📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:35
@KTU, gratuluję poprawnego rozumienia pluralizmu i nie pozwolenia sobie na wciągnięcie się w typowo totalitarystyczne myślenie typu "są tylko dwie strony - nasza i ta druga".
Oszołomy i fanatycy znajdą się po każdej stronie (celowo nie piszę "po obu stronach", bo stron jest od ciężkiego groma, albo i więcej) sceny polityczno-ideologicznej, jednak zauważ, że w przypadku opcji ideologicznie bliższych różnym, szeroko pojętym totalitaryzmom o wiele trudniej jest o nie-oszołomowatych. Wiąże się to bezpośrednio z istotą totalitaryzmów politycznych oraz ich ideologicznym i pseudo-ideologicznym podłożem.
@soban2100, proponujesz, aby aktywnie zmieniać sytuację w Polsce poprzez udział w wyborach. Nie chce mi się przepisywać, ani też sztucznie wydłużać wklejaniem - przeczytaj ten post. Jeśli się z czymś nie zgodzisz, zapraszam do polemiki.
Oszołomy i fanatycy znajdą się po każdej stronie (celowo nie piszę "po obu stronach", bo stron jest od ciężkiego groma, albo i więcej) sceny polityczno-ideologicznej, jednak zauważ, że w przypadku opcji ideologicznie bliższych różnym, szeroko pojętym totalitaryzmom o wiele trudniej jest o nie-oszołomowatych. Wiąże się to bezpośrednio z istotą totalitaryzmów politycznych oraz ich ideologicznym i pseudo-ideologicznym podłożem.
@soban2100, proponujesz, aby aktywnie zmieniać sytuację w Polsce poprzez udział w wyborach. Nie chce mi się przepisywać, ani też sztucznie wydłużać wklejaniem - przeczytaj ten post. Jeśli się z czymś nie zgodzisz, zapraszam do polemiki.
@up
W przeciwieństwie do twoich nazi-Skinhead, kiboli nie wychodzą na ulice i nie bija ludzi żeby pokazać jak to jest im źle... Przemyśl zanim coś napiszesz...
W przeciwieństwie do twoich nazi-Skinhead, kiboli nie wychodzą na ulice i nie bija ludzi żeby pokazać jak to jest im źle... Przemyśl zanim coś napiszesz...
up up up Powiedziałem swoje, a wy swoje i na tym kończy się dyskusja w Internecie gdyż pięścią w stół nijak tu sie uderzyć nie da
komuś się tu pomylił patriotyzm z faszyzmem. Patriotyzm nie polega na manifestacjach za legalizacją związków homoseksualnych ani skandowaniu kolorowych flag i ataku na tych, którzy noszą flagi biało-czerwone (i ponoć są faszystami). Ci ludzie są pokoleniem Romana Dmowskiego a tym co ich negują daleko nawet do pokolenia Józefa Piłsudskiego - największego przeciwnika Dmowskiego. Zarówno Dmowski jak i Piłsudski byli bohaterami, którzy zasłużyli swoimi zasługami na państwowy pogrzeb. W ostatnich czasach jednak definicja bohatera nieco zmieniła znaczenie. Niedługo w uznaniu zasług na Wawelu będzie można pochować woźną ze szkoły bo całe wakacje przez 45 lat do emerytury nie opuściła ani jednego dnia pracy.
ale co ja Wam tu piszę jak spora cześć z Was nawet nie wie kim był Roman Dmowski bo w swoim mieście nie posiadają ulicy Romana Dmowskiego. Ten z 2:20 jest w partii JKM i za to mu chwała. Jeśli prawica to tylko ultra
ale co ja Wam tu piszę jak spora cześć z Was nawet nie wie kim był Roman Dmowski bo w swoim mieście nie posiadają ulicy Romana Dmowskiego. Ten z 2:20 jest w partii JKM i za to mu chwała. Jeśli prawica to tylko ultra
Nie wiem czy wiecie ale ONR wywodzi się z Endecji, a przeciw Endecji byłoby dzisiaj mniej przeciwników.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie