare i dostawać roczny zakaz(za pierwszym razem) wstępu do Parku Tatrzańskiego.Tylko jak kretyn szczęśliwie się zabije(szczęśliwie, tylko siebie) może być problem z wyegzekwować należność.🤔

Na Turbacz to w klapkach można wejść i nawet zejść.
Na rowerze tam wyjeżdżałem I zjezdzalem ze 29 razy.
Zgłoś
byczkos2 2025-04-29, 18:05 28
Wszędzie może się zdarzyć wypadek nawet na nizinie Pamiętam ostatnie słowa mojego dziadka Przestań trząść tą drabiną ty mały sk🤬yssssssswnnnn..
Zgłoś
tigerqaz 2025-04-29, 18:18 7
Przez takich idiotów topr i gopr, zamiast być tam gdzie powinni, muszą ratować niedojebów włażących, tam gdzie nie powinni.
Dobrze że zdechli, bynajmniej już nie będą zawracać służbom dupy.

podpis użytkownika

Statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Zgłoś
elim 2025-04-29, 18:49
Są też plusy takiej sytuacji, gdyby nie tacy debile to TOPR nie miałby za wiele roboty.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-04-29, 18:52 3
Miałem nadzieję, że to jeden znajomy, ale sk🤬iel jest online ma messengerze
Zgłoś
ProVVe 2025-04-29, 18:57 1
Nie wiem, ale nie ma znaczenia jak wysportowany jestem, jaką mam kondyche nie pomyślałbym, żeby pakować sie w góry zima w adikach. Polecam z ludźmi z TOPRu iść na jakiś wypad, a jak okażecie się spoko to na rozmowy zaproszą do siebie. Tam sie nasluchacie historii i opowieści przy napitku hahaha. W sumie troche zaluje, że nie poszedłem taka ścieżka. Brałbym dyżur za dyżurem

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie