📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:17

10 chłopa, a musieli holować auto, które wystarczyło pchnąć 5 metrów... I jeszcze potrącili babę na koniec. Cyrk na kółkach.
Jednak co biały człowiek, to biały człowiek. Miło dla odmiany popatrzeć na kogoś, kto myśli.
Zdarzyło mi się pchać pod górkę samemu (na długim podjeździe przed domem) Mercedesa Vito, nie chce mi się wierzyć że nie daliby rady wypchać tego VW ręcznie.
żmij napisał/a:
Kąt wyprzedzenia sworznia to, w pewnym uproszczeniu, miejsce zamocowania zwrotnicy/sworznia w odniesieniu do pionowej średnicy koła. Jeśli jest przed- to podczas ruchu w przód koło będzie się dopasowywać do kierunku, jak w wózku sklepowym.
Wiem o tym, ale jak już sworzeń nie trzyma... Piszę, że przy urwanym sworzniu, koło zawsze "otwiera" się tak:

Więc jak pchać, to tylko do tyłu.
elim napisał/a:
Zdarzyło mi się pchać pod górkę samemu (na długim podjeździe przed domem) Mercedesa Vito, nie chce mi się wierzyć że nie daliby rady wypchać tego VW ręcznie.
Z prawie urwanym lewym przednim kołem jak w tym wypadku?
Dostojny napisał/a:
Wiem o tym, ale jak już nie nie trzyma... Pisze, że przy urwanym sworzniu, koło zawsze "otwiera" się tak:
Więc jak pchać, to tylko do tyłu.
No tak. Jesli pękł sworzeń, bo jak końcówka drążka- to do przodu

zastanawiam się jak ten rzęch przechodził przeglądy
pewnie u szwagra
pewnie u szwagra
dwakilo napisał/a:
Z prawie urwanym lewym przednim kołem jak w tym wypadku?
nawet nie zauważyłem, w takim przypadku gość faktycznie wybrał najlepszą opcję,
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie