📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:36
Mój młody też gra na klawiszach. Zakłada słuchawki i jest cisza. Psy sąsiadów głosniej szczekaja niz on gra.
@lith
Tutaj się akurat nie zgodzę. To popularny mit. Zwyczaj jest jednym ze źródeł prawa, a 22 zwyczajowo jest przyjmowana (chociaż może być to również inna godzina, przyjęta np w regulaminie spółdzielni) jako określony punkt, po którym następuje "czas na spoczynek" - ujęty w 51 KW. Co do ilość "produkowanych" dB z tego co pamiętam w nocy może być 30 a w dzień 40.
@rubu
Sprawa miała miejsce w "biały dzień" ? Jeśli tak, mandat został wystawiony bezprawnie. Mogłeś go nie przyjmować i walczyć o swoje w sądzie. Koszty postępowania sądowego nie są aż tak wysokie.
Tutaj się akurat nie zgodzę. To popularny mit. Zwyczaj jest jednym ze źródeł prawa, a 22 zwyczajowo jest przyjmowana (chociaż może być to również inna godzina, przyjęta np w regulaminie spółdzielni) jako określony punkt, po którym następuje "czas na spoczynek" - ujęty w 51 KW. Co do ilość "produkowanych" dB z tego co pamiętam w nocy może być 30 a w dzień 40.
@rubu
Sprawa miała miejsce w "biały dzień" ? Jeśli tak, mandat został wystawiony bezprawnie. Mogłeś go nie przyjmować i walczyć o swoje w sądzie. Koszty postępowania sądowego nie są aż tak wysokie.
A ja się cieszę, że mam normalnych sąsiadów... Głośno słucham muzyki od około 2 lat i jeszcze nikt się nie przyczepił. Tak samo nikt się nie przyczepia o naprawdę głośny remont w wieczornych godzinach u sąsiada. Za to moi rodzice kupili sobie domek jednorodzinny. Tam sąsiad mył swoje auto i miał cicho muzykę puszczoną. Babka z dwóch domów dalej (czyli moich rodziców>opuszczony dom> i dopiero od tej wiedźmy) przyleciała mu z awanturą, że ma to wyłączyć o.O Czyli z dwojga złego wolę siedzieć w bloku i słuchać muzyki normalnie...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie