👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:31
🔥
Ruska technologia śmigłowa
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Mój młody też gra na klawiszach. Zakłada słuchawki i jest cisza. Psy sąsiadów głosniej szczekaja niz on gra.

@lith
Tutaj się akurat nie zgodzę. To popularny mit. Zwyczaj jest jednym ze źródeł prawa, a 22 zwyczajowo jest przyjmowana (chociaż może być to również inna godzina, przyjęta np w regulaminie spółdzielni) jako określony punkt, po którym następuje "czas na spoczynek" - ujęty w 51 KW. Co do ilość "produkowanych" dB z tego co pamiętam w nocy może być 30 a w dzień 40.
@rubu
Sprawa miała miejsce w "biały dzień" ? Jeśli tak, mandat został wystawiony bezprawnie. Mogłeś go nie przyjmować i walczyć o swoje w sądzie. Koszty postępowania sądowego nie są aż tak wysokie.
Tutaj się akurat nie zgodzę. To popularny mit. Zwyczaj jest jednym ze źródeł prawa, a 22 zwyczajowo jest przyjmowana (chociaż może być to również inna godzina, przyjęta np w regulaminie spółdzielni) jako określony punkt, po którym następuje "czas na spoczynek" - ujęty w 51 KW. Co do ilość "produkowanych" dB z tego co pamiętam w nocy może być 30 a w dzień 40.

@rubu
Sprawa miała miejsce w "biały dzień" ? Jeśli tak, mandat został wystawiony bezprawnie. Mogłeś go nie przyjmować i walczyć o swoje w sądzie. Koszty postępowania sądowego nie są aż tak wysokie.

A ja się cieszę, że mam normalnych sąsiadów... Głośno słucham muzyki od około 2 lat i jeszcze nikt się nie przyczepił. Tak samo nikt się nie przyczepia o naprawdę głośny remont w wieczornych godzinach u sąsiada. Za to moi rodzice kupili sobie domek jednorodzinny. Tam sąsiad mył swoje auto i miał cicho muzykę puszczoną. Babka z dwóch domów dalej (czyli moich rodziców>opuszczony dom> i dopiero od tej wiedźmy) przyleciała mu z awanturą, że ma to wyłączyć o.O Czyli z dwojga złego wolę siedzieć w bloku i słuchać muzyki normalnie...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie