Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Synfranca 2025-05-18, 12:48 1
Ja tam żadnego przejazdu rowerowego nie widzę. I hulajnogowego tym bardziej. Auta szkoda.
Zgłoś
mocnymarcin5 2025-05-18, 12:52 3
Kierująca samochodem powinna jej jeszcze wp🤬lić za uszkodzony samochód

podpis użytkownika

Lewactwo to faszyści
Zgłoś
lacrimal 2025-05-18, 13:01 7
twojstarywsamychgaciach napisał/a:

Do tego przejście dwuetapowe, czyli kierowca nie miał obowiązku się zatrzymać.
Ja bym nie przyjął mandatu.

Przestańcie p🤬lić wystarczy poświęcić 2 minuty.

maps.app.goo.gl/qhYVJJZ3FdE5hbxM9

Jest przejazd dla rowerów, nie ma żadnego "dwuetapowego", pedalarze mogą przejechać nie zatrzymując się i nie schodząc z roweru, nie mają znaku stop na swojej drodze, tymczasem:

sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/prawo-o-ruchu-drogowym-16798732/art-27

Więc możemy nienawidzić pedalarzy, jednośladowców, przepisów - jednak kara należna dla kierowcy.
Swoja drogą mam też fajne skrzyżowanie przy domu jak bym tu wkleił i zadał pytanie to zamieszki gotowe.
Zgłoś
majeńka 2025-05-18, 13:49
JoSeed napisał/a:

A co otrzymała hulajnogistka? Oprócz obitej mordy?
Od kiedy to jeździ się po przejściu dla pieszych?... 😈

Ona jechała po przejeździe rowerowym, obok przejścia dla pieszych. Prawidłowo. Tylko po samych pasach trzeba rower/hulajnogę prowadzić.

elajza15 napisał/a:

Ja też bym nie przyjąła mandatu i walczyła o swoje.
Wlatuje se gówniara na ulice na pełnej piździe, zero kontroli nad sytuacją i jeszcze miałabym za to zapłacić?? W ŻYCIU!!!

No i pan milicjant by ci to ładnie wytłumaczył. Widzę że chcesz być modelową Karen.

JoSeed napisał/a:

Z tego ujęcia wygląda tak, jakby przejeżdżała przez pasy, nie ścieżką dla rowerów.

Też mi się tak wydawało, ale jednak artykuł ma rację. Ta linia poprzeczna jest przed kawałkiem krawężnika na środku a nie za, przejazd rowerowy jest z drugiej strony. Tylko z punktu widzenia kamery tego dobrze nie widać.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
optymista666 2025-05-18, 13:52
Spotkały się dwa bezmózgi na drodze.
Zgłoś
zn506 2025-05-18, 14:02 1
Adenoid_Hynkel napisał/a:

, sędziowie to kierowcy ,

Przede wszystkim to żymianie. Przepis o bezwzględnym pierwszeństwie idiotów na uczyć społeczeństwo nieodpowiedzialności. To ważny krok w niszczeniu państwa.
Zgłoś
elim 2025-05-18, 14:06 1
Krzysztof1988 napisał/a:

Nowe prawo PiSu dla debili zbiera żniwa. Każdy kierowca widzi że piesi wchodzą na pasy jak sarny, pedalrze wyjeżdżają z dużą prędkością i potem problemy dla obydwu stron.

To nowe prawo o pieszych nie dotyczy rowerów, hulajnóg elektrycznych, itd. W tym przypadku kierowca dostała mandat bo przywaliła przodem w hulajnogę. Jako że jeżdżę sporo na rowerze to uczulam wszystkich na to że wjeżdżający rower nie ma pierwszeństwa przed przejazdem, trzeba się zatrzymać i sprawdzić czy kierowca się zatrzymał żeby przepuścić, to też dla bezpieczeństwa rowerzysty/hulajnogisty bo w starciu z dużą masą auta nie ma on szans, a jak jest tylko przejście to rower się przeprowadza.
Zgłoś
DEADmanPL 2025-05-18, 14:12 1
Ja jebie xd ale bym się wk🤬ił jakbym przez taką małą, głupią p🤬de zarobił mandat i 12 punktów, a do tego c🤬ja mógłbym z tym zrobić. No rozj🤬oby mnie ...
Zgłoś
neo001 2025-05-18, 14:14
Zesrali się w komentarzach, a zachowaniu szczególnej uwagi zbliżając się do przejścia/przejazdu rowerowego słyszeli? Małolata głupia ale to kierowca zawinił, bo nie ma mowy w tym przypadku od nagłym wtargnięciu. PS. dzięki tym elektrycznym hulajkom będziemy mieli więcej takich filmów.
Zgłoś
weźsięogarnij 2025-05-18, 15:41
macie rację, ewidentna wina , nawet według obecnych przepisów,
kierowniczka nie powinna przyjąć mandatu
Zgłoś
piotrek745 2025-05-18, 16:04
Moda na styl yolo.
Zgłoś
Medikk 2025-05-18, 16:39 1
No dobra, jakby motorem mu tak wjechała na przejście to też by dostała taki mandat. Przecież to absurd
Zgłoś
JenkinsPerkins 2025-05-18, 17:09 2
tego k🤬a milicjanta co dal mandat kierowcy samochodu to sie powinno z roboty dyscyplinarnie wyjebac
Zgłoś
darek1234 2025-05-18, 17:09
Arathnmor napisał/a:

Na tym rondzie jest droga dla rowerów i innych bajkowych stworzeń (dla ciekawych ul. Wojska Polskiego -> Sportowa). Pozostaje kwestia wymuszenia pierwszeństwa, zachowania prędkości >20km/h, uprawnień, nieprzekraczania dopuszczalnej mocy i pewnie czegoś jeszcze co uzupełnią nam lokalni specjaliści.

Jeśli tam jest faktycznie droga dla rowerów to cofam piwo stawiane wyżej. Wobec tego mandat prawidłowy
Zgłoś
Heniuleczek 2025-05-18, 17:23
Kto z przechowa?

podpis użytkownika

Kluski!!!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie